Standbeeld voor Indië

Hoe langer de discussie over standbeelden duurt, hoe minder we zien van Indië zelf. Dat doet me verdriet. Het is net of Indië alleen een kolonie van Nederland was, een fout, een vergissing die niet gemaakt had mogen worden. Het is net, of iedereen vergeet dat  Indië veel méér was.Eerst dat ene. Natuurlijk is het koloniale idee verkeerd. Je gaat niet in een ander land zitten om dat voor eigen zin en gewin te exploiteren. Maar het gebeurde. En binnen dat verkeerde idee ontstond en groeide en bloeide de Indische cultuur. Daar zou ik nu wel eens een standbeeld voor willen zien. Dagblad010 

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Standbeeld voor Indië

 1. Ron zegt:

  Wat vroeger goed was, is vandaag fout.

  Wat vandaag goed is, is morgen fout.

  Wat vroeger normaal is, is vandaag racistisch

  Wat vandaag racistisch is, is morgen waanzin

  Enz, enz!

  • Bung Tolol zegt:

   Vroeger werden mensen publiekelijk opgehangen op de z.g galgenvelden ,tegenwoordig worden mensen publiekelijk aan het kruis genageld via Facebook of Twitter .Vroeger gingen die criminelen op water en brood in een lege vochtige kelder ,geboeid aan handen en voeten .Tegenwoordig leven alleen oudjes nog op water en brood in een lege vochtige kelder nog net niet geboeid aan handen en voeten ,dit soort tehuizen noemt men bejaardenhuizen .Die criminelen hebben een eigen luxe kamer met alle benodigheden zoals wi-fi ,kabelaansluiting ,eten naar smaak en zo nu en dan een dagje verlof .Vroeger had je nog respect voor de pastoor en oom agent ,tegenwoordig worden beiden met termen als homo en vuile flikker aangesproken .Vroeger zeiden die Indo,s ja en amen meneer en accepteerden alles kritiekloos ,tegenwoordig bestormen 3e en 4e generatie Indo,s de barrikaden en eisen dat
   Nederland excuus aanbiedt aan Indonesie .Vroeger reed men nog op de gerobak met een paar suffe karbouwen ervoor ( Tegenwoordig rijdt alleen ene Hans B nog hiermee) Tegenwoordig heb je een auto /vliegtuig /helicopter/trein /tram en bus etc Ja inderdaad wat vroeger goed was is vandaag fout ,ja inderdaad wat vandaag goed is ,is morgen fout ,dat leuke roze truitje van je vrouw is vandaag helemaal IN en Cool ,morgen is het flut en kan zo naar de rommelmarkt /kringloop /vuilnisbak .C,est la Vie ! .

   • Hans Boers zegt:

    @ Bung T…. Vroeger reed men nog op de gerobak met een paar suffe karbouwen ervoor ( Tegenwoordig rijdt alleen ene Hans B nog hiermee)…

    Ik sprak hem recentelijk nog. Hij kreeg bezoek van een neef uit Bankalan Madura, die toevallig de baas is van een renstierenstal (karapan sapi) en gaf zijn personeel opdracht om ogenblikkelijk een 5-tal van die hardlopers naar Nederland te brengen. Deze zijn inmiddels gearriveerd en gebruiken de A16 als oefenbaan om te scheuren met de gerobak, die uiteraard is aangepast. Er zit nu suspension control, de vering is aangepast, de cardan is verzwaard, de remschijven zijn dubbel geventileerd, er zit ABS op, een sport spruitstuk met passende uitlaat (om de valse lucht van de stieren op te vangen en om te leiden van de chauffeur af.) en een dubbele elektronisch gestuurde carb (die de stieren weldadig voedt met superbrandstof van Buddie Wijzer.). Oh, er zit ook een Recaro sportkuip op en de grote wielen zijn voorzien van “platte wang sloffen van Pirelli”.

    Kortom, het is geen suf karbouwen gedoe meer 😉 Zal hem de groeten doen van je.

   • R Geenen zegt:

    Vroeger was Nederland goed voor de Blanda en fout voor de Indo en tegenwoordig zijn alle Nederlanders fout en de emigrant goed. Als U mij begrijpt.

 2. Bert Krontjong zegt:

  Loh ,heb je teveel Budweiser op Hans ? Je schrijft nu net als ik schrijf na 12 bier en 6 Rum ,ik lul maar wat ,het probleem zit er hier in ,dat mensen mij serieus nemen ,ja hoe haal je het in je kepala ? je hele betoog ontgaat mij een beetje ,heb net zwaar geborreld en dan zijn er ook nog mensen op dit blog ,die Nederlandse taal gebruiken ,die ik als arme Indische Nederlander totaal maar dan ook totaal niet begrijp maar o.k luister zijn die karbouwen nou geautomatiseerd ja of nee ? kerel doe die karbouwen de groeten !

 3. Peter van den Broek zegt:

  Vilan van de Loo denkt over een vervolgstandbeeld van de Indische tantes van Yvonne Keuls. Volgens haar zou het mooiste zijn Indische ooms.
  Een paar Indische ooms, zoals die hier op I4E, gezellig bij elkaar zittend, nou ja gezellig!! En met iets van ontzag kijkend naar de tantes .Nou nee hoor. Die ooms hebben geen tijd om met ontzag te kijken naar de tantes. Die zijn toch veel te veel met zichzelf bezig.

 4. Bert Krontjong zegt:

  Ja nu we toch bezig zijn standbeelden te bekladden en omver te gooien ,hoe zit het met die 2 Indische tantes ? Zijn ze wel zo onschuldig als ze eruit zien ? Je ziet 2 Tante Toeties lekker omong omong over lemper en kwe lapis en in hun tassen barang van de pasar maar vaak is iets niet wat het lijkt ! Misschien zijn het wel terroristen met in hun tassen geen barang van de pasar maar handgranaten en tijdbommen .Misschien werkten ze beiden vroeger bij de Kempeitai of runden ze een bordeel ,waar kleine hitsige Japjes de deur platliepen ,de vraag is dus ,zijn hun antecedenten wel zorgvuldig onderzocht ? We zullen en moeten helaas de B.V.D op deze zaak laten zetten en blijken die 2 tantes Toeties toch niet zo onschuldig ,als ze lijken ,zetten we ze voor straf naast Jan Pieter in Hoorn of op de Albert Cuyp markt naast Andre Hazes .,wat zouden die 2 tantes het ergst vinden ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.