Indo Of the Month

I’m Yvonne Eschweiler, but I’m pretty sure there are many Yvonnes out there who go by the name “Vonnie”, guess that’s an Indo thing, huh ? My dad is the Indo one, I always use him when people ask me what my ethnic background is, when the cops put “H” behind the section “Race”, I have to educate them that the “H” stands for Human, lolol, I usually tell them what it should be “Other” and not “H”. socalindo.com

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

88 reacties op Indo Of the Month

 1. Arthur Olive zegt:

  Vraag me wel af waarom Yvonne Eschweiler gewoonlijk aan de politie (cops) moet vertellen dat de “H” stands for Human.

  • Boeroeng zegt:

   Zij wil niet in een rashokje of nationaliteitenhokje gezet worden.. En “other” is dat ook voor haar ? Dit is amerikaans. . In Nederland gaat dat anders.
   Niemand hoeft zijn ras of etniciteit aan de politie of school te vertellen. Ook niet “other'”
   Wel de nationaliteit, geloof ik , aan de politie

   • Arthur Olive zegt:

    Ik ben nooit opgepakt door de politie hier, weet dus ook niet of ze willen weten tot welk ras je behoort. Het schijnt echter dat deze jonge dame een politie record heeft en er mee reclame loopt.. Not Cool!

    • Peter van den Broek zegt:

     Ik werd laatst door de Carabinieri aangehouden. Vroeg de agent aan me wat voor werk ik doe, antwoordd ik met dat onvervalst buitenlands accent: ik werk in de biologische landbouw. Kon ik gewoon doorrijden.
     Vertel ik dit verhaal bulderend van het lachen aan Italianen, kijken ze me verbaasd aan. Bij hun worden de papieren door en door gecontroleerd, de kofferbak gaat open etc.

     Een paar maanden geleden op vakantie in Tunesie werd ik regelmatig bij wegversperringen aangehouden. Geen probleem. Wel viel het me op dat vrouwen niet werden aangehouden.

     Wat ik maar wil zeggen: ‘s lands wijs, ‘s lands eer.

    • Robert zegt:

     The US is a nation of nations. Our race is the race of Humanity. E Pluribus Unum.

   • Anoniem zegt:

    In Nederland vertellen velen (met graagte) hun etniciteit en/of sexuele geaardheid aan de (vreemdelingen)politie en autoriteiten….bijvoorbeeld als ze asiel willen aanvragen. Die etniciteit of geaardheid vormt de reden waarom ze hun land hebben verlaten.

    • R Geenen zegt:

     Heb van Nederlandse instellingen, zoals DIGID, banken en andere instellingen meer gekke vragen gekregen dan plaatselijk. O.a. de 4 nummers en 2 letters voor een plaatsnaam, dat nergens in de VS wordt toegepast. En als je het niet invult, wordt je er uitgeknikkerd. Vooral bij DIGID heb ik heel wat moeilijkheden gehad. Nu komt het NL bankwezen met een nieuw systeem, waarbij je genoodzaakt ben een smartphone te hebben. De meest ouderen hier gebruiken geen computer banksysteem en betalen nog steeds met cash, ik niet uitgezonderd. Als gepensioneerd persoon heb je geen smartphone nodig. Een open klap telefoon om iemand te bereiken is meer dan genoeg.

   • R Geenen zegt:

    Hier heb je de keuze om het wel of niet te vertellen of in te vullen. Je bent het niet verplicht.

  • Humphry Goes zegt:

   Ik las het volgende op het Net.
   State of Kansas PPS 5460 Instructions
   Department for Children and Families REV 10/12
   Prevention and Protection Services
   Instructions for Reporting Race, Ethnicity, Language Preference and Other Communication Media
   ETHNICITY
   H Hispanic or Latino
   N Not Hispanic or Latino
   ‘H’ should be selected if a person chooses to identify himself as Hispanic or Latino.
   ‘N’ should be selected if a person chooses to identify himself as an ethnicity other than Hispanic or Latino.
   Only one ethnicity choice is allowed, i.e., a person cannot select both ‘H’ and ‘N’.

   • R Geenen zegt:

    @@Ik las het volgende op het Net.
    State of Kansas PPS 5460 Instructions@@

    Sorry, als ik er even tussen inkom. Kansas is een andere staat die ook zijn eigen wetten heeft.
    Net als de wetten in Nederland anders zijn als in Belgie of Duitsland. Ik heb dit reeds eerder vermeld; Europa heeft 27 landen met ieder zijn eigen wetten. Amerika heeft 50 staten en iedere staat heeft zijn eigen wetten en regels. Aan het hoofd van iedere Staat, staat een gekozen gouverneur met een eigen regering.

  • Robert zegt:

   H could also mean Hot Bitch.

 2. Bert zegt:

  @Ron :je bedoelt de 4 nummers en de 2 letters voor een plaatsnaam ? Dat nergens in de VS wordt toegepast ,je bedoelt de Postcode mijn postcode is 1072nn .In Amerika heet het ZIP code =zone improvement plan ,5 cijfers ingevoerd in 1963 ,sinds 1983 gevolgd door een liggend streepje en 4 extra cijfers .California =900-961.Mijn bank de ING heeft al jaren het systeem dat je bij digitaal bankieren een smartphone nodig hebt .Ook de belastingdienst wil je min of meer verplichten digitaal te gaan ,daarmee gaan ze voorbij aan het feit dat de meeste ouderen dat niet kunnen en wettelijk mogen ze het ook niet doen ,als je als oudere hierover je beklag doet bij de Ombudsman krijg je altijd gelijk .Tegenwoordig als je zo,n dienst belt vragen ze eerst je postcode en je huisnummer ,vervolgens weten ze alles al ,je naam opgeven is ouderwets .

  • Boeroeng zegt:

   Indertijd haakte ik in op internetbankieren met ING.
   Ik moest een mobieltje kopen om de sms-jes te ontvangen met een TAN-code.
   Die code moet men invullen op de persoonlijke ING-pagina als men een overschrijving wil doen.
   Nu wil ING dat systeem van TAN-code afbouwen.
   Wie een smartfoontje of tablet heeft kan al een paar jaar zonder TAN-code betalingen doen. Ik doe dat met een tablet
   Terecht protesteerden velen. ING dwingt mensen een dure smartfoon met abonnementskosten aan te schaffen.
   Maar….. ING gaat dit jaar nog gratis scanners geven aan mensen die niet een snartfoontje of tablet hebben.
   https://www.ing.nl/particulier/mobiel-en-internetbankieren/internetbankieren/scanner/index.html

   Daarnaast kan men nog ouderwets betalen en opdrachten geven met overschrijvingskaarten…. In de enveloppe doen, in een postbus werpen. Wel met meer administratiekosten betalen tegenwoordig.

   Mijn tablet werkt , maar als die stuk gaat moet ik een nieuwe kopen van 200 euro.
   Daarom kijk ik uit als die ING die scanners gaat uitdelen. Ik wil er ook eentje.

   • Humphry Goes zegt:

    Boeroeng, ook ik behoor tot de oude garde. Werk al jaren met een papieren Tan-code en heb aan de ING doorgegeven dat ik geen mobiel heb. Een scanner is dan prima. Zie ook hun bericht: “De eerste klanten kunnen de scanner in het voorjaar van 2019 aanvragen. Klanten met een papieren TAN-lijst kunnen eerst een keuze maken, daarna volgen de klanten die een TAN-code per sms gebruiken.” Ik zal je op de hoogte houden wanneer de scanner binnen is.

    • Jan A. Somers zegt:

     Klopt. Wij hebben ook geen smartfoon, maar van dat ‘kastje’ van ING is mij al vanaf het begin verteld. Niets nieuws, van de ABNAMRO heb ik die van het begin af aan, en ook de RABObank werkt er mee. Boeroeng: je krijgt bericht van ING (als ze je niet vergeten!). Bij vele DigiD’s werken ze nu ook met een extra verificatie/beveiligingscode via SMS, net zoals bij de TANcodes van ING mogelijk was. Ook bij Binckbank. Op je gewone mobieltje. Ook als ik mijn gegevens van het ziekenhuis, medisch dossier, bloedbepalingen enz wil inzien, komt er na de DigiD een verificatie per sms.

    • R Geenen zegt:

     Ben benieuwd wanneer wij in het buitenland de scanner krijgen.

   • R Geenen zegt:

    @@Daarom kijk ik uit als die ING die scanners gaat uitdelen. Ik wil er ook eentje.@@

    Ing heeft mij belooft er een te sturen inclusief gebruiksaanwijzing. Het vreemde van Ing, dat je niet hun systeem via de computer kan gebruiken. Daarbij is een computer beter te beveiligen dan een smartphone of tablet.

    • Boeroeng zegt:

     Internetbankieren bij de ING doe ik met de computer en vroeger had ING een app voor windows 8 .. je had geen TAN-codes meer nodig.
     Ik heb nooit gesnapt dat ze die mogelijkheid afsloten.
     Misschien was dat programma niet veilig genoeg en dat wilde ze niet vertellen.

     In het nieuwe systeem schrijf je nog steeds een betaling uit op de computer en dan gebruik je de scanner om te kunnen betalen

    • R Geenen zegt:

     @@Misschien was dat programma niet veilig genoeg en dat wilde ze niet vertellen@@

     Ik gebruik mijn computer om via mijn bank al mijn huiselijke rekeningen te betalen. Heb een program, die zorgt dat alles encrypted wordt. Heb Ing dat ook duidelijk trachten te maken, maar blijkbaar geloven ze dat niet. Nu gebruik ik Ing eens in de 2 jaren om eenmalige overmaking naar mijn bank in CA.

  • Jan A. Somers zegt:

   “vragen ze eerst je postcode en je huisnummer “Als je al eerder contact hebt gehad met de gemeente, ziekenhuis, belastingdienst enz. zijn je gegevens daar bekend. Neem je weer contact op, is inderdaad postcode + huisnummer voldoende. Scheelt een hoop werk, en ze hebben meteen het goede dossier! Ook als afzender van een brief is postcode + huisnummer voldoende. Bel ik naar mijn telefoonmaatschappij of verzekering is het noemen van postcode + huisnummer voldoende, ze hebben dan meteen het juiste dossier. Voor een afspraak maken in het ziekenhuis is patiëntnummer voldoende. Als ik in het ziekenhuis mijn patiëntenpas voor de scanner houd, komt meteen mijn foto in beeld, plus de afspraak plus de plek waar ik naar toe moet. Maar voor mijn hartklachten is dat ook niet nodig, gewoon doorlopen naar eersteharthulp. En daar hoef ik alleen postcode + huisnummer te zeggen, met geboortedatum als verificatie. Makkelijk allemaal.

   • R Geenen zegt:

    @@En daar hoef ik alleen postcode + huisnummer te zeggen, met geboortedatum als verificatie. Makkelijk allemaal.@@

    Allemaal mooi, maar die zelfde instanties denken dat hun systeem blijkbaar door andere landen over is genomen. En als je hun erover per telefoon op attendeert, is het een hele tijd stil. Blijkbaar wordt er niet begrepen dat over de grens andere normen mogelijk zijn.

  • R Geenen zegt:

   @Bert,
   Ja, ik heb al die digitale wildwest verhalen in Nl gehoord. Hier wordt door een groot gedeelte van het volk nog met papier geld betaald. Het respect voor de oudere is hier veel groter. Ik doe niets anders als ik winkel. Mijn zip code is 91740 en soms staat er een post code achter. Dus CA 91740-5226. Ja, en als ik dat invult op een Nl formulier wordt het tegelijk onderbroken. Zelf de Nl instanties kijken niet verder dan hun neus lang is en zeker niet over de grens. En dat met hun Ambassades in het buitenland. Een ander voorbeeld: Vorig jaar heb ik SAIP in Limburg geschreven met het verzoek om gegevens van mijn vader en moeder en vooral betreffende de informatie eenmalige Japanse uitkering van f415. Waarom heeft alleen mijn vader dat gekregen en moeder met haar kinderen niet. Heb diverse keren hun er na er aan herinnert. Een dag of 10 geleden hun gebeld. Kreeg de boodschap dat ik ze via dat nummer niet konden bereiken. En dat terwijl ik het nummer van hun web afhaalde. Een week geleden heb ik met een dame bij Pelita gesproken. Die heeft voor mij toen SAIP gebeld en vertelde mij dat ik binnenkort een antwoord krijg. Kan je voorstellen, vorig jaar ben ik begonnen en nu in Maart nog geen antwoord.

   • Jan A. Somers zegt:

    Hetzelfde probleem zal ik tegenkomen als ik moet inloggen in een Amerikaanse instantie in de USA. Heeft u al eens geprobeerd bij zo’n probleem de klantenservice te e-mailen? Met mijn vaste telefoon kan ik in de daluren gratis over de hele wereld bellen. Werd in Zwitserland zo keurig geholpen, bij die helpdesks kunnen ze je dan kortsluiten. Mijn dochter in Zwitserland heeft naast haar Zwitserse bankrekening ook een rekening in Nederland bij de ABNAMRO. Op haar Zwitsers adres met Zwitserse postcode! Dat lukte eerst ook niet via de website, gewoon de helpdesk gebeld. En lang geleden, toen mijn oudste dochter in Amerika studeerde, was overmaken van haar maandgeld erg duur. Heb toen een babbel gemaakt met een “mannetje” van de ABN. Ik zag hem nadenken, en hij gaf mij toen een bruikbare gratis omweg.

    • R Geenen zegt:

     @@. Heeft u al eens geprobeerd bij zo’n probleem de klantenservice te e-mailen? @@

     Ha, ha! U moet eens weten. Doordat ik mensen al vaker heb geholpen met het verkrijgen van o.a. AOW heb ik ook met diverse instanties in NL zowel telefonisch als via het internet gesproken.
     De directeur van de SVB heeft mij zelf een persoon met naam toebedeelt die mij met alle mogelijke vragen help. Diverse Indische instanties hebben op mijn verzoek hun websites aangepast om in het Engels te kunnen lezen. Ik bel al jaren gratis naar alle Europese landen. Naar Aziatische landen kost het me 8 centen per minuut. Ik kan u wel zeggen dat ik enige ervaring heb. Het belangrijkste is geduld en hopen dat het eens bij de betreffende personen doordringt.

   • Boeroeng zegt:

    Ron, wbt het respect voor ouderen in Nederland.
    Daar kan jij niet over oordelen, want je bent al te veel lang weg hier.
    Bovendien heb je een hekel aan Nederland en dat vertroebelt je waarnemingsvermogen.

    • R Geenen zegt:

     @@Bovendien heb je een hekel aan Nederland en dat vertroebelt je waarnemingsvermogen.@@
     Ik heb een hekel aan instanties zoals SAIP, die mij maandenlang laat wachten. En ook aan instanties die landgenoten in het buitenland anders behandelen. Mijn ervaring.

    • Jan A. Somers zegt:

     Waarom hebben wij dan geen problemen met SAIP gehad? Toen mijn vader was overleden kwam er iemand van SAIP ongevraagd mijn moeder huis informeren over de regelingen. En bij de ABNAMRO in Vlissingen had ik een ‘mannetje’ die van alles voor mij regelde, net als bij de notaris. En bij SVB ben ik ook altijd goed geholpen, net als bij Het Gebaar. Enige jaren geleden moest ik van een overleden nicht in Florida onderdelen van de erfenissen regelen. Ik snapte er niks van, een e-mailtje naar de behandelende Amerikaanse advocaat/rechtbank was voldoende, hij nam alles van mij over, zonder kosten. Grote doos met dagboeken/fotoalbums gratis naar mij toe gestuurd. Wat dat betreft ben ik een tevreden mens.

    • R Geenen zegt:

     @@Waarom hebben wij dan geen problemen met SAIP gehad? @@

     Met die gedachte heb ik ook rondgelopen en het mij afgevraagd. Maar een mogelijkheid. In de jaren 50/60 had je blijkbaar te doen met een heel ander soort mens, die nog wisten wat hard werken en een ander helpen betekende. Tegenwoordig zitten ze daar zonder iets te (willen) weten wat de SAIP zelf betekend. En misschien wordt er wel gedacht: Die vent zit daar ver in Amerika. De hel met hem. Een kwestie van kennis en mentaliteit.

    • Peter van den Broek zegt:

     Helpen met de AOW voor Nederlanders die buiten Nederland wonen?

     Maar die procedure staat toch helemaal op het internet, best te doen, tenminste als je geen internet-analfabeet ben, je kan lezen, maar dan heb ik het probleem dat ik volgens sommige Indo’s moeite heb Nederlands begrijpend te lezen.
     Ik heb voor de AOW-aanvraag een DIGID nodig. Voor een DIGID heb ik een Burger Service Nummer BSN nodig. Voor dat laatste dien ik ingeschreven te staan in het Register Niet-Ingezetenen RNI.

     Ik heb toen via de website van de gemeente Den Haag een NRI-afspraak gemaakt en die werd keurig via mail bevestigd. Twee weken geleden was ik in Den Haag en meldde me bij de receptie in dat schitterend witte en efficiënte gemeentehuis. Ik kreeg een nummertje en binnen 10 minuten werd ik geholpen en ik kreeg gelijk mijn inschrijving in het RNI en BSN-nummer mee. Ik heb op mijn mobiel nog even gekeken hoe ik de DIGID dien aan te vragen. Lijkt me simpel, ik heb geen haast want de AOW kan ik pas over een paar jaar aanvragen. Nederland is wat dat betreft goed georganiseerd.

     Een ander voorbeeld. Mijn zoon ging voor zijn Masters in Nederland studeren en ik ontdekte dat hij recht had op een studiebeurs. Het probleem voor hem was, dat de procedure in het Nederlands was en hij verstaat als Nederlander geen Nederlands, maar hij is niet de enige. Voor Amerindo’s is het wellicht vreemd, dat de website voor Nederlanders in het Nederlands is, maar zo werkt dat in Nederland.

     Ik heb hem maar geholpen, ik kon toch moeilijk zeggen, zoek dat maar op op Google. Hij kreeg niet alleen een beurs maar werd als “buitenlandse” student ook geholpen bij het zoeken naar een kamer. Toen hij in Eindhoven aankwam, had de Universiteit een studentenkamer georganiseerd. De beurs hoefde hij na de studie helemaal niet af te betalen, zo is vadertje Staat in Nederland. Daarna is hij toch in Italie gaan werken.
     Ik heb ook gekeken hoeveel het kost om een jaar in de VS te studeren. De fee’s zijn minstens USD 40.000 per jaar voor een beetje universiteit zoals Caltec en daar komt nog kost en inwoning bij, er gaan zeker alleen rijke Amerikanen studeren. Zo schep je toch alleen maar ongelijkheid?

    • R Geenen zegt:

     @@Voor Amerindo’s is het wellicht vreemd, dat de website voor Nederlanders in het Nederlands is, maar zo werkt dat in Nederland. @@

     Ik zie al, u bent echt een groentje. Ik heb vaak met Indische mensen te maken die hier rond 1960 kwamen en toen al volwassen waren. Pas nog een moeder van 93 en haar dochter geholpen. Dochter spreekt hier alleen het Engels en een paar woorden Nederlands. Diverse Nederlandse Instanties laten je kiezen van de taal in het Engels. Echter de invulling is volledig gebaseerd op de situatie in NL.
     Een DIGID kon je alleen krijgen als je in NL bent. En als je het Engelse formulier invult wordt er ook gevraagd naar de Nederlandse manier van invullen, zoals 1234 AB Den Haag. Dat 1234 AB voor een plaats bestaat hier niet. En als je je eigen plaats methode invult wordt je er uit gegooid.
     Maar zo werkt het in Nederland, maar niet in de wereld. En als je een van de instanties in NL daarover opbelt, zitten ze met een mond vol tanden en weten je meestal geen antwoord te geven. Want ze zijn alleen de NL methode gewend. Dat andere landen andere methoden gebruiken, ontgaat hun. Dat is een van mijn voorbeelden.

    • Loekie zegt:

     “en ik ontdekte dat hij recht had op een studiebeurs”.
     Hij had er recht op…. maar had hij die beurs ook nodig (of had hij of zijn vader genoeg eigen geld om de studie zelf te betalen?).
     Zo krijgt iedereen aow. Maar niet iedereen heeft die uitkering nodig, omdat hij/zij rijk genoeg is.
     Maar ja, wie zegt er nee tegen iets waar hij blijkbaar recht op heeft, of dat iets nu nodig is of niet.

    • Jan A. Somers zegt:

     Ik ben er al jaren uit, en weet het dus niet meer. Vroeger was er het onderscheid tussen studiefinanciering voor iedereen en aanvullende beurs voor hen die dat nodig hadden. Daarnaast ook de Erasmusbeurs voor buitenlandse studenten.
     “Zo krijgt iedereen aow. ” AOW is een basisvoorziening. Pensioen is daarop ingesteld, daarin wordt de AOW verwerkt. Ook wordt in je pensioenpremie de AOW-premie verdisconteerd.

    • Jan A. Somers zegt:

     “dat de website voor Nederlanders in het Nederlands is, ” Dat is toch niet vreemd? Een website voor Amerikanen is toch in het Engels? Met postcodes die ik hier niet kan invullen? En in Indonesië zijn de postcodes voor de Indonesiërs ook weer anders. Zo is de wereld.

    • R Geenen zegt:

     Heer Somers, dat is allemaal heel duidelijk. Maar Nederland heeft ook ruim een miljoen Nederlanders (paspoort), die in het buitenland wonen. En ik dacht dat die de zelfde rechten hebben als U. Of verwacht u dat een, als voorbeeld, een oude vrouw van 93 maar even het vliegtuig pakt en naar Nederland vliegt om dat intussen er bij U een DIGID is ingevoerd. Wat is dan de functie van bv een Consulaat? Die zijn al in de afgelopen jaren ook gehalveerd en van Los Angeles opgegeven. En zonder een DIGID kan men tegenwoordig geen aanvragen doen naar aow/wuv, enz.

    • Arthur Olive zegt:

     “er gaan zeker alleen rijke Amerikanen studeren”
     Caltec is een prive universiteit, Eindhoven Universiteit of Technology is gouvernement.

    • Peter van den Broek zegt:

     Wat maakt dat nou uit dat Caltec een privé universiteit is. Het kost gewoon veel geld om in de VS op een goede universiteit (zie Tiimes Higher Education) te studeren. Op welke goede staatsuniversiteit kan mijn zoon dan wel goedkoop studeren? UC Berkely is een goedkope universiteit?
     Onafhankelijk van de economische situatie van de ouders kan men in Nederland wel goed en goedkoop studeren op goed universiteiten .

     Dat is in de Verenigde Staten wel anders . De ongelijkheid is in de VS gewoon ingebakken.
     Als die AmerIndo’s een aanvraag indienen in Nederland moeten ze zich wel aanpassen. Wel een beetje moeilijk voor hun, ze wilden of konden zich niet aanpassen, daarom zijn ze toch doorgeëmigreerd? Maar ze houden wel hun handje op om van het Nederlandse sociale stelsel gebruik te maken en maar klagen.
     Als ze dan zo consequent anti-nederlands zijn, dan moeten ze dat niet doen. Maar nee, ze zijn gewoon profiteurs, echte steuntrekkers. wat dat betreft zijn ze meer Nederlanders dan Nederlanders.

     Wel halen, maar van hun stemrecht gebruik maken ho maar, of een Nederlands paspoort aanvragen? Niet het geld waard, maar wel geld vragen. Opportunisten. That’s the American Indo way. Maar wat voor Nederlanders zijn dat dan?

    • R Geenen zegt:

     @ Onafhankelijk van de economische situatie van de ouders kan men in Nederland wel goed en goedkoop studeren op goed universiteiten@

     – Nederland en Europa hebben zeker goede studie mogelijkheden, maar kijkend naar de wereld ranglijst, dan zien we toch een duidelijk kwaliteitsverschil.

     @ Als die AmerIndo’s een aanvraag indienen in Nederland moeten ze zich wel aanpassen. Wel een beetje moeilijk voor hun, ze wilden of konden zich niet aanpassen, daarom zijn ze toch doorgeëmigreerd? Maar ze houden wel hun handje op om van het Nederlandse sociale stelsel gebruik te maken en maar klagen.@

     – In de eerste plaats viel er in de beginjaren in Nederland niet aan te passen. Men werd, ondanks alle ervaringen, gedegradeerd en diploma’s in waarde verlaagd. Dat ter voorkoming van concurrentie. Op een woning is ongeveer 7 jaren wachten.
     Of men nu in Nl of Amerika woont, volgens de wetten hebben Nederlanders allemaal volgens de toenmalige wetten er recht op. Daarbij waren diverse van die wetten niet eens door NL betaald, zoals o.a. de eenmalige Japanse uitkering van f415 voor hen die in jappenkamp een paar jaren hebben doorgebracht. Heeft uw moeder dat ook gekregen vanwege Bangkinang? Anders maar gauw aanvragen. En uw vader?

     @ Als ze dan zo consequent anti-nederlands zijn, dan moeten ze dat niet doen. Maar nee, ze zijn gewoon profiteurs, echte steuntrekkers. wat dat betreft zijn ze meer Nederlanders dan Nederlanders.@

     – De Nederlandse wet zegt o.a. dat men in Nl moet hebben gewoond om in aanmerking te komen om bv AOW te krijgen. Dat is een recht en velen weten dat niet. Daarom help ik hier de mensen. Daar wordt dus niet geprofiteerd en steuntrekken is helemaal niet aan de orde.
     – En wanneer men in het jappenkamp heeft doorgebracht en er nu bv een trauma van heeft opgelopen of door een jap zodanig en hardhandig is behandeld dat de persoon een evenwicht stoornis heeft, dan zegt de wet bij de SVB?WUV dat men een uitkering kan krijgen. Dat is een regel die voor elke Nederlander geldt.

     @ Wel halen, maar van hun stemrecht gebruik maken ho maar, of een Nederlands paspoort aanvragen?@

     – Pas sinds 2 jaar wordt er aktief gewerkt om de Nederlanders in Amerika te bereiken. In New York woont en werkt een zekere Eelko die lid is van D66. Nu worden de mensen geregistreerd en krijgen zij een officiële brief met formulier toegestuurd. Voordien was een stem van een NLer in het buitenland onbelangrijk. Een paspoort is een reis-document en de meeste oudjes reizen niet meer. Dus is die uitgave ook niet nodig.

     Heb nu uw kwalijke minderwaardige aantijgingen beantwoord.
     Nu heb ik een paar punten voor u.
     Als u straks 65 bent, gaat u dan ook in Nl AOW aanvragen? Of zegt U: Ik heb er wel recht op, maar het staat zo gek en ik laat het maar lopen?

     Ook vraag ik mij af waarom U nooit over uw moeder en vader en hun ervaringen met de jap en bersiap schrijft? Uw moeder heeft toch ook in Bangkinang doorgebracht? En uw vader, is die tijdens de oorlogsjaren ook door de nip verwend geworden? Waarom schrijft u daar nooit over. U zelf heeft niets van de oorlog meegemaakt, want toen zat u nog in uw vaders verrekijker. Vandaag aan de dag bent u fanatiek bezig met Excel vormen en de bersiap, waarbij u blijkbaar probeert aandacht te trekken. Daarbij gaat u zover om diegenen die het wel hebben meegemaakt en hebben ondervonden, zoveel mogelijk de grond in te boren en te beledigen. Denkt U daarmee te scoren en uw zelf op een hoger voetstuk te plaatsen?
     Hebt u een minderwaardigheidscomplex? Wat dacht u te bereiken met uw stokpaardje bersiap? Wilt u een ieder bewijzen hoe goed u bent? Als u uw zin niet krijgt, gaat u dan hakken en beledigen?
     Uw heeft uw karakter wel volledig bloot gelegd. Veel plezier met uw tomaten.

    • Arthur Olive zegt:

     “Oppertunisten. That’s the American Indo way.”

     Ik weet niet wat uw reden was om door te emmigreren naar Italie Mr. van den Broek.
     U gaat wel scherp door de bocht hier. Ik krijg AOW waar ik voor gewerkt heb,dat is geen handje ophouden.
     Onze zoon heeft in Cal-State Fullerton gestudeerd en het jaarlijkse tuition voor een inwoner van California is $6886/year. Hij betaalde niets omdat hij een scholarship kreeg.
     Als uw zoon als buitenlander zijnde meer moet betalen dan heeft dat niets te maken met uw veronderstelling dat alleen rijke Amerikanen naar de universiteit kunnen gaan.

    • Peter van den Broek zegt:

     Vorig jaar was ik voor zaken in San Franciso. Toen ik van het vliegveld naar mijn hotel werd gereden kwam ik langs een buurt die mij bekend voorkwam. Aangezien ik in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw op steenworp afstand van de Westkruiskade in Rotterdam woonde, was het voor mij een fluitje van een cent ook ‘savonds laat de hard-drugscene van San Francisco te herkennen. Ik had nog wel een niet zo goedkoop hotel gekozen dichtbij Union Square, lekker centraal, down town SF.
     Alhoewel de volgende dag de hotelreceptie me aanraadde een taxi te nemen naar het niet ver afgelegen Moscone exhibition centre, ging ik toch maar wandelen, want al wandelend leer ik een stad het best te kennen en dat heb ik geweten.

     Ik was wel wat gewend in Rotterdam of de Warmoesstraat in Amsterdam, maar SF is grensoverschrijdend. Over de Streets of San Francisco slalomde ik langs plassen van braaksel, uitwerpselen , die zeker niet van honden afkomstig waren en de ontelbare daklozen ook wel homeless genoemd, maar ze hebben wel een kartonnen dak boven het hoofd.
     Om van de schrik bij te komen, vluchtte ik een trendy coffeebar in. Al genietend van mijn kleine cappuccino a $ 5,50 keek ik naar de voorbij zoevende Tesla’s en oversized SUV onderwijl the American way of street life bewonderend, Californianen bewonder ik om hun relaxe levenswijze, ook als Homeless.

     Zodoende krijgt “If you are coming to San Francisco, Be Sure to Wear Flowers in Your Hair” toch een bijzondere klank. Misschien ga ik eens op vakantie in de VS: White Sands, Rocky Mountains, Yellowstone park, de steden kunnen me gestolen worden.

 3. Boeroeng zegt:

  Mijn eschweileronderzoek kreeg een boost door dit topic
  Ik heb onderstaand bericht gepost op de site van socalindo.com
  ———–
  Hallo Vonnie,
  A friend of my grew up with her mothers family Eschweiler in the Netherlands.
  Once she asked me to research the roots of her Indische family Eschweiler.
  I discovered that ancestor Jacques Jean Henri Eschweiler (1819-1870) who went als militair to Indië was dutch.
  Only his grandfather Eschweiler was german from Schlich, Langerwehe, Rheinland.
  Following this line his ancestors are from Merode , Langerwehe.
  Langerwehe was district close to the district Eschweiler in Germany.

  The other 3 grandparents were dutch . The other grandfather Jacobus Antonius Tellegen was a militair in the armee of Napoleon in Russia
  His son-in-law Jean Baptiste Eschweiler (1783-1833) was also in this armee .

  Jacobus Antonius Tellegen (1771-1855)

  The Indische family Eschweiler are all descendants of the son of Jean Jacques Henri. He was Johannes Henricus Otgar who married Maria Cecilia Coenraad in 1881 at Soerakarta ( Solo) Your greatgrandfather must be a son of them ( Bertus?)

  Eschweiler_Coenraad

  —————

 4. Bert zegt:

  Ha ha leuke opmerking van pak Olive ,begin hem steeds humoristischer te vinden ( Op een leuke manier) Hij zegt ik krijg AOW ,waar ik voor gewerkt heb ,pak Olive ,voor de AOW hoef je niet gewerkt te hebben ,ik heb een kennis ,die zijn hele leven in Nederland heeft gewoond en nog nooit een spat heeft uitgevoerd ,bijstand tot zijn 65 e jaar maar hij krijgt wel de volledige AOW ,u daarentegen die al lange tijd in Amerika woont wordt gekort .

  • Arthur Olive zegt:

   Het is waar dat je je hele leven geen spat hoeft uit te voeren in Nederland om toch nog AOW te krijgen.
   Een ieder die belasting heeft betaald heeft er echter wel indirect voor gewerkt, AOW komt uit de opbrengst van de belasting.
   Over belastinggeld gesproken, uit jullie belasting worden landen zoals Griekenland en Italie geholpen met leningen en nu hoef je niet meer te werken in Italie om een salaris te krijgen. Heb gehoord dat dit landen zijn waar belastingontduiking een nationale sport is.

   • Indisch4ever zegt:

    Belastingontduiking wordt overal ter wereld gedaan .
    Is ook in Nederland en in Amerika een ‘nationale sport’ .
    Trump heeft evenzo wat te verbergen, lijkt het. Want hij weigert zijn aangiftes te publiceren, wat vorige presidenten wel deden vanuit het idee transparant en controleerbaar te zijn.

    De leningen aan Griekenland waren voor 90% om Europese banken te betalen, niet Grieks En als die banken zouden omvallen dan was de hele Europese economie in een recessie gekomen. Een instorting van de Griekse economie kan ook die europese economie meeslepen in zijn val…. oa via de koersdaling van de euro.

    • R Geenen zegt:

     @@En als die banken zouden omvallen dan was de hele europes economie in een recessie gekomen. Evenzo zou een instorting van de Griekse economie de hele europese economie meeslepen…. oa via de koersdaling van de euro@@

     Als ik het bovenstaande goed begrijpt, dan wordt de sterkte van de Euro en de Europese economie, lees Nederlandse, bepaalt door landen als Griekenland en Italie. Is dat de reden dat Engeland er uit stapt?

    • Indisch4ever zegt:

     De sterkte van de Europese economie wordr door alle Europese economieën bepaald.
     Het is niet zo dat Griekenland en Italië het meest bepalend zijn.
     Maar de griekenlandkwestie was kort na de bankencrisis in de westerse wereld en was er een vrees dat als Grieken geen schulden zou aflossen aan die banken er een nieuwe bankencrisis zou komen….. met economische terugval etc.
     Britse ouderen willen vooral buitenlanders weren en zij hebben de brexitreferendum bepaald. Britse jongeren bleven weg van de stemming maar die zouden niet met meer dan 50% voor een uittreding uit de EU hebben gestemd.
     Voor die Britse ouders waren er ook sentimenten van ‘vroeger waren we een wereldrijk’ en nu moeten we bevelen van de EU opvolgen .
     Nu met…. terugkeer van de UK naar oude handels- en grenzendrempels vreest men een economische stagnatie, maar vooral voor de UK zelf … wat ook blijkt uit de cijfers van het laatste jaar.

    • R Geenen zegt:

     Best te begrijpen, want London was in de jaren 1979-1980 al een ghetto. En nu is het gewoon een buitenlandse stad. Ik ging in de 70tiger jaren rond Boxing day wel eens naar London om met mijn vrouw antiek te hunten.

    • Arthur Olive zegt:

     “Trump heeft evenzo wat te verbergen, lijkt het”
     Wat Trump ook te verbergen heeft met zijn belastingaangiftes, het kan niet illegaal zijn anders had de IRS (Interna Revenue Service) hem al lang te pakken gehad.
     Obama gebruikte de IRS voor politieke redenen in 2016.
     Trump heeft gezegd:”I’ll release my tax returns immediately if Hillary releases her deleted emails”.

     Er is belastingontduiking overall in de wereld maar Griekenland spant de kroon.

     Brexit is niet vanwege sentiment van vroeger waren wij een wereldrijk.
     Brexit is vanwege de Eurozone economic policies en most of all de Internal Migration.
     De Eurozone is ook niet bepaald democratisch bepaald in Nederland want in 2005 hebben jullie er met 61% tegen gestemd en toch gekregen.

    • Indisch4ever zegt:

     Dat EU-referendum van 2005 was niet een JA/NEE- vraag over tegen de EU zijn , of voor uittreding. Het was een beginselverdrag overe inrichting van de EU, het samenwerkingsverband, wat men grondwet noemde.
     Veel mensen hadden terecht moeite met de naam grondwet… alsof men een staat boven de staat wilde maken.
     Maar het verdrag was geen feitelijk grondwet van een staat boven de staten.
     Als een grote meerderheid van andere landen het beginselverdrag aanneemt dan komt het er toch op basis van de meerderheid beslist.

     Een Britse meerderheid is een beetje dom en ze reageren zo vreemdelingenangstig dat ze niet zien hoe zelfvernietigend een uittreden uit de EU is
     Economisch teruggang , maar ook politiek. UK zit in een permanente politieke crisis… en dat gaat maar niet voorbij. Schotland dreigt met de UK verlaten vanwege de brexit.
     In Noord-Ierland worden de bommen weer opgepoetst .

    • Arthur Olive zegt:

     “Alsof men een Staat boven een Staat wil maken”
     Natuurlijk hadden mensen daar moeite mee en daarom was het een nee vote.
     Dat zijn de kenmerken van een Puppet Staat, een Marionette.
     De Staat geeft gedeeltelijke souvereigniteit over aan een ander, in dit geval Brussels met haar unelected officials.
     In Amerika hebben de Staten ook gedeeltelijk hun soevereigniteit afgegeven aan Washington DC maar dat zijn elected officials daar en zelfs dan krijg je vaak rebellion tegen Washington DC. Soms komt het Federale gouvernement gewapend en dreigend in een Staat of ze houden op met belastinggeld uit te rijken.

    • Jan A. Somers zegt:

     “de griekenlandkwestie was kort na de bankencrisis in de westerse wereld ” Die in de USA is begonnen, net als de grote depressie uit de jaren dertig.

    • R Geenen zegt:

     @@de griekenlandkwestie @@

     Volgens de kranten en nieuws media was de grieken kwestie een interne kwestie van corruptie en bedrog, waarbij belastingen niet werden betaald.

   • Jan A. Somers zegt:

    “AOW komt uit de opbrengst van de belasting.” In tegenstelling tot een pensioenregeling (premiebetaling, uitgesteld salaris, kapitaalsysteem) is de AOW een omslagregeling. Als je werkt betaal je premie, voor niet werkenden is het een basisvoorziening. Dit laatste is broekzak>vestzak, voor oude, behoeftige mensen zonder AOW zou er ergens anders vandaan toch hulp moeten worden geboden, Bijstand bijvoorbeeld. Vandaar dat de premie-opbrengst niet toereikend is en aangevuld wordt uit de belastingpot.

    • R Geenen zegt:

     @@voor oude, behoeftige mensen zonder AOW zou er ergens anders vandaan toch hulp moeten worden geboden, @@

     Dat moet u toch eens uitleggen. De wet zegt dat je voor ieder jaar dat je in Nl woont, recht heb op 2% AOW. Zonder AOW kan dan niet.

    • Jan A. Somers zegt:

     “Dat moet u toch eens uitleggen.” Zonder AOW zouden behoeftige bejaarden zonder inkomen zitten. En zouden dan in aanmerking komen voor bijstand (daar heb je nooit premie over betaald, gaat via de belastingen). Nu ze AOW krijgen hoeven ze die bijstandsuitkering niet te krijgen. Dat geld is alleen maar via een ander potje (AOW) bij hun aangekomen. Vestzak of broekzak, maakt niet uit, gewoon een Nederlandse uitdrukking. Voor mensen met een pensioen is die AOW-uitkering van hun pensioen afgetrokken, hoefden ze ook geen premie over te betalen. Dat heet de franchise.

    • R Geenen zegt:

     @@Zonder AOW zouden behoeftige bejaarden zonder inkomen zitten.@@

     Zijn er nog steeds bejaarden die nooit gewerkt hebben?

    • Jan A. Somers zegt:

     “Zijn er nog steeds bejaarden die nooit gewerkt hebben?” Volgens mij nu niet zo veel meer. Maar die AOW is al uit de jaren vijftig, dat waren andere tijden! Tegenover mijn moeder woonden toen vrijgezellen, twee broers (werkend) en een zus die voor hun zorgde. Zo ging dat in die tijd. Juichen toen ze AOW kreeg, voor het eerst in haar leven eigen geld! Mijn schoonmoeder (die ik nooit heb gekend) overleed in 1944 aan haar verwondingen bij de bevrijding van Vlissingen. De oudste (21 jaar) zus van mijn Zeeuws meisje nam vanzelf het huishouden over plus de hulp in de bakkerij. Nooit salaris gehad, dat ging zo in die tijd. Is geëmigreerd naar Australië zonder ooit premie te hebben betaald. Krijgt nu AOW over een aantal jaren. Mijn Zeeuws meisje heeft enkele jaren ook niet gewerkt toen de kinderen nog klein waren, en dus in die tijd ook geen premie betaald. Vroeger buurmeisje uit Soerabaja, met haar man mee naar Brazilië, en later door verhuisd naar Zwitserland idem. Denk er ook om dat in die tijd vrouwen stopten met werken als ze trouwden en kinderen kregen. Ik dacht dat dat bij de ambtenaren zelfs moest.

    • R Geenen zegt:

     U geeft precies weer waar ik op inspeelde. De AOW was en is nog steeds een recht voor ieder persoon die in Nederland heeft gewoond. Daarom kom ik aan deze kant van de oceaan op voor de Indische die na hun 15de jaar en na 1957 in Nederland nog een paar jaren hebben gewoond.
     Een ander probleem, waar vooral D66 aan werkt en binnenkort in de kamer wordt gepraat en gestemd is de dubbele nationaliteit. Belangrijk voor diverse Indo’s ook in verband met de WUBO. Nu kunnen alleen mensen met een NL paspoort in aanmerking voor de WUBO. De WUV heeft die eis niet. Een vreemde zaak, want beiden zijn van toepassing op de Japanse bezetting.

  • R Geenen zegt:

   @ Bert: Ja, dat is het verschil met Amerika. Hier moet je minstens 10 jaren gewerkt hebben om in aanmerking te komen voor Social Security (AOW). En je krijgt hier pas volledig het SS als je 40 jaren heb gewerkt. Daarom wisten vele Indo’s hier niet dat je AOW in NL krijgt voor het aantal jaren dat je er gewoond hebt. met dien verstande en rekening houdende met het jaar 1957 en de leeftijd van minstens 15 jaren. Die AOW in Nederland is dan ook een recht voor een ieder, ook de Indo in de USA. En niet van de Indo uit Italia suggereert.

 5. Peter van den Broek zegt:

  Amerindos begrijpen niet wat de AOW is, op school leerde ik al dat het een omslagstelsel is. Dat heet solidariteit. In de VS is dat een onbekend woord, maar die schijnNederlanders weten wel de weg te vinden om hun AOW hier weg te halen.

  Hun opmerkingen geven wel aan dat ze niks meer begrijpen van Nederland, want hoelang geleden is het dat ze in Nederland zijn geweest, waar ze toch alleen op doorreis waren? Ze zijn wel Indos maar ze kunnen toch moeilijk Indische Nederlanders genoemd worden.
  En dat mijn zoon buitenlander zou zijn !! Hij heeft tenminste een Nederlands paspoort. Hoeveel Amerindos kunnen dat zeggen?

  Bij ons is weliswaar niet Nederland first, maar wij, mijn zoon en ik, zijn nog steeds trots op ons Nederlands paspoort . Daar heeft mijn vader wel wat moeite voor gedaan . Ook als reserve-officier der Koninklijke Marine , die de eed van trouw heeft afgelegd , is het moeilijk om daarvan afstand te nemen. Dat wil niet zeggen dat ik geen kritiek heb op Nederland, maar het blijft wel een land waar ik mijn roots heb. Kunnen Amerindos met hun AOW dat zeggen?

  • Loekie zegt:

   Het is aangetoond dat de combinatie van het veelvuldig zingen van het Wilhelmus en het bezig zijn met excel-bestanden een rode gloed veroorzaakt op het signaal dat de ogen naar de hersenen verzendt. De hersenen nu interpreteren die gloed als een aanzet tot psychose en reageren daarom met het vernauwen van het denkvermogen en, heel typisch, ongemerkt urineverlies.
   Dat vernauwde denkvermogen valt niet zo op. Dat vermogen immers was al nooit zo breed. Maar dat urineverlies, dat merk je wel. Dat ruikt namelijk.

  • R Geenen zegt:

   In de jaren 60 kwamen de meeste Indo gezinnen naar de US. De kinderen waren toen 10 tot ongeveer 18 a 19 jaar. Zij die toen in NL boven de 15 jaar waren en vervolgens daar nog een jaar of 5 @ 6 verbleven en toen met pa en ma naar Amerika vertrokken hebben vaak een totaal van 5 a 6 jaren AOW rechten. Deze jonge Indo’s van toen gingen hier naar school, leerden het onderwijs in het Engels en verloren een groot deel van hun Nederlands. Wisten niets van AOW ook. Velen zijn Vietnam Veteraan en hebben van alles in die oorlog meegemaakt. Dochter van mijn zus, als voorbeeld, is hier geboren en heeft 28 jaren in het Amerkaanse leger gediend. Haar echtgenoot 35 jaren. Op AOW terug te komen. Ze wisten van de AOW af, maar niet dat je door alleen daar te wonen er recht op hebt. Daarbij spreken ze vandaag heel gebrekkig Nederlands, laat staan afweten van hun rechten. Heb hun persoonlijk zoveel mogelijk geholpen, want is ook hun recht. Over solidariteit gesproken, de Indo’s hier zijn bijzonder hulp vaardig. Een ieder hoeft maar een kick te geven en anderen staan voor je klaar. Dat heb ik persoonlijk niet in NL meegemaakt. De Indische gulheid bestaat hier nog steeds, ook met eten. De Indo’s hier hebben hun roots in het voormalig Indie, net als ondergetekende en mijn moeder.
   U heeft het over schijnNederlaanders en wat bent u dan? Ik zie u niet als een Indo ook.
   Als extra vermelding, mocht u ooit in onze Hongkong Plaza verschijnen, dan zou ik als u was met uw smerige mond voorzichtig zijn.

  • Arthur Olive zegt:

   Om AOW te krijgen moet je sinds 1957 in Nederland wonen, ongeacht of je daar werkt of niet en ongeacht of je daarvandaan later weg gaat of niet. Hoe langer je in Nederland hebt gewoond hoe meer je krijgt.
   Als je echter naar Amerika gaat dan krijg je geen AOW maar je haalt het weg en om daarvoor de weg te vinden moet je opertunistic zijn.
   Inderdaad, deze Amerikaanse Indo begrijpt er niks van.
   Ik heb een Nederlands Indische Heritage maar ik ben uprooted en verplaatst naar Amerika. Het zou voor mij een straf zijn als ik zou worden teruggezonden naar Nederland en dat zou voor Nederland waarschijnlijk ook een straf zijn.

 6. Peter van den Broek zegt:

  Ik lees net op de app van The Economist, toch niet een weekblad dat pro/contro US/Trump is het volgende:
  Federal prosecutors in America charged 50 people, among them prominent business leaders and Hollywood celebrities, in a scheme to buy places at elite universities, including Stanford and Yale. The FBI said that parents paid millions in bribes to counsellors and to coaches for fake sporting credentials, winning their offspring places that might otherwise have gone to actually meritorious students.

  Het geeft eens te meer aan dat als je in de VS BETAALT wil je studeren op een goede universiteit.

  Om in Nederland bij de beste Masteropleiding voor bedrijfskundige ingenieurs te studeren (Elseviers) moest mijn zoon wel minstens 7,5 op zijn cijferlijst hebben. Voor dat heeft hij in Italie niks betaald, gewoon snel en goed studeren. In Nederland is hij op het nippertje binnen de vastgestelde tijd met een “goed” cijfer voor zijn scriptie geslaagd, in Nederland betaal je alleen voor je studie.

  Ikzelf vervul mijn burgerplicht als Nederlands “onderdaan”. Ik ga trouw stemmen, de eerst volgende keer voor de Europese verkiezingen, mag ook wel als ex-lid van Jongeren Europese Beweging JEB en van D-66. Mijn voorkeur gaat nu naar andere partijen uit.

  Het belangrijkste is dat we onze democratische plicht doen en Europees gaan stemmen.

  • Arthur Olive zegt:

   Stemmen in Nederland kan een verantwoordelijkheid, voorrecht of recht zijn maar het is geen plicht.

   • Jan A. Somers zegt:

    Dat is toch prachtig? Stemmen zonder verplichting?

   • Peter van den Broek zegt:

    Dhr Arthur Olive snapt het weer niet.
    Ik heb de ruimte om zelf vorm te geven aan mijn verantwoordelijkheid als deelnemer van verre aan het maatschappelijk gebeuren in Nederland, als verantwoord burger druk ik dat uit d.m.v. het uitbrengen van mijn stem. Ik voel dat als een plicht , vaak wordt de Engelse term due diligence of gepaste ijver gebruikt.

    Betekenis van due diligence (Encyclopedia Britannica)
    Due diligence, a standard of vigilance, attentiveness, and care often exercised in various professional and societal settings. The effort is measured by the circumstances under which it is applied, with the expectation that it will be conducted with a level of reasonableness and prudence appropriate for the particular circumstances.

    • R Geenen zegt:

     @@Due diligence, a standard of vigilance, attentiveness, and care often exercised in various professional and societal settings. The effort is measured by the circumstances under which it is applied, with the expectation that it will be conducted with a level of reasonableness and prudence appropriate for the particular circumstances.@@

     Als ik het bovenstaande goed heb begrepen, pas ik het goed toe door mijn Indische landgenoten hier in Amerika aan hun AOW te willen helpen. Het is toch ook hun recht.

    • Arthur Olive zegt:

     “Dhr Arthur Olive snapt het weer niet”
     Ik snap uw redenering wel degelijk. U gebruikt sidetrack reasoning door het Nederlandse woord “Plicht” te vertalen als Due Diligence.
     Plicht betekent ‘Duty” in het Engels en tot 1970 was het stemmen in Nederland een plicht. Zij die niet stemden kregen een boete van 3 gulden. Deze plicht is er niet meer.
     Ik weet ook niet wie Anoniem is maar zoals u schrijft is een persoon die de Kieswet niet kent geen Nederlander want het algemene geldende principe is dat een ieder wordt geacht de wet te kennen. Eat your own words!

   • Anoniem zegt:

    Je kletst weer verschrikkelijk uit je nek. Jij een verantwoord burger? Je bent geen burger, want je woont hier niet. Simpel.

    • Tolol zegt:

     Goed zo Loekie !! Zo ken ik je weer .

    • e.m. zegt:

     @Simpel.@

     — Zo simpel is het nu ook weer niet. Staatsrechtelijk blijf je namelijk burger, ook na verhuizing of emigratie . . .

     Alleen Burger King kan geen burger zijn ! Da’s makkelijker te onthouden.

    • R Geenen zegt:

     @@Alleen Burger King kan geen burger zijn @@

     Leuk, maar het Amerikaanse woord Burger heeft ook geen Nl “g” uitspraak. En the Nederlandse burger is in het Amerikaans ” Citizen”

    • Peter van den Broek zegt:

     Je hebt Staatsburgers, Hamburgers en Indoburgers. Smaken verschillen

    • e.m. zegt:

     @Leuk, maar het Amerikaanse woord Burger heeft ook geen Nl “g” uitspraak.@

     — Grappig, dat u het zo oppakt. Ook Leuk !

     ’n Goede verstaander begrijpt echter, dat ‘rechtspersonen’ géén ‘burgers’ (citizen, citoyen) kunnen zijn.

    • e.m. zegt:

     @Tolol zegt: 13 maart 2019 om 17:02@

     — Haha, Pak Tolol, een ontslagen FBI-directeur aan het werk gezet ?*

     Maar wie kletst er nu feitelijk ‘weer verschrikkelijk uit zijn nek’ ?* Loekie of Anoniem ?*

     *van vragen wordt je wijs . . .

    • Arthur Olive zegt:

     “Loeke of Anoniem”

     Dit is een dubbele negatief dus het kan niet Loeke zijn.

    • Jan A. Somers zegt:

     “dat ‘rechtspersonen’ géén ‘burgers’ (citizen, citoyen) kunnen zijn.” Ho, ho! Mijn oudste dochter is behalve persoon ook nog rechtspersoon. Net als een van de kleindochters (dat die in Brussel woont maakt niets uit). Je bent persoon van geboorte, dat gaat vanzelf, kan je ook niet ongedaan maken afgezien van zelfmoord. Rechtspersoon kan je worden als je dat wilt. gewoon even naar de KvK. In zaken is dat reuze handig en verstandig! Vaak gewoon nodig om rechtshandelingen te kunnen verrichten zoals het betalen van achterstallige salarissen. Zo zijn er veel rechtspersonen, ook zelfstandige zoals mijn oudste dochter en kleindochter. Net als Nederlandsch-Indië,. De Nederlandsche Bank, de Javasche bank, Unilever, de loodgieter enz.

    • e.m. zegt:

     @ Rechtspersoon kan je worden als je dat wilt. gewoon even naar de KvK.@

     — Dag meneer Somers, dan toch even nog een vraagje voor alle duidelijkheid: “Hebben uw dochter en kleindochter ‘politieke rechten’ als rechtspersonen?”

     Krijgen zij bijvoorbeeld hun stembiljetten (Provincialee Staten, Waterschap) ook als rechtspersonen toegestuurd?

    • Peter van den Broek zegt:

     Vroeger werd wel eens de vraag gesteld over mijn zoon: , is hij al “zelfstandig”. Op een gegeven moment kon ik zeggen: hij is zelfstandig. Dus dat kan ook van Nederlands Indie gezegd worden.

 7. Peter van den Broek zegt:

  de simplistische misvatting van de juridisch gemankeerde medeburger,

  Ik weet niet wie Anoniem is, maar hij/zij kent de Nederlandse Kieswet niet en is zeker geen Nederlander, want het algemeen geldende principe is dat een ieder wordt geacht de wet te kennen.

  Het stembiljet voor de Europees Parlementsverkiezing in Nederland is al naar mij in Italië onderweg.

  • Anoniem zegt:

   Je hebt de Nederlandse nationaliteit, dat geeft je stemrecht. Maar je bent geen burger, net zomin als je burger bent van Servië, China, Chili enz….omdat je daar niet woont.
   Of betaal je belasting in Chili? In Nederland?….

 8. Peter van den Broek zegt:

  “Anoniem” weet niks van Nederland, maar heeft er ook de ballen verstand van, trouwens hij/zij drukt zich in slecht Nederlands uit.

  “Anoniem” toetert wel “burger”, maar daar heb ik natuurlijk geen mallemoer mee te maken. Ik ben Nederlands STAATSBURGER en dat heeft niks te maken met waar ik woon. Aangezien ik niet in Nederland woon, ben tevens niet-ingezetene, ik heb me voor het verkrijgen van een BSN net laten inschrijven in het Register Niet-Ingezetenen RNI.

  Als “Anoniem” mee wilt doen in de discussie met de Grote Jongens raad ik hem/haar aan eindelijk eens die inburgeringscursus te volgen. dan pas mag NN op gelijke voet meedoen.

  Trouwens ik lees net wat over Nederlanderschap. Nederlanders met een dubbele nationaliteit in het buitenland kunnen automatisch hun Nederlandse Staatsburgerschap verliezen. Ik denk dat menig Amerindo’s met een dubbele nationaliteit zonder te weten het Nederlandschap hebben verloren. Voor mijn zoon geldt dit niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.