Haagse raad niet akkoord met camera’s bij Indisch Monument

Een meerderheid in de Haagse gemeenteraad is tegen permanente cameratoezicht bij het Indisch Monument in Den Haag. Groep de Mos/Hart voor Den Haag had daartoe een motie ingediend, nadat het monument vorig jaar daags voor de Nationale Indië-herdenking werd beklad door (pro-)Indonesische activisten.   Voorburgs Dagblad 

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Haagse raad niet akkoord met camera’s bij Indisch Monument

 1. Anoniem zegt:

  Raai maar wat de gemeenteraad meestal wil? Niet moeilijk. Verhoging van belastingen. Als het ging over de verhoging van belastingen op camera’s dan waren de leden het allemaal eens.

  • Bung Tolol zegt:

   Camera toezicht kost helemaal niet zo veel maar dat was ook het punt niet van die Haagse Gemeenteraad ! Het punt is dat het een motie is van Groep de Mos .Had Groep de Mos voorgesteld om GEEN camera toezicht te houden op het Indisch monument ,Had die Haagse Gemeenteraad besloten dat WEL te doen ,allemaal anak anak ketjil ! Ik doe lekker niet wat jij wilt lekker puh !😜

  • Jan A. Somers zegt:

   “de verhoging van belastingen op camera’s” Dat kan een gemeenteraad helemaal niet. BTW is een landelijke aangelegenheid. Maar ja, als Indo’s zich niet inlaten met politiek weten ze dat dus niet.

   • Bung Tolol zegt:

    Dus Heer Somers ,u gaat er maar van uit ,dat “”Raai maar wat Anoniem “” een Indo is ? Hoe weet u dat ? Waar haalt u dat uit ? Ja maar zult u zeggen Indisch4ever is toch een Indische site ! Ik reageer ook wel eens op een site voor Hottentotten maar dat maakt mij nog geen Hottentot ! BTW is inderdaad een landelijke aangelegenheid maar elke Gemeente mag ook zelfstandig de z,g Gemeentelijke Belastingen heffen en die kunnen aardig verschillen per Gemeente .In Amsterdam kunt u het hele gebeuren op de DAM van minuut tot minuut volgen op de website 24 uur per dag .De camera staat boven Cafe Zwart en is eigendom van een Chinees ene Yip .Een camera plaatsen bij het Indisch monument kost geen fluit en kan ook 24 uur per dag draaien .Googelt u maar eens website Dam Amsterdam .Op deze manier kun je ook het gebeuren volgen bij de strandtenten in Zandvoort ,Scheveningen ,Noordwijk etc etc

    • Jan A. Somers zegt:

     “mag ook zelfstandig de z,g Gemeentelijke Belastingen heffen” Ja, bijvoorbeeld de WOZ-aanslag. En ook precariorecht. En parkeren. Maar niet op belasting op gebruiksvoorwerpen, zoals BTW. Dat is landelijk geregeld.

   • Anoniem zegt:

    als de gemeente raad dat niet kan dan vinden ze een weg om het te doen door nieuwe soorten lokale belastingen intevoeren.

    • Jan A. Somers zegt:

     Heeft u de persoon op wie u gestemd heeft al daarover aangesproken?

 2. Boeroeng zegt:

  Ik vind het prima om camera’s weg te hangen daar, maar wie bewust een actie voorbereidt ter bekladding of beschadiging, zal dat ook weten en het gezicht bedekken.
  De afschrikking werkt vooral bij spontane neigingen.

  Misschien is er meer te zien op andere camera’s die reeds hangen in de buurt.
  Iemand die lopend of fietsend verdwijnt. Welke richting in ? Of iemand die in een auto stapt… en dus in de vluchtroute meer camera’s passeert langs de autowegen.
  Zijn er camera’s in de trams in de buurt ?

  • Jan A. Somers zegt:

   “meer te zien op andere camera’s die reeds hangen in de buurt.” Vanaf het monument, in zijn prachtige parkachtige omgeving naar de dichtstbijzijnde camera is wel heel ver. En een camera op bijvoorbeeld het dichtstbijzijnde duin is te ver voor bruikbare beelden. Verdekt opgestelde bewegingssensors voor ‘s-nachts zijn onbruikbaar. Elke vogel of muskiet geeft alarm!

 3. Anoniem zegt:

  bewegingssensors zijn instelbaar en geven geen alarm voor een muskiet of mus

 4. Bung Tolol zegt:

  We hebben natuurlijk allemaal het nieuws gevolgd ,dan weten we ook dat Peter .R de Vries in de Lange Leidse dwarsstraat ,vlakbij het Leidseplein in Amsterdam is neergeschoten ! De daders werden al snel gepakt .Hoe komt dat ,zo snel ? Nou ik ken die buurt heel en heel goed ! Het wemelt er van camera,s ,zowat elk huis of zaak bezit een camera en dan niet alleen de Lange Leidse maar ook de Korte Leidse en de Leidse Kruisstraat OVERAL CAMERA.S ! Het is een Haagse Bos maar in plaats van bomen ,camera,s .Die vermoedelijke dader is een Pool en komt uit een klein Gelders dorpje ,ja die gek is dat natuurlijk niet gewend dat er duizenden camera,s op en rond het Leidse Plein geinstalleerd zijn ! Dure vergissing ! Dat Haagse Gemeentebestuur kan hier wijze lessen uithalen ,ze zijn te krenterig om 1 camera bij Het Indisch monument te plaatsen ! stelletje krentenmikkers .

 5. waluparmo zegt:

  Totoks kijken naar toekomst en niet naar het verleden.Ned-Indie is voorbij (VVT)en nu is de toekost plaats maken voor Mohammadanse immigranten van het Midden Oosten,Tukeye,Maroco enz, die Holland zal rijk en gelukkig maken.!

  • Jan A. Somers zegt:

   Ik denk dat de meeste “Mohammadanse immigranten van het Midden -Oosten, Tukeye,Maroco” net als de Christenen zijn in Nederland.

   • Bung Tolol zegt:

    @Ik denk dat de meeste “” Mohammadanse immigranten van het Midden-Oosten ,Turkeye,Maroco “” net als de Christenen zijn in Nederland “” Ja zou zomaar kunnen maar er is wel een groot verschil ! Wat dan ? Nou die moslim luitjes houden er een ramadan op na ,dus vasten op vasten dagen en wat doen die Christenen ? Hun buikje volvreten met Tom Poezen ,Moorkoppen ,Limburgse Vlaai ,Gehaktballen en Frikandellen ..Van tijd tot tijd vasten zou helemaal niet zo slecht zijn voor die verwende Westerling ( Nee ik bedoel niet Raymond ) maar onder een voorwaarde het moet niet verplicht gesteld worden ! Gewoon gezond verstand gebruiken .

    • Jan A. Somers zegt:

     Sorry, maar misschien was ik niet duidelijk genoeg. Nederland is een Christelijk land, waar Christenen wonen. Hoeveel van die Inwoners leeft werkelijk als Christen? En: hoeveel van de mensen die wij Mohammedanen noemen, leven als Mohammedaan?

 6. Bung Tolol zegt:

  @Dhr Somers ,ik ken heel veel Christenen ,hoeveel zijn er belijdend Christen ? Denk 0,5 % .Ik ken ook veel Moslims ,hoeveel zijn belijdend Islamiet ? Denk bijna allemaal 90 % Gaat u eens naar een R,K kerk ,de meeste gelovigen ( Buiten Brabant) zijn Filipijnen . Die moskeeen in Amsterdam zijn tjok en tjok vol ,dat kunnen wij jammer genoeg niet zeggen van die kerken .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.