7 nov Conferentie Dialoog Ned-Japan

The effects of the two wars in the former Dutch East Indies can still be felt: the war with Japan (1942-1945), followed by the Indonesian struggle for independence (1945-1949). Many of us have been touched by this violent past that not only concerns those affected first by those wars, but also has an effect on the next generations.
This motivates us to work on a future of peace and freedom based on (shared) stories, cooperation, understanding and reconciliation through dialogue and trilogue about the collectively experienced history. That is why we have been organizing dialogue conferences for many years, aimed at those involved, old and young, with a Dutch, Dutch East Indies, Japanese or Indonesian background.
This 22nd conference is the first step in a three-year project in collaboration with ARQ and Airlangga University in Surabaya that aims to achieve more mutual understanding and recognition of war experiences from a Dutch, Indonesian and Japanese perspective.
More information about the programme can be found HERE https://www.dialoognji.org/en/programme-22nd-dialogue-conference/
You can register via this registration form
https://www.dialoognji.org/en/registration-form-22nd-dialoog-conference-7th-november-2020/
Questions can be sent to: info@dialoognji.org We encourage you to share this information in your personal networks and hope that through you, we may also welcome the younger generation from your own environment to this conference so that the stories will be passed on.

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

6 reacties op 7 nov Conferentie Dialoog Ned-Japan

  1. Karin Ingwersen Kaapstad ZA zegt:

    Mijn tante HMJE den Boer (1901-2005) ging eventueel met de Oranje KPM Roode Kruis schip naar Indonesie. [Vantevoren april’38 Ruys naar Batavia; jul’41 MS Oranje 2x naar Sydney Suez; jan’42 MS Boissevain naar Austr,+ Soerabaia; feb+nov’42 MS OptenNoord naar Japan; oct’42 HM Tromp naar Billiton] Slag Javazee: gevangene genomen naar Myoshi kamp Japan 1000 dagen – maart/dec ’42-aug ’45. Ik heb al haar bezittingen hiervan, brieven, kampnotities boekje, namen lijsten vd gevangenen, documenten, album met 20+ tekeningen door AM ( G Koevoerden?) van het kamp, het gedetailleerde verhaal van de reddings operatie van Lot Bouwer, toegekende vredes medaljes, krantenknipsels enz. Nu mijn vraag: Welk museum is gepast om dit alles te geven en behouden?

  2. Marianne Meisenbacher zegt:

    Ik kom graag in contact! Opa was stuurman op de Op ten Noort. Heb een geschreven log van de laatste reis tot Myoshi plus brief, een houten inktdroger met naam en embleem Op te Noort, en de zelfgemaakte hangmat door opa.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.