27 en 30 juni Leesprogramma en theater | Museum Sophiahof

..
L: de eeuw van mijn moeder…..
R: Dirk van Hogedorp die Kraspoekol schreef in 1800

Het arrangement bestaat uit twee delen: een leesprogramma in Museum Sophiahof op 27 juni waar de toneeltekst ‘Kraspoekol’, een aanklacht uit 1800 tegen de slavernij in Nederlands-Indië, onder begeleiding van Reggie Baay en Ricci Scheldwacht in een groep wordt gelezen.
Het andere deel van het arrangement is een bezoek aan het theaterstuk ‘De eeuw van mijn moeder’, op 30 juni in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.   Museum Sophiahof

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

Een reactie op 27 en 30 juni Leesprogramma en theater | Museum Sophiahof

  1. Boeroeng zegt:

    Een Indische moeder die nooit praat over haar gevoelens: die moeilijke rol speelt Esther Scheldwacht in De eeuw van mijn moeder. ‘Ik had de behoefte om haar te verdedigen, want ik ben van haar gaan houden.
    Het enige Indische gerecht dat ze beweerde te kunnen maken, bleek bij nader inzien helemaal niet Indisch maar Chinees te zijn. De moeder van regisseur en schrijver Eric de Vroedt wilde zo min mogelijk als ‘Indisch’ worden gezien. Dat zei ze ook tegen de dokters. Dat ze haar niet als ‘een of ander dociel allochtoon vrouwtje’ moesten behandelen.Winnie de Willigen onderdrukte haar verleden zoals zoveel Indische Nederlanders vlak na de oorlog. Zo snel mogelijk inburgeren was het gedeelde streven. Misschien als tegenwicht praatte ze dan weer wel heel veel. Ze praatte over alles en iedereen, als het maar niet ging over vroeger of over haar emoties.
    —–
     Trouw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.