‘Zij vertrokken’ op Schagen TV 

Op Schagen TV is komende zaterdag de documentaire ‘Zij Vertrokken’ van Mattijs Peters te zien.Mattijs volgt in de documentaire zijn oma, die uit Indonesië komt en nu in Den Helder woont. “Toen ik een jaar of 15 was werd ik steeds nieuwsgieriger naar haar achtergrond”, vertelt Mattijs.De afgelopen jaren werd zijn verlangen om het verhaal van zijn oma te vertellen steeds sterker. “Ik wilde haar verhaal vastleggen voor later omdat ik vond dat de periode na de oorlog in Indonesië niet vergeten mocht worden”, vervolgt hij.Voor de documentaire ging Mattijs ook naar het geboorteland van zijn oma.‘Zij vertrokken’ is zaterdag ieder oneven uur te zien op Schagen TV. De documentaire wordt dinsdag herhaald.(Foto: Scene uit ‘Zij Vertrokken’) Schagen FM

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

2 reacties op ‘Zij vertrokken’ op Schagen TV 

  1. Loekie zegt:

    Zie hier:

  2. R Geenen zegt:

    In deze documentaire is mij vooral een ding opgevallen. Aan het einde zei de oude dame, dat ze arm-rijk was. En dat ze niets zo maar weggooide. Mijn vrouw heeft dat nog iedere dag. Ze eet altijd haar hele bord schoon leeg. Het eten moet toevallig bedorven zijn, wil ze het weggooien. Ook oude spullen die ze niet meer nodig heeft bewaard ze wel ergens. De erfenis van de oude ellende en de traumatische gevoelens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.