Zangeres en liefje van de troepen Vera Lynn (103) overleden 

De Britse zangeres Vera Lynn is op 103-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie bevestigd. De zangeres en actrice is vooral bekend van hits als We’ll Meet Again, waarvan haar vertolking enorm populair was tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 AD.nl

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Zangeres en liefje van de troepen Vera Lynn (103) overleden 

 1. Boeroeng zegt:

  Met enkele vraagtekens publiceer ik dit bericht .
  In welke mate kenden de Nederlanders te indié in en buiten de kampen haar al in WO II
  Of in hoeverre leerden men haar kennen na de oorlog door radio en tv
  Voor mijn vader werd ze de stem van de geallieerde strijd.
  Vandaar dit bericht met vragen.

  • Jan A. Somers zegt:

   In en buiten de kampen was er niet veel te leren kennen. Geen kortegolfradio’s. Ik had wel een zelf gebouwd tweekringertje, maar de koptelefoon was maar net voldoende voor gesproken woord, en maximaal Australië. Ik heb haar het eerst gehoord op een bij vermoorde Japanse buren buitgemaakte radio. En in Batavia, Struiswijk, ‘s-avonds bij filmreportages van de Amerikaanse staf. Was meteen kapot van die stem, ze heeft een snik in haar stem. Ze zong o.a. in de Londense ondergrondse waar veel werd gescholen voor de zware Duitse bombardementen. En bij het vertrek van troepentransportschepen, waar velen niet zouden terugkeren.
   Als vrijwilliger van de kerk in Delft was ik betrokken bij uitvaartdiensten. Bij oude(!) mensen uit Indië werd deze plaat vaak afgedraaid, zowel bij het uitgaan van de kerk als bij de condoleantiereceptie. De laatste keren nog bij de receptie voor mijn nichtje Tineke Versteegh, en eerder voor haar overleden man. Voor onze eigen uitvaart staat het ook op het programma. Ik denk niet dat de jongelui dat zullen snappen. Maar ze heeft nog meer gezongen, voor waar haar stem bij past.

 2. Vera Lynn heeft een specifieke stem.

 3. Robert zegt:

  My condolences and deepest sympathy to her family.May the Great Spirit always bless her! She was our Voice in the Second World War.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.