Uitgescholden en bedreigd, want ‘alle Chinezen hebben corona’ 

WHO: Het is een pandemie.
Het Parool 14.45 11 maart:
Er zijn 121 nieuwe coronabesmettingen bijgekomen in Nederland. Dat meldt het RIVM. Daarmee komt het totale aantal patiënten woensdag op 503. Ook is er weer iemand overleden aan het virus. Gisteren lag het aantal besmettingen nog op 382. Het totaal aantal mensen dat overleed staat nu op 5.

De Volkskrant:
Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn Aziatische mensen in Nederland het mikpunt van beledigingen. En het blijft niet bij schelden alleen.
De jonge vrouw die in Amsterdam van haar fiets werd geduwd, omdat ze Chinees is en ‘alle Chinezen corona hebben’.
De vrouw die in de trein van Den Haag naar Delft kuchte toen een man zijn benen languit neerlegde en vervolgens te horen kreeg dat ‘jullie gele apen geen idee van hygiëne hebben’.De student met Aziatische wortels die bij het passeren van de carnavalsmenigte in Maastricht voor ‘corona’ werd uitgemaakt, waarna de meute in een collectief lachen uitbarstte.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

24 reacties op Uitgescholden en bedreigd, want ‘alle Chinezen hebben corona’ 

 1. R Geenen zegt:

  Gelukkig komen die opmerkingen tegen chinezen en andere donkere mensen hier niet voor.
  Maar dat er zoveel mensen in Ned. die virus oplopen, komt ook omdat jullie als een kluitje op elkaar wonen. Te dicht bevolkt heeft vele nadelen. Bert uit A’dam heeft eens een goede vergelijking gemaakt tussen de buurt waar hij woont en waar ik woont. Ongeveer dezelfde oppervlakte maar bij hem 4x meer mensen.

  • Bert Krontjong zegt:

   Het ligt ietsje anders :Glendora 49,6 km 2 en bevolking 52.000 .De PIJP 1,2 km2 en bevolking 50.000 ,dus bijna hetzelfde aantal mensen maar Glendora is 41x groter ! Geheel Amsterdam 200,5 km2 bevolking 800.000 .Dus geheel Amsterdam is krap 4x groter dan Glendora .Conclusie in de PIJP wonen ze ,op/boven /onder en naast elkaar tel op dat de meeste huizen zeer gehorig zijn .Op dit moment 22.00 uur ligt mijn nieuwe buurmeisje ( Naast ) weer aardig te kreunen met haar nieuwe vriend ,geeft neks zou Boeroeng zeggen ,die nieuwe buurtbewoners hebben nog niet door hoe gehorig die huizen zijn .Trouwens zij is een Chinese en haar vriend is een Italiaan .In welke 2 landen is dat Virus het ergst ? Toch niet China en Italie ?

   • Bert Krontjong zegt:

    Ga morgen meteen verhuizen naar Rottumeroog ,daar schijnt niemand te wonen ,alleen zeehonden .Hoe zit dat met het Corona virus bij Zeehonden ?

   • R Geenen zegt:

    @Op dit moment 22.00 uur ligt mijn nieuwe buurmeisje ( Naast ) weer aardig te kreunen met haar nieuwe vriend @
    Zo hoor je nog eens wat! ha, ha. Maar zonder gekheid, ik heb zelf nooit de vergelijking gemaakt, maar nu je me dat sommetje komt, is het nog gekker wat de ruimte bij jullie is.
    Ik kom net thuis van wat boodschappen. Toen ik van mijn huis wegreed zag ik geen mens en geen auto bij in de straat and bij thuiskomen idem dito. Ik hoor alleen maar de vogels. Want die genieten van de jambu vruchten.

    • Bert Krontjong zegt:

     Heb net een antwoord gekregen over dat Corona virus bij Zeehonden ,volgens die expert hoef ik niks te vrezen bij Hollandse of Duitse zeehonden maar bij Chinese Zeehonden is het oppassen geblazen .Ik weer “” Hoe weet ik nou of het een Chinese zeehond betreft ?”” Antwoord van die zeer gerespecteerde expert ,”” Als die zeehond met stokjes eet ,kun je er donder op zeggen ,dat het een Chinese zeehond is !””

    • R Geenen zegt:

     @,”” Als die zeehond met stokjes eet ,kun je er donder op zeggen ,dat het een Chinese zeehond is !””@
     Zo beoordeel ik ook de Indonesiers die hun land verlaten en neerstrijken in SoCal. In de foodcourt waar ik wel 2 maal per week eten koop, zie je in de open ruimte ze aan tafeltjes eten. De meeste van hun eten met stokjes. Dus Indo chinezen. De paar die met plastic lepel en vork eten of met hun vingers, de Indonesier.

    • Robert zegt:

     In Corona, California heb ik niemand horen hoesten of niezen, tot nu toe.

    • R Geenen zegt:

     In Corona, een kleine 20 mijl van mij vandaan, heb ik van de week een paar Indo’s ontmoet met de naam Ingram. Geen kuchje gehoord.

   • Lord Dendeng zegt:

    De sexvirus is het ergst in China en de Itaiaan is de leerling van de Chineze vriendin.

    • Bert Krontjong zegt:

     @Ron zegt “” Geen kuchje gehoord “” Nou ik hoor liever een kuchje van mijn buren ,dan dat eeuwige geheig en gekreun ,mijn lieve Chinese buurvrouw is nu om 18.15 uur druk bezig om een Italiaans/Chinees product op stapel te zetten ( Als je begrijpt wat ik bedoel )
     Ik heb nu al een naam voor die kleine “” Bama “” nee geen Obama maar gewoon Bama ,combinatie van Bami en Macaroni .

    • R Geenen zegt:

     @Ik heb nu al een naam voor die kleine “” Bama “” nee geen Obama maar gewoon Bama ,combinatie van Bami en Macaroni @
     Ha, nog iets. De chinezen hebben bewezen hoe je moet kezen. Niet van achteren maar je moet van voren wezen.

  • Indorein zegt:

   Dat is erg kort door de bocht heer Geenen! In Washington State, zo groot als Duitsland, wonen maar weinig mensen, toch is daar een zeer grote besmettingshaard vastgesteld.

   • Bert Krontjong zegt:

    Washington State opp: 184,827 km 2 ,inwoners 7,5 miljoen .Bondsrepubliek Duitsland opp 357,022 km 2 ,inwoners 83 miljoen .Washington State is echt niet zo groot als Duitsland ,het is wel een rijke progressieve Staat .Cannabis is vrij voor medisch gebruik en zelfmoord onder toezicht van medici is toegestaan ,zij zijn daar is Washington State progressiever dan Nederland ( Wat niet echt een progressief Land is met dank aan het CDA ,chr Unie en SGP )

    • Arthur Olive zegt:

     “zelfmoord onder toezicht van medici is toegestaan”
     Dit zijn dezelfde medici die de ‘Hippocratic Oath” hebben gedaan om geen harm te doen.

   • R Geenen zegt:

    Bert uit A’dam maakte een goede vergelijking tussen een plaatsje in SoCal en A’dam.
    En het is ook vrij normaal dat meer mensen op een hoop ook meer kansen creëren dat men allerlei problemen kan oplopen. In dat opzicht boffen wij Amerindo’s. Vermoedelijk is de situatie in Ned. erger dan in Duitsland.

    • Arthur Olive zegt:

     Er is een travel ban tussen Europa en Amerika omdat Chinezen via Europa naar Amerika probeerden te komen. Europa heeft geen travel ban uit China op Italie en een paar andere landen na.

 2. Bert Krontjong zegt:

  Met stokjes eten is tegenwoordig een hype ,elke zich zelf respecterende YUP eet met stokjes maar ze denken dat alle Aziatische volkeren met stokjes eten ,ze hebben ergens de klok horen luiden maar dimana die klepel ? Mensen uit Indonesia en India eten het liefst met de hand ( Net als mijn moeder ) Toen ik nog bij dat Indonesische restaurant werkte aten de meeste gasten ( Veel toeristen ) met vork en mes ,kun je je het voorstellen ? Ze vroegen ook vaak naar stokjes ,gaf ik ze een paar sate stokjes ,lukte dus voor geen meter .

 3. Hub Janssen zegt:

  Te erg voor woorden, dit. Het is Nederland op z’n smalst. Domheid regeert.

 4. tjodot zegt:

  Denken is zo ontzettend moeilijk dat velen de voorkeur geven aan een vooroordeel

 5. Robert zegt:

  Stereotyping is based on racism and ignorance.

 6. Peter van den Broek zegt:

  In Italië is dolce vita afgelopen. In Noord-Italië is de situatie dramatisch en daarom zijn draconische maatregelen genomen, hopelijk hebben die resultaat.  

  In  de region waar ik woon  Apulia in Zuid-Italie , valt de situatie in verhouding mee, 109 geïnfecteerden en een 5- tal doden, maar de quarantaine maatregelen zijn hetzelfde als in Noord-Italië. We zijn in Apulien op hetzelfde punt als in Noord-Italie 4 weken geleden. We hebben een tijdsvoordeel om voorzorgsmaatregelen te nemen en hopen dat de de situatie bij ons in de region stabiliseert. Irritant is wel dat vlak vòòr de quarantaine maatregelen van vorige week nog duizenden Italianen uit het risico-gebied Noord-italie naar Zuid-Italia zijn gekomen. Kennelijk heeft het virus ook de hersenen aangetast.

  We waren van plan om dit weekend naar Nederland te gaan, maar besloten vorige week uit risico-overwegingen niet te gaan, mijn moeder is tenslotte 90, weg vliegtickets. Ik had de indruk dat Nederlanders de zaak onderschatten, teveel vertrouwen in de overheid. Maar dat veranderde in een paar dagen zeer snel . De nuchtere Hollanders hamsteren bij het leven, vooral toiletpapier, het nieuwe voorbehoedsmiddel tegen het virus of van het virus ga je schijten.  Ik ben geciviliseerd en gebruik een bidet, die Italiaanse gewoonte heb ik wel overgenomen.

  Voor de statistiek. De bevolkingsdichtheid in mijn regio is 206 inw/km2 terwijl dat in Nederland 421 is. Grosso modo is het virusrisico kleiner, maar ik zit hier min of meer in zelfgekozen quarantaine.

  • Jan A. Somers zegt:

   Mooie mop van Fokke en Sukke die WC-papier hadden gehamsterd: Als je nou eten gehamsterd had, dan hadden we nog iets te poepen gehad.
   ” Ik ben geciviliseerd en gebruik een bidet” Wij zijn nog achterlijk, hebben botol tjeboks.

  • Jan A. Somers zegt:

   De meeste vastgestelde gevallen in Nederland zijn tot nu toe terug te traceren op Noord Italië. Gebied voor toerisme en skiën. Zo ook het ene geval in Delft. Alleen de uitbraak in Noord -Brabant is nog niet terug getraceerd. Een probleem bij die statistiek is natuurlijk dat testen alleen worden uitgevoerd als dat nuttig is, ook voor de samenleving. Zoals ziekenhuispersoneel. Het is dus niet bekend of al die griepjes wel of niet Corona zijn, en zo ja, worden dus niet meegeteld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.