Indisch in Beeld

20080706roumimperkivithanssens

Hierbij dan zomaar een vraagje, tussen de bedrijven door, of iemand deze mensen kent, familieleden en/of vrienden misschien.
Tussen de vele honderden foto’s van mijn vader kwam ik deze weer eens tegen, een echt vooroorlogs Indisch kiekje van een groepje jongelui op een galerij na een potje tennis gespeeld te hebben.
Mijn vader noemde ‘Willy en Fien Kivit’, broer en zus, tweede en derde van rechts, dacht ik, het waren goeie vrienden van hem. Waar zou dit geweest zijn? (had ik maar beter geluisterd!!!)
De andere naam die op de achterkant stond was ene E.Roumimper. Was ’t de jongeman uiterst links of het meisje daarnaast? Als ik me niet vergis heb ik bovengenoemde achternaam eens op jullie site gelezen, weet alleen niet meer wanneer.
Allemaal niet urgent hoor, ik dacht dat ’t misschien leuk zou zijn  deze foto te plaatsen, misschien dat er ergens iemand zichzelf of familieleden herkent.
Ik bezoek jullie site geregeld en lees en geniet dagelijks van alle nieuwtjes.
Apropos site, jullie nieuwe ‘jasje’ staat overigens uitstekend, ga zo door!!!

Mijn vader’s naam : Theodore Hugo Hanssens (*07-05-1915 Kediri – +26-08-2004 Heerlen), heeft vooral in Soerabaja gewoond.

Vriendelijke groeten van Nadia Leworthy-Hanssens, een Indo uit de UK.
Ja, we zitten ook hier aan de overkant. Bij voorbaat dank.

Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

101 reacties op Indisch in Beeld

 1. noor zegt:

  ja, de man uiterst links is Ed Roumimper, de 2de man van mijn moeder (mijn vader, haar eerste man, is in de oorlog omgekomen). Dit moet een foto van hem zijn vr hun huwelijk. Uniek.
  Ik neem de foto morgen mee naar mijn moeder, zij leeft nog…

 2. Blauwvogeltje zegt:

  Noor…
  kampoeng ketjil !!!!!!

 3. Winnie Roumimper zegt:

  Ed Roumimper was mijn zwager. Ik ben de weduwe van Ben Roumimper, een jongere broer van Ed.Ik heb deze foto ook in mijn bezit en het is op een van de ondernemingen (suiker?)genomen.
  Ik woon in Amerika en heb alle contact met de Roumimper familie verloren. Jammer.
  Winnie

 4. SenangHati zegt:

  Hallo Oma Winnie,
  Fancy meeting you here, goed gelukt dus? Heeft U het berichtje van HCB (Nono)R. gezien? Groetjes SenangHati

 5. jimmy zegt:

  Ken ook een fam roumimper in leusden en amersfoort ,zal hun ook even tippen.

 6. HCB zegt:

  Winny Roumimper,toen wij net in Hollandia waren heeft Ben regelmatig wat voor mijn vader uit Jakarta meegenomen ik heb hem ook vaak ontmoet Mijn voorouders zijn Steven&Cato(Jacobus Alexander)die van Ben ook dat U weet

 7. Maureen Roumimper zegt:

  Ed Roumimper was mijn oom. Oudste broer van mijn vader Willy.
  Tante Winnie ik heb vroeger bij je gelogeerd in Amerika.
  Groetjes Maureen

 8. MARTIN zegt:

  MAUREEN: ben jij de zus van Harold? Zo ja, waar woont hij nu?
  Martin,
  v/h Govert Flinckstraat
  Meezenbroek.
  St.Janschool
  St. Henricus Mavo
  Bernardinuscollege.

 9. Max zegt:

  Hallo, Ik heb een oom Geert Roumimper in mijn familie gehad. Deze was getrouwd met mijn tante nonnon. Ik weet dat hij een broer had in Heerlen(Schaesbergerveld). Ikzelf kom uit Meezenbroek(Heerlen).

 10. Jane en Roy Roumimper (australia) zegt:

  No no Roumimper is ’n oom van Roy Roumimper,Roy woont in Australia,met Jane Pelealuw(meisjes naam) getrouwt.

 11. Joyce Franke zegt:

  Beste Nadia,
  Op zoek naar gegevens over een renie die zaterdag 27/9/08 zal worden gehouden in huize Bronbeek in Arnhem voor de Vereniging Ex-Glodok Genterneerden 1944-1945 kwam ik per toeval op deze site terecht. Mijn oog viel onmiddellijk op de namen Willy en Fien Kivit en de naam Hanssens. Willy en Fien zijn resp. een oom en tante van mij. De familie Kivit in het vm. Nederlands-Indi bestond uit een gezin met 7 kinderen waarvan mijn moeder (Wine) de jongste was. Tot ons grote verdriet is mijn moeder in september 2006 onverwacht overleden. Toen ik dit bericht zag met deze foto met haar broer en zus, liep ik bijna weer naar de telefoon om haar te bellen. Fien is haar 10 jaar oudere zus en van die 7 kinderen is ze de enige die nog in leven is. Zij is nu 92 jaar en zeer slechtziend maar verder in goede gezondheid. De naam Hanssens is voor mij ook een bekende naam, in mijn jeugd kwamen regelmatig Louis Hanssens en zijn vrouw Elly op bezoek. Ik heb begrepen dat hij een (volle?) neef is van mijn moeder, dus ook van Fien en Willy Kivit. Is hij misschien een broer of neef van jouw vader? Ik ben nu ook nieuwsgierig geworden naar de andere mensen op deze foto, met name de vrouw rechts. Dat zou misschien mijn oma Kivit kunnen zijn maar ik heb weinig foto’s uit de nalatenschap van mijn moeder waarop zij staat als jonge vrouw. Ben benieuwd of jouw vader familie is van Louis Hanssens.
  Met vriendelijke groeten,
  Joyce Franke

 12. james hanssens zegt:

  Dag Nadia Leworthy/Hanssens
  Als Theo uit Limburg je vader is ,dan ben ik je neef.Mijn vader heette ook James.
  Laatst sprak ik mijn zus Tine en zij kende jou,
  toen je nog een klein meisje was .
  Ik ontmoette je vader en je broer bij mijn tante Flora Gabriel-Hanssens ,waar je vader
  regelmatig in het weekend kwam .
  We hebben ook een leuke stamboom ,maar ik
  kan je vader niet thuisbrengen .
  Hoe is je moeders naam
  groetjes en ik hoop meer van je te horen ,
  James

 13. Nadia Leworthy-Hanssens @ James Hanssens zegt:

  Hallo James Hanssens,
  Het klopt inderdaad dat wij familie zijn. Alhoewel ik je niet persoonlijk ken, weet ik wel dat je een zoon bent van Oom James Hanssens. In het grijze verleden ging ik wel vaker met mijn ouders naar Oom Wim en Tante Flora Gabriel en daar heb ik dan ook je broer en zus ontmoet, volgens mij was ik een jaar of 10. Jouw zus Paula was er ook. Ook alweer tig-jaren geleden, maar niet vergeten hoor.
  Ook ik heb de Hanssens-stamboom op het internet bekeken, gemaakt door Theodoor Robert Hanssens uit Oud Gastel. Ik weet dat hij een kleinzoon is van Joost Alexander Hanssens (geh.met Geertruida Paulina Brugge), maar helaas heeft hij mijn grootvader er niet bij geplaatst. Mijn grootvader, Victor Louis Arthur Hanssens, was de oudste zoon van Willem Lodewijk John Hanssens en Johanna Cornelia de Neve, een oudere broer van Joost dus, en hij was gehuwd met Emma Tecla Suzanna Arenberg Peeters. Zij hadden samen 10 kinderen, dus dat zijn een heleboel nakomelingen (nu) die er niet bij vermeld staan en is er dus een hele grote hap van die Hanssens-koek afwezig. Jammer wel.Over de jaren heen heb ook ik de nodige familie-info bijeengeschraapt en opgeschreven (in mijn boekoe pienter), maar ’t is nog lang niet compleet. Ik woon nu al meer dan 27 jaar in de UK en is ’t niet zo gemakkelijk om eventjes in de auto te stappen om naar NL te gaan om research te doen.
  In antwoord op je vraag:mijn vader was Theodore Hugo Hanssens (geb.07-05-1915 Kediri-overl.26-08-2004 Heerlen), gehuwd met Suze Hartog (geb.25-02-1922 Soerabaja-overl.09-01-1996 Maastricht), vier kinderen, Franklin,Raymond,Andre,Nadia.
  Dus mijn vader Theo en jouw vader James waren volle neven daar hun vaders, respect. Victor en Louis, broers waren. Adoeh, moeilijk! Wel leuk dat er van allerlei kanten meer Hanssens uit het houtwerk tevoorschijn komen toch.
  Hoop dat dit je wat meer geholpen heeft en laat het me weten indien je meer wilt weten, dan raadplegen we bovengenoemde boekoe pienter weer.
  PS. Wij hebben altijd in Maastricht gewoond.
  Groetjes van deze nicht hier aan de overkant, dag,Nadia Leworthy-Hanssens.

 14. james hanssens zegt:

  Hallo Nadya ,
  Wat leuk en interessant wat je allemaal zegt .
  Heb je nooit aan oom Rob gevraagd om jouw
  familie in zijn gemaakte stamboom te zetten ,
  anders vraag ik het ook wel eens aan hem .
  Mag ik jouw emailadres hebben of wil je
  liever op deze website corresponderen.
  Het is niet zon groot probleem voor mij .
  Paula is vroeg gestorven( verongelukt)
  Tine (Ernestine Marie) woont in Middelburg
  Isabel ,onze jongste woont sinds kort weer in Goes en John en Leendert wonen in
  Kloetinge .Bert woont al jaren in Amsterdam .
  Mijn vader en moeder zijn al een paar jaar overleden .
  Ik denk dat je onze familie wel kan plaatsen via de stamboom .
  Als je in Oosterhout bij mijn tante Flora
  mijn broer gezien hebt ,dan denk ik haast
  dat ik zelf het ben geweest ,die je toen
  zag .
  Er kwamen altijd aardig wat mensen bij
  tante en ik kende ze niet allemaal en het
  was niet de gewoonte om je allemaal aan elkaar voor te stellen .
  Ik ben nieuwsgierig waar je in Engeland woont .
  Toevallig waren ik en mijn vrouw Inna afgelopen jan. een lang weekend in Londen
  met de Eurostar ,wat ik nog niet hebt gedaan .
  Wel dat is het voor vandaag ,
  ik zal me nog een beeld moeten vormen
  over je familie vanaf Willem Lodewijk John.
  Ik heb nog een foto van mijn overopa Louis
  en een vrouw ,dacht ik ,maar het is ergens een neef in zijn buurt .
  Ik zal het eens uploaden op deze site .
  Misschien is het wel van jouw directe familie.
  Dag Nadya ,doe de groeten van me aan je familie .
  James

 15. Maikel van Tilburg - (Hanssens) zegt:

  Beste Nadia en Beste James
  vandaag heb ik deze site ontdekt – ik zal mij even voorstellen. Ik ben Maikel van Tilburg en ben familie – mijn opa was dhr Wim Hanssens, broer van Charles, Max en Theo. Mijn opa is nooit naar Nederland gekomen maar bleef in Sumatra waar hij in 1966 gestorven is. Hij was getrouwd met Made Kineng (mijn oma)en zij hadden twee kinderen, Annie, mijn moeder, geb. 28-07-1927) en Ruud. Mijn oma is alleen naar Nederland gekomen en woonde, net als mijn ouders, tot 1968 – 1976 in Heerlen / Kerkrade waarna zij naar Zeeland verhuisde. Oom Charles (die altijd in Rijswijk heeft gewoond) was getrouwd met tante Tine en hadden twee kinderen, Max en Maidie dacht ik. Hij is in 1992 gestorven. Mijn moeder is inmiddels 83 jaar oud en woont in Oost-Souburg.
  Ik ken jou niet persoonlijk James maar wel je broers (Bert en Leendert) en ook je ouders (Tante Mirjam en Oom Jim) heb ik gekend, ik ontmoette hun vroeger vaak bij mijn oma (Made Kineng)in Goes. Ik was ook vaak bij Oom Wim en Tante Flora toen zij nog in Ellewoutsdijk woonde (ik woonde toen vlak bij hun in de buurt)waar ik met oom Wim midden in de winter buiten sate gambing maakte en het altijd heel gezellig was met oma en alle poedels…
  Verder weet ik dat er in Breda nog Paula en Irma wonen, nichten van mijn moeder.
  Verder heb ik de familie van Oom Max en Oom Theo nooit bewust gekend en daarom vind ik erg leuk om jou Nadia op deze manier te ontmoeten.(en zeker ook James)- als ik het een beetje begrijp ben je dus een volle nicht van mijn moeder en een oud-tante van mij. Ik zal zeker die stamboom gaan bekijken waar je het over hebt. Zelf ben ik 45 jaar en woon ik in Alkmaar. Ik heb nog een foto waarin onze (groot)vaders bij elkaar staan met hun ouders (dhr Louis Hanssens??) – ik zal deze snel uploaden of opsturen. Als jullie het leuk vinden om verder wat meer uit te wisselen kan het ook via de mail, ik vind het al erg leuk om nu al meer over mijn familie te ontdekken.
  Dag Nadia en James
  met vriendelijke groet, ook aan de familie
  Maikel van Tilburg

  • Hallo,
   Ik zelf kom van de Hanssenss. Mijn moeder Frida de Ridder – Eschweiler was een dochter van Victorina Cecilia Hanssenss.
   Mijn moedr sprak veel over hun. Heb zelf nog Oom Theo, Oom Arthur en Oom Ben gekent. Oom ben had poedeltjes en kwamen vaak bij ons in Limburg(Merkelbeek). Ik was jong en ben toen in 1975 op 15 jarige leeftijd naar Amerika verhuisd met mijn ouders.
   Ik zal ook eens door foto’s gaan. Ben beniewd wat ik nog heb. Mijn moeder is in 2009 overleden op 89 jarige leeftijd.
   Francis California

 16. Nadia Leworthy-Hanssens @ Maikel van Tilurg zegt:

  Hallo Maikel,
  Je bent inderdaad familie en wel een achter-kleinzoon van Joost Alexander Hanssens en Geertruida Paulina Brugge. Mijn opa Victor was dan de oudste broer van Joost.
  Jouw grootvader Willem Pieter Hanssens, de vader van James, (ook) James Hanssens, en mijn vader, Theodore Hugo Hanssens, waren volle neven, daar hun vaders, resp. Joost,Louis en Victor, broers waren.
  En jouw moeder Annie, James (Vlissingen) en ik zijn dan ‘cousins-once removed’, lekker ingewikkeld he.
  Ja, dat oud-tante klopt dan wel, just a little less of the ‘old’ thanks, hihi.
  Ik heb eigenlijk alleen maar de familie van Armand Eduard Hanssens,(= de oudste broer van Wim,Max,Theo en Charles)gekend. Hij was gehuwd met Jacoba Gossewiene Louise Verwoord, en zij woonden toen in Roermond/Herten, waar ik wel eens met mijn ouders op bezoek ging, ik was ook maar een jaar of acht/negen.
  Dus ook ik heb die kant van de familie alleen maar bij naam gekend en nooit persoonlijk ontmoet.
  Jij zit dan ‘dichterbij’ de maker van de Hanssens-stamboom (Theodoor Louis Hanssens uit Oud Gastel), daar jullie Joost Alexander gemeen hebben.
  Wat betreft de foto die je hebt; ’t zou fantastisch zijn die te kunnen zien, alhoewel ik niet zeker weet wie die ‘Louis Hanssens’ moet wezen. Ze hadden vroeger ook de vervelende gewoonte, kinderen dezelfde namen te geven toch.
  De grootvader van James heette Louis, hij heeft ook een foto van hem, maar is niet 100% zeker dat het daadwerkelijk zijn opa is. Dan zouden we ze kunnen vergelijken, of ze misschien op elkaar leken?! Tante Flora Gabriel zou dat toch zeker kunnen bevestigen, of ’t haar vader is of niet.
  En zo blijven we gewoon doorzoeken toch, al dan niet met hulp van ’t internet. Wel leuk weer een verwante-Hanssens te ontdekken, familie is belangrijk vind ik, vooral daar er helaas niet velen van die eerste generatie er nog zijn.
  Verder dacht ik ook dat Charles Marinus Hanssens en zijn vrouw Florentine Stern, vier kinderen hadden, niet alleen twee.
  Tot zover mijn piekerans Maikel, alhoewel ik je niet persoonlijk ken, toch wel leuk je zo ontmoet te hebben, net als ik geboren en getogen? in Limburg.
  Mail me gerust voor verdere info.
  Groetjes van Nadia Leworthy-Hanssens.

 17. Maikel van Tilburg - (Hanssens) zegt:

  Beste Nadia
  ik heb de familie stamboom gevonden en het duizelt mij nog…. erg indrukwekkend en nu herinner ik mij ook weer de naam van oom Edu … ook heb ik tante Bella (echtgenote van oom Max)eens lang geleden ontmoet…. met mijn oom No no (Charles) kon ik het heel goed vinden en ik kwam vaak bij hem in de laatste jaren van zijn leven toen hij Bergen op Zoom woonde nadat tante Tine was overleden; je hebt gelijk, de dochters Karin en Patricia zijn er ook en ik weet niet meer of zij beiden in Australie (Darwin) wonen….
  Ik ga snel de fotoos opzoeken en uploaden, ik zal ook contact zoeken met Theodoor Louis en fotoos vergelijken.
  Ik was 2 jaar oud toen we uit Limburg weggingen: ik heb 3 broers en 2 zusters (we staan allemaal in de stamboom bij de verbinding met de naam “Tilburg”) – mijn oma Made woonde altijd in Meezenbroeck….. mijn vader was Nederlands, een echte Limburger en ik ben tweetalig opgevoed… als mijn vader boos was werd ik in plat limburgs aangesproken, als mijn moeder boos was in het maleis…oma Made voegde daar dan soms nog wat in het Balinees aan toe….ha ha.. ook heb ik de familie van mijn oma Made in Bali in 1980 mogen ontmoeten, ik was toen 2 maanden in de campong en kon ervaren van waar wij komen.
  Ik ben getrouwd met een Koreaans-Amerikaanse vrouw (geadopteerd)en heb 3 kinderen, we zeggen selamat makan in 4 talen…en ik ben het helemaal met je eens als het gaat om hoe belangrijk familie is… vooral als de werelden van herkomst in het verleden liggen en zo divers zijn..
  dank je wel Nadia en ik hou je op de hoogte
  groetjes Maikel van Tilburg (Hanssens)

 18. gh burgemeestre zegt:

  Hallo Ik ben een oud Soerabajaan en ken Fien Kivit. Heb haar gebeld en zij beweerd dat het meisje van de foto beslist iemand anders is.
  Moet wel een dubbelgangster zijn want ook ik werd in het ootje genomen!
  Toch is het leuk!! Hugo

 19. Maikel van Tilburg - (Hanssens) zegt:

  Beste Nadia en James
  ik heb inmiddels contact met mijn oom Rob en de stamboom helemaal bekeken. Ook heb ik mijn moeder, Annie Hanssens gesproken en zij was enorm enthousiast. Erg leuk en nu begrijp ik hoe de Hanssens wortels doorgegroeid zijn.
  Ik een aantal fotoos ge-upload, waaronder die van Joost Alexander Hanssens en zijn gezin en gevraagd aan Blauwvogeltje om deze te plaatsen bij deze familielijn.
  met vriendelijke groet
  Maikel van Tilburg (Hanssens)

 20. Blauwvogeltje zegt:


  1910 ..familie JA Hanssens-Brugge met Willem, Max, Theo, Charles

  Geertruida Pauline Brugge

  Joost Alexander Hanssens 1879-1915

  Willem Pieter Hanssens 1900-1966
  Made Kineng Hanssens

  Made Kineng Hanssens (1909) en dochter Annie Hanssens (1925

  Made Kineng Hanssens 1909-1988

  Annie Hanssens en Jan van Tilburg

 21. Nadia Leworthy-Hanssens @ Maikel van Tilburg zegt:

  Dag Maikel,
  Ach, wat leuk om dit allemaal te zien, dank je wel dat je het met ons deelt, nu kan ik eindelijk wat gezichten bij de namen plaatsen. En ik kan gelijk bij James (uit Vlissingen)aan de bel trekken; hij heeft n.l. de foto’s van Joost en zijn vrouw Geertruida ook, en dacht dus dat het zijn opa Louis was, met een ander familie-lid. Nu blijkt dus dat het jouw overgrootouders zijn, ik persoonlijk vind dat mijn opa Victor en jouw overgrootvader best op elkaar lijken, vooral die ogen. Ik ga zodadelijk even rommelen en zoek de foto van mijn oma en opa op, ik stuur het wel. Hier op deze site of jouw persoonlijke mail?
  Alleen Armand Eduard ontbrak op ’t kiekje van het hele gezin….
  Alsnog bedankt Maikel en groetjes van Nadia.

 22. Maikel van Tilburg - (Hanssens) zegt:

  Hallo Nadia
  dank je wel, dit is geheel wederzijds!
  James en ik hebben ondertussen contact via de mail en ik zal via Blauwvogeltje mijn adres aan je doorgeven! Ik ben erg benieuwd naar de fotoos die je hebt.
  Tot snel
  groetjes van Maikel
  ps: ik sta met mijn officiele naam in de stamboom (= Mathias Christianus)

 23. Nadia Leworthy-Hanssens zegt:


  Victor Louis Arthur Hanssens (geb.04-02-1873 Soerakarta –
  overl.17-10-1936 Malang) , zoon van Willem Lodewijk John Hanssens
  (1853-1895) en Johanna Cornelia de Neve (1855-1887).
  Hij was gehuwd met : Emma Tecla Suzanna Arenberg Peeters
  (geb.17-01-1879 Klaten – overl.15-06-1970 De Bilt) , dochter van
  Alexandre Jean Jacques Louis Adrien Arenberg Peeters (geb.1845) en
  Johanna Suzanna Vogel.
  Zij hadden samen 10 kinderen.
  Victor was dus de oudste broer van Joost; dezelfde ogen, vind je niet?
  Fotograaf A.Taggesell – Soerakarta , dd. 21-02-1898.
  Groetjes van Nadia Leworthy-Hanssens.

 24. Maikel van Tilburg - (Hanssens) zegt:

  Wat een mooie foto Nadia, dank je wel!
  inderdaad die ogen, maar ook de neus, oren en wenkbrouwen.
  Terima Kasih! Erg bijzonder!
  groetjes van Maikel

 25. Ilse van Leeuwen zegt:

  Heel bijzonder deze foto met de namen en de data erbij, mijn oma Louise Victorine Hanssens is een dochter van Emma en Victor.
  Ik weet er niet zoveel van, maar weet wel dat ik als klein kind met m’n ouders naar De Bilt op visite gingen. Er was ook een tante Digna.

  • Ilse wat leuk om je te zien op deze site. Ik ben je nicht Francis. Tante Agnes & Frida en Kien waren zussen.
   Stuur mij jouw e-mail.
   Groetjes,
   Francis de Ridder

   • Ilse zegt:

    Hallo Francis,
    Ik zie nu pas je reactie, bij een andere reactie zag ik je email adres.
    Via Nadia Leworthy-Hanssens heb ik een paar leuke familiefoto’s gekregen.
    ik zal ze naar je doormailen.
    groetjes, Ilse

 26. Nadia Leworthy-Hanssens @ Ilse van Leeuwen zegt:

  Beste Ilse,
  Ook ik ging vroeger met mijn vader Theo naar Oma Emma in De Bilt (Meidoornpad), meestal voor een weekendje. Volgens mijn vader moet ik daar dan Tante Victorine hebben ontmoet, alhoewel ik me haar helemaal niet herinneren kan, ik was maar een hummeltje van twee of drie jaar oud.
  Was zij niet gehuwd geweest met een meneer Eschweiler en had ook een dochter, Frieda?
  Misschien zit ik er helemaal naast hoor en klopt dit niet, maar Frieda kan ik me goed herinneren (gehuwd met de Ridder), helaas er ook niet meer.
  Ja Tante Digna was een oudere zus van mijn vader, overleden in 1999.
  Wie waren je ouders dan?
  Groetjes van Nadia Leworthy-Hanssens.

 27. Anoniem zegt:

  Hallo Nadia,
  ja, inderdaad Meidoornpad, dat was ik vergeten.
  Mijn moeder is Agnes Eschweiler de oudste dochter. Tante Frieda, middelste dochter is na de dood van oom Frans de Ridder weer terug geemigreerd naar California. En er was ook nog een jongste zus tante Kien (Regina Emma).
  De oudste zoon Marinus (Nos) is in Ned. Indie overleden.

 28. Ilse van Leeuwen zegt:

  vorige reactie is van mij,
  hartelijke groet, Ilse

 29. Nadia Leworthy-Hanssens @ Ilse van Leeuwen zegt:

  Hallo Ilse,
  Ja, nu komen de namen weer bekend voor hoor; ik ben ook eens met mijn ouders naar Frieda en Frans op bezoek geweest in Brunssum (L), waar ze een oude boerderij gekocht hadden, ik was een jaar of tien geloof ik. Frieda stond er ook altijd op dat ik haar bij de naam noemde, wij waren per slot volle nichten, wat ik altijd raar gevonden heb, zij was een vrouw met volwassen kinderen (+kleinkinderen) en ik nog klein kind.
  Ook nadat ze weer naar de US vertrokken was, heb ik nog met haar gecorrespondeerd en kerstkaarten uitgewisseld. Tussen de foto’s van mijn vader heb ik ook een kiekje van haar gevonden, als jonge vrouw met haar kinderen, in Ned.Indie. Laat ’t me weten als je dit fotootje wil hebben, ik stuur het je graag.
  Een ander vraagje van mij, hoe heette jouw grootvader Eschweiler?
  Wel enig om zo nog meer Hanssens-nakomelingen te ontdekken!
  Groetjes van Nadia Leworthy-Hanssens.

 30. Ilse zegt:

  Ja Nadia, alles klopt. En ik zou heel graag de foto van tante Frieda willen ontvangen. Volgens mij staan haar oudste zonen op de foto, Lody en Ron en misschien ook Peter. Deze zijn nog Indie geboren.
  Mijn grootvaders naam is Alexander (Alex)
  Eschweiler.
  Leuk he, groet, Ilse

 31. Blauwvogeltje zegt:

  Ilse,
  Was Alexander Eschweiler, geb 24 maart 1898 in Soerakarta een zoon van Johannes Henricus Otgar Eschweiler en Maria Cecilia Coenraad ?
  Als wel dan moet Alexander 5 broers gehad hebben: Johannes, Jacobus Bartholemeus, William,Jacobus en Armand.
  En ook 5 zusters: Margot, Maria Margaretha ,Ceciele, Maria Regina, Eveline
  Je weet verder ook niet meer over Henricus Eschweiler ?
  Je hebt geen zus Lizzy?

 32. Ilse van Leeuwen zegt:

  Beste blauwvogeltje,
  de namen van de ouders van mijn opa Alex klinken bekend. De namen van de broers en zussen zijn niet allemaal bij mij bekend. Wel ontzettend leuk om te lezen dat er 10 waren. Mijn moeder heeft weleens in verhalen oom Armand en tante Cecile genoemd. Maar in welke context weet ik niet meer. Ik weet ook helaas niets van Henricus en heb ook geen zus die Lizzy heet.
  Was mijn opa de jongste telg in het gezin?
  Groet, Ilse

 33. Nadia Leworthy-Hanssens zegt:

  Ilse,
  Zal ik de foto naar I4E of jouw persoonlijke e-mail adres sturen?
  Was er ook niet ene Johannes Marianus Otgar Eschweiler, gehuwd met Jeanne Gertruda Eleonore Dezentje, misschien een broer van jouw Opa Alex? Who knows?
  Groetjes van Nadia.

 34. Blauwvogeltje zegt:

  Johannes Marianus Otgar Eschweiler was het oudste kind in het gezin
  Alexander was nr 10
  Armand was nr 11
  Armand huwde eerst in 1917 Antoinette Mendes da Costa en daarna met Albertine Justine Susanne Haar in 1931
  De jongste dochter van Johannes huwde Ed Roumimper die op de foto staat.. en zo zijn we terug bij het begin.

  Zeg Nadia… wat een reacties allemaal nav die foto.. !!

 35. Nadia Leworthy-Hanssens zegt:

  Ja Blauwvogeltje, die ene foto heeft werkelijk de nodige reacties losgemaakt, en al die gegevens….
  Ik meen me ook nog te herinneren dat bovengenoemde Frieda de Ridder-Eschweiler de naam ‘Oelie'(Ursula?) wel eens noemde, volgens mij was het dan haar nicht die met Jan de Ruyter de Wildt was gehuwd, en later met Eduard Roumimper.
  Inderdaad, full circle! De Indische wereld is maar klein, vind ik.
  Ik zeg het gewoon hardop hoor, long live the internet, and I4E of course!! Bedankt.
  Groetjes van Nadia.

 36. Ilse van Leeuwen zegt:

  Nadia,
  ik zou graag de foto via mijn e-mail ilsevanleeuwen@ziggo.nl ontvangen.
  De vraag of Johannes die met Jeanne getrouwd is, een broer is van mijn opa, kan ik niet bevestigen. Deze week weet ik eigenlijk pas de namen van de broers en de zusters van mijn opa. De naam ‘Oelie’zegt mij niets.
  Weet iemand ook alle namen van de zussen en broers van mijn oma Victorine Hanssens?
  Ilse
  .

 37. Noor de Ruyter de Wildt zegt:

  Oelie (Ursule) Eschweiler is mijn moeder, ik ga haar morgen vragen of de namen Frieda en Agnes Eschweiler bij haar een belletje doen rinkelen…
  Naar het schijnt lijk ik op deze topic achternichten te hebben gevonden..
  De namen van mijn opa en oom Armand staan op mijn geboorteacte.
  Blauwvogeltje zou dit “kampung kecil” noemen…

 38. Noor zegt:

  Vanmiddag even bij mijn moeder langsgeweest. Toen ze de naam Frieda hoorde zei je meteen: dat is een volle nicht van mij via oom Alex. Ze vertelde dat er 3 zusters waren, de oudste heette Zus (bijnaam? van Agnes?). Ze is op het huwelijk geweest van Frieda met “ene de Ridder” (dat wist ze dus ook nog). Verder vertelde ze dat “die familie” veel van feestjes hielden. Ook korfbalden ze??
  Mijn moeder haalt veel zaken door elkaar heb ik gemerkt, vooral omdat haar families van vaders en moeders kant zeer uitgebreid zijn (en dit is nog een understatement). Maar soms kan ze de feiten nog goed plaatsen…
  Nu ben ik erg benieuwd of er nog foto’s zijn van dat bewuste trouwfeest?
  Bij het horen van de naam Hanssens reageerde ze met: dat is ook echte familie van ons. Meer kon ik niet vragen want ze viel in slaap. Wordt vervolgd.

  • Hallo,
   Ik ben(Francis Higgins – de Ridder) de dochter van Frida de Ridder-Eschweiler en Frans de Ridder. Ik heb alleen hun trouw foto. Korfballen hebben we nooit gespeeld. Feestjes waren er plenty en ook hier in Amerika hadden we veel feestjes met heerlijk eten.
   Francis

 39. Ilse zegt:

  Beste Noor,
  via de Eschweilerlijn zijn wij familie van elkaar. Grappig! Mijn moeder Agnes werd inderdaad ook zus genoemd. Mijn opa Alex had de bijnaam Molly. Binnen een week heb ik ook zoveel familie Hanssens foto’s gezien en informatie gekregen. Nooit geweten dat er nog zoveel informatie boven zou komen. Ik heb geen foto’s van het trouwfeest van tante Frieda en oom Frans.
  De familie hield trouwens wel van feestjes, maar niet van korfballen. Hartelijke groet, Ilse

 40. Brenda zegt:

  Noor, Blauwvogeltje en Ilse, Mijn ouders kennen een Agnes Eleonora Eschweiler, getrouwd met Yke Nijenhuis. Mijn moeder (Sophia)is een dochter van Bartholomeus Eschweiler, getrouwd met Annette Sene. Hebben wij het over dezelfde Eschweiler?
  Groet, Brenda

 41. Blauwvogeltje zegt:

  Yip Brenda… we praten over hetzelfde gezin.
  Zie mijn posting van 7 maart..
  Jacobus Bartholomeus Eschweiler was kind nr 4 in dat gezin.
  Er woonde maar 1 volwassen man Eschweiler in Solo (Soerakarta) tussen 1880 en 1900.
  Alle kinderen die toen geboren zijn dus van hem.. zeer waarschijnlijk: Johannes Henricus Otgar Eschweiler
  gehuwd met Maria Cecilia Coenraad ..
  En Maria dus de moeder.
  Herkomst van Johannes is onbekend. Maria was een dochter van Johannes Bartholomeus Coenraad (let op de voornamen) en Maria Margaretha Stavers.

  Agnes Eschweiler zou een dochter kunnen zijn van Alexander E. kind nr 10 in dat gezin ?
  Haar moeder is Louise Victorine Hanssens ?

 42. Brenda zegt:

  Blauwvogeltje, dat laatste, dat weet ik niet zeker, maar Ilse van Leeuwen zal er wel meer over kunnen vertellen.Ik weet dat mijn moeder een aantal zussen en broers had: o.a. Non, Neel, Eta?, Charlie, Duncan, Johnny, Hannes. Tante Neel, gehuwd met Wijkie Pelealuw had kinderen waaronder Rob, Winnie, Jane. Jane Roumimper-Pelealuw (van posting 28 aug. 2008), ben jij de dochter?
  Groet, Brenda

 43. Ilse zegt:

  Ja, inderdaad Agnes is oudste dochter van Alexander Eschweiler en Louise Victorine Hanssens.
  En Agnes was getrouwd met Yke Nijenhuis (K.N.I.L.) waar ik weer het jongste kind van ben. Sophia is dan, denk ik een nicht van mijn moeder.
  Blauwvogeltje, misschien kan jij mij vertellen wat de volgorde van alle kinderen van het gezin Johannes H.O. Eschweiler en Maria C. Coenraad ook zijn. Mag ik ook vragen hoe je dit ook allemaal weet, want je weet nog meer van mijn familielijn dan ik zelf wist.
  Groet, Ilse

 44. Nadia Leworthy-Hanssens zegt:

  Beste Ilse,
  Ik heb zitten neuzen in de Regerings-Almanak van Ned.Indie en heb daar het volgende gevonden:
  1.Johannes Marianus Otgar Eschweiler
  (*21-02-1882 Soerakarta)
  2.Margot Eschweiler
  (*21-11-1883 Soerakarta)
  3.Jacobus Bartholomeus Eschweiler
  (*24-05-1886 Soerakarta)
  4.William Christiaan Eschweiler
  (*19-05-1887 Soerakarta)
  5.Ceciele Henriette Eschweiler
  (*17-06-1888 Soerakarta)
  6.Maria Regina Eschweiler
  (*17-12-1889 Soerakarta)
  7.Jacobus Eschweiler
  (*01-08-1891 Soerakarta)
  8.Armand Eschweiler
  (*08-10-1892 Soerakarta)
  9.Eveline Eschweiler
  (*03-04-1896 Soerakarta)
  10.Alexander Eschweiler, jouw opa,
  (*24-03-1898 Soerakarta)
  gehuwd met Louisa Victorina Hanssens,
  oudste zus van mijn vader,
  (*13-02-1895 Sragen), op 09-10-1917 te
  Kediri.
  Je moet er wel rekening mee houden dat er veel en vaak fouten in zitten, maar heb het zo voor je opgezocht.
  Waren er niet nog meer kinderen?
  PS.
  Er stond ook een Johannes Pieter Jacobus
  Eschweiler vermeld, (*09-12-1882 Soerabaja), maar of hij ook bij bovengenoemd gezin behoorde, zou ik niet kunnen zeggen.
  Groetjes van Nadia.

 45. Nadia Leworthy-Hanssens zegt:

  Sorry Ilse,
  Het geboortejaar bij Johannes Pieter Jacobus Eschweiler moet 1881 zijn, niet 1882!
  groet,
  Nadia.

 46. Blauwvogeltje zegt:

  Nu ik die lijst zie van Nadia…:
  Ik heb een fout gemaakt met Armand.. die moet kind nr 9 zijn van het gezin
  De zoekfunctie van de almanak dvd werkt niet perfect, maar Maria Margaretha geboren 1885 staat er wel in . Zie naamlijst 1886, pagina 297
  Het verband met de militair Johannes Pieter Jacobus Eschweiler (huwde Johanna Franciska Serverius in 1857, hij overleed 9-12-1881) is niet duidelijk.
  Hij zou de grootvader van dit gezin kunnen zijn .. Maar er zijn nog 2 andere Eschweilers, 2 broers die als militair naar Indi gingen.
  Johannes Pieter is wel verre familie van de broers
  Mijn lijstje
  1.Johannes Marianus Otgar Eschweiler
  (*21-02-1882 Soerakarta)
  2.Margot Eschweiler
  (*21-11-1883 Soerakarta)
  3.Maria Margaretha Eschweiler
  (*18-03-1885 Soerakarta)
  4.Jacobus Bartholomeus Eschweiler
  (*24-05-1886 Soerakarta)
  5.William Christiaan Eschweiler
  (*19-05-1887 Soerakarta)
  6.Ceciele Henriette Eschweiler
  (*17-06-1888 Soerakarta)
  7.Maria Regina Eschweiler
  (*17-12-1889 Soerakarta)
  8.Jacobus Eschweiler
  (*01-08-1891 Soerakarta)
  9.Armand Eschweiler
  (*08-10-1892 Soerakarta)
  10.Eveline Eschweiler
  (*03-04-1896 Soerakarta)
  11.Alexander Eschweiler, jouw opa,
  (*24-03-1898 Soerakarta)

 47. Nadia Leworthy-Hanssens zegt:

  Dank Blauwvogeltje, ik ben ook maar indirecte familie, via mijn Tante Victorine dan.
  Groetjes van Nadia.

 48. Ilse zegt:

  Beste Nadia en Blauwvogeltje,
  ontzettend bedankt voor het opspeuren en doorgeven van de volgorde van het gehele gezin Eschweiler.
  Ik ben 2 jaar geleden op Java geweest, ook in Solo, op dat moment niet geweten dat het zo’n belangrijke plaats was voor de Eschweilers. Ik ga ook de regerings-almanak bestellen, ik vond het al zo bijzonder dat jullie zoveel informatie hadden. Misschien ga ik toch nog een keertje terug naar Solo…
  Hartelijke groet, Ilse

 49. noor zegt:

  weet je, soms schaam ik me dat ik alle info die ik eigenlijk zelf zou moeten opzoeken, zomaar in mijn schoot geworpen krijg via Blauwvogeltje, die man is werkelijk onbetaalbaar. Ik heb de ne stamboom nog niet verwerkt (Dezentj) of ik krijg de volgende alweer op een dienblaadje (Eschweiler) aangeboden. De originele plaquettes in brons van de hoofden van mijn opa (no. 1 van het lijstje van BV) en zijn vrouw (mijn oma Dezentj), die in 1931 in Wenen gemaakt zijn, hebben wij hier in huis hangen. Het is zo wonderlijk dat door inbreng van buitenaf (Nadia, Ilse) ineens dit balletje weer aan het rollen gaat…
  Blauwvogeltje kan beamen dat mijn hele familie-verleden ineens in de laatste 4 jaar samengeperst wordt…
  Ik ga er nog wel eens een “pikiran” over schrijven, even wachten op rustiger tijden… Nu is in ieder geval een hele grote pluim op zijn plaats voor een bijzondere blauwe vogel…

 50. Blauwvogeltje zegt:

  ………………
  ik doe het voor de lol, Noor en daarnaast krijg ik er mooie topics mee op deze weblog en
  het forum Onze Plek

 51. Brenda zegt:

  Wauw … wat een openbaring. Ik heb via mijn moeder nooit kunnen achterhalen hoe de familie Eschweiler in elkaar zit. Het was altijd zo’n vaag verhaal. En nu ineens, zomaar zoveel informatie. Dat komt waarschijnlijk omdat zij als klein kind door een oom Eschweiler is opgevoed tot ongeveer haar zeventiende. Welke oom en wat de reden hiervan is geweest, wist zij mij nooit te vertellen. Mijn moeder is getrouwd met Louis Lenoir en ik ben hun vierde kind.
  Ilse, Noor en ook Nadia … wat leuk dat wij familie van elkaar zijn. En Ilse, ik heb onlangs nog een brief gevonden (’87)van jouw ouders gericht aan mijn vader over een lidmaatschap Madjoe? en over een reunie voor oud KNIL militairen in Bemmel. Wat toevallig, he?
  Groet, Brenda

 52. Ilse zegt:

  Hallo Brenda,
  nou h wat een openbaring. En grappig, Noor en jij zijn familie via de Eschweiler lijn en Nadia via de Hanssens lijn. Ik zit er precies tussenin. Ik heb de verhalen ook niet altijd zo begrepen. Het klopt dat mijn vader iets van de Madjoe gestuurd kan hebben. Hij notuleerde de vergaderingen van het bestuur in Amersfoort, die ik dan weer kon uittypen. Leuk! al die toeval! Groet, Ilse

 53. Albert van der weide zegt:

  Goedendag, ik hollander ben bevriend geweest met kinderen van Henricus Charles Eschweiler geb 23-5-1911
  overleden te Dokkum ? 23-9-1969.
  De kinderen waar ik bevriend mee was heten Kobus en Roy Hun Vader is begraven in Dokkum waar de familie toen woonde , later zijn ze verhuist naar leeuwarden , ik heb ze al zeker meer dan 25 jaar niet meer gezien , het kan zijn dat er nog andere kinderen waren , graag zou ik ze nog eens ontmoeten , wie weet meer eventueel van deze mannen die nu zo’n 55 jaar kunnen zijn ? bvb Dank! van Albert jelle va der Weide dokkum

 54. Albert zegt:

  Kobus kan ook geschreven zijn met een C

 55. Wesley Jansen zegt:

  Hallo allemaal!ik kwam op deze site terecht toen ik bezig was mijn opa te zoeken,alleen hier ook niet gevonden….Ik word er helemaal kriegel van ik weet niet meer waar ik moet zoeken!Kunnen jullie me mischien helpen waar ik kan zoeken?Het enige wat ik weet is dat hij de biologische vader van me moeder is,en dat hij (waar me moeder uit is voortgekomen)contact heeft gehad in 1956 met laura bijl(mijn oma)en dat hij ex-militair is en van ambonese afkomst is en een leeftijd heeft tussen de 70 en 80 en de naam Rob Vogel draagt!kunnen jullie me helpen???Groetjes Wesley Jansen.

 56. Brenda zegt:

  Hallo Noor,
  Het is alweer een tijd geleden, maar sommige stukjes van de familiepuzzel passen langzamerhand in elkaar. Ik heb begrepen dat jouw moeder nog 9 broers/zussen heeft? Wat zijn de namen van hun? En van jouw broers/zussen? Groet, Brenda

 57. noor zegt:

  de namen (op chronologische volgorde) zijn:
  Olga, Erna, Archie, Henri, Tity (slechts 1 jaar geleefd), Trude, Eugne, Ireen, Lex, Fiet. Allemaal kinderen van no.1 van boeroengs lijstje.
  Ikzelf heb alleen halfbroers/zusters.
  Wanneer je meer wilt weten kan dat via email. groetjes Noor

 58. Otto Roumimper zegt:

  Hallo Noor,
  Leuk al deze verhalen.. Weet ik eindelijk ook hoe het zit.
  Groet,
  Otto

 59. Brenda zegt:

  Hallo Noor,
  Graag zou ik inderdaad meer willen weten. Blauwvogeltje, zou jij het mailadres van Noor naar mij kunnen mailen?
  Groet, Brenda

 60. Gina Vodegel zegt:

  Jacobus Bartholomeus Eschweiler
  (*24-05-1886 Soerakarta)

  is volgens de Vodegel stamboom Johannes? Maar Sjef zei al dat er nog wat foutjes in zitten, dus als Jacobus de enige echte naam is, dan zal ik dat aanpassen.
  Deze J.B. Eschweiler is de vader van Maria Margareta die later weer trouwde met Marcel Vodegel. Hij was een bokser die emigreerde naar de Verenigde Staten. Marcel Vodegel kreeg twee kinderen en met Raymond en zijn vrouw Beverly (en hun kinderen) heb ik via MySpace en Facebook contact. Ze staan ook in het Vodegel archief dat ik nog op de nieuwe site moet plaatsen, misschien dadelijk maar al proberen. spannend, dit!

 61. Boeroeng zegt:

  Ik heb het opgezocht… De naam moet Jacobus zijn ,, Zo is zijn geboorte genoteerd..
  Ik miste gisteren al je pagina’s over Marcel de bokser .
  Maria Margaretha werd ook wel Eta genoemd ? ( dit voor mijn archief)

 62. Brenda zegt:

  Hallo Gina, Boeroeng,
  Wat leuk die nieuwe site. Weer een stukje van mijn roots te weten gekomen. Eta is het zusje van mijn moeder (Sophia (Fieke) Lenoir-Eschweiler). Ik ken haar alleen als Eta en heb nooit geweten dat zij officieel Maria Margaretha heet. Eta was inderdaad met een zekere Vodegel getrouwd, een bokser. Nooit geweten dat hij Marcel heette. De vader van Eta en mijn moeder heette Jacobus Bartholomeus Eschweiler. Ik wist niet dat Marcel Vodegel naar de Verenigde Staten was gemigreerd. Volgens de verhalen die ik hoorde was Eta naar Australi gegaan. Maar nooit meer iets van of over haar gehoord.
  Groet, Brenda

 63. Tjalie Eschweiler zegt:

  Beste allen, op 06 maart 2009 wordt door Blauwvogeltje de naam Henricus Eschweiler genoemd. Kan het zijn dat het gaat om Henricus Charles Eschweiler getrouwd met Margreet Galstaun. Mocht dit het geval zijn? kan ik vermelden dat ik Charles Simon Eschweiler een van zijn 7 kinderen ben. Bij het lezen van deze site komt er veel bekende namen in mijn flashback terug. Oom Molly bij mijn weten slechtziend, oom Armand, tante Noor en een tante die in Utrecht woonde en twee poedels had. Hoewel ik nu terug ga in de periode 1959 het jaar waarin ik geboren ben, tot 1969 het jaar waarin mijn vader is overleden. Heb me altijd al afgevraagd, wie mijn opa en oma cq ooms en tantes zijn. Helaas van vader nooit iets vernomen ik was te jong, wellicht kan iemand mij op weg helpen.
  vriendelijke groeten,
  Tjalie Eschweiler.

 64. Blauwvogeltje zegt:

  Nee Tjalie,
  Ik bedoelde niet je vader.
  Je kunt natuurlijk wel de namen van je grootouders Eschweiler achterhalen..
  bijv bij het CBG.. http://www.cbg.nl/
  Vraag een persoonskaart aan van je vader bij het CBG. Daar moeten de namen van zijn ouders op staan.
  Vul in:
  *volledige namen van je vader, geboortedatum, , geboorteplaats en waar en wanneer hij overleed in Nederland.
  * volledige namen van zijn echtgenotes, met data..

 65. Tjalie Eschweiler zegt:

  Geachte Blauwvogeltje,
  Bedankt voor uw snelle reactie, in uw geplaatst Call (lijstje familie Eschweiler) van 28 maart 2009 zit volgens mij ergens mijn opa tussen. Maar zal van harte uw advies bij de CBG volgen.
  Met vriendelijke groet,
  Tjalie Eschweiler

 66. Blauwvogeltje zegt:

  Albert van der Weide noemde je vader op 22 juli 2009
  Maar was je vader 3 maanden voor het huwelijk van zijn ouders geboren ?
  Jacobus Bartholemeus Eschweiler, politieman, huwde Anette Charlotte Sen op 5 augustus 1911 te Solo..
  Zijn zij je grootouders ?
  Jacobus was de oudere broer van Armand en zoon van Johannes Henricus Otgar en Maria Coenraad

 67. Blauwvogeltje zegt:

  In een topic bovenaan de rij van reacties staat het woord ‘reactiefeed’
  Klik daarop en je kunt je abonneren op dat topic
  Als er een nieuwe reactie in het topic komt dan krijg je per mail en in je browser een bericht daarvan

 68. Tjalie Eschweiler zegt:

  Inderdaad, heb afgelopen weekend 5 van der Weide families gebeld in Dokkum (mijn geboorte plaats) waaronder een broer van Albert. Hij zal mijn mob nr. doorgeven ben benieud.
  PS. bedankt voor het meedenken.
  Grtv Tjalie.

 69. Tjalie Eschweiler zegt:

  Blauwvogeltje, de geboorte datum van mijn vader is 23-05-1911 bij mijn weten is hij geboren op Solo(K.N.I.L.militair). Ik vond nog wel een A 4tje van de Genealogische Fichescollectie van het Landsarchief. daar staat in.
  I. Bapa + Iboe
  II. Nonek
  III. Nojang
  I. Jacobus Henricus Otgar Maria Cecillia Coenraad
  Eschweiler geb.Bondjol geb. Modjokerto
  18-10-1848 24-7-1863
  II. Jacobus Johannes Hendricus Eschweiler en vrouw Sarina achternaam onbekend.
  II. Johannes Bartholomeus Coenraad geb. 1837 gehuwd met
  Maria Margaretha Staveren geb. 1844
  III.Joseph Coenraad en Indonesische vrouw Dali
  (burgelijke staand Solo)
  Volgens het A 4tje schijnt Armand geb. 8-10-1892 een zoon te zijn van (zie I.) samen met Jacobus geb. 1-8-1894 en Alexander geb. 24-3-1898, veel informatie die mij niet zoveel zegt. Wat betreft Jacobus Bartholemeus Eschweiler, en Anette Charlotte Sen of die mijn grootouders zijn ik weet het echt niet.
  Grtv Tjalie.

 70. Blauwvogeltje zegt:

  Tjalie..
  Dat A4tje is een doorbraak in de zoektocht naar de stamvader Eschweiler.
  Ik houd me daarmee bezig voor een kennis.
  Kun je me een scan van dat A4tje mailen?
  blauwvogeltje@hotmail,com
  Jacobus Johannes Hendricus E. moet dezelfde persoon zijn als Jacques Jean Henri Eschweiler een luitenant (later kapitein) die gelegerd was te west/sumatra zo rond 1848, 1855. Hij had meerdere kinderen, ook buitenechtelijk.
  Hij was geboren geboren op 12-08-1819 in Mechelen, zoon van Joannes Baptista Michael Eschweiler en Henriette Theodore Adrienne Tellegen.
  Zijn broer Henricus overleed als militair in 1858 te Ayer Bangies, Oost-Sumatra
  Dit had ik al verzameld over Jacques JH
  http://indisch4ever.web-log.nl/indisch4ever/files/Kwartierstaat%20van%20Jacques%20Jean%20Henri%20Eschweiler.doc

 71. Tjalie Eschweiler zegt:

  Blauwvogeltje,
  Even een correctie wat betreft: I. Bapa + Iboe.
  I. Jacobus Henricus Otgar Eschweiler geb. Bondjol 18-10-1848. Gehuwd met Maria Cecillia Coenraad geb. Modjokerto 24-7-1863.
  Stond helaas een beetje verwarrend, had ze namelijk gescheiden getypt alleen het systeem heeft dit bij elkaar gevoegd sorry hiervoor. Uiteraard zal ik dit A 4tje scannen en u toe zenden, ben blij dat ik u hiermee van dienst kan zijn. Mag ik zo vrij zijn om u te vragen over welke Hendricus Eschweiler u het heeft op call 6 maart 2009.
  Ook geeft u aan dat u bezig bent met de stamvader Eschweiler, wellicht weet u wat meer wat betreft de kinderen van Jacobus Bartholemeus Eschweiler, en Anette Charlotte Sen, die zouden dan ooms en tantes kunnen zijn. Mischien kunnen hun kinderen/kleinkinderen dit bevestigen als ik iemand van hun kan traceren.
  Grtv, Tjalie.

 72. Blauwvogeltje zegt:

  Ik geloof dat ik bedoelde Johannes Henricus die jij had als Jacobus Henricus, geboren 18-10-1848 .
  Die verwarring was er voor mij niet, want ik zag de geboortedatum van Maria al snel.
  OK.. ik wacht op je mail dan stuur ik je meer info wat ik heb.
  Ik heb ook een notitie dat Jacobus en Anette Sen een oudst zoon Charlie hadden

 73. Brenda zegt:

  Hallo Tjalie,
  Ik ben de kleindochter van Jacobus Bartholomeus Eschweiler en Anette Sen. Mijn moeder is Sophia Eschweiler en getrouwd met Louis Lenoir. Mijn moeder had een oudste broer Charlie (of Tjalie). Daarnaast had zij nog broers John, Duncan en Hannes en zussen Non, Neel en Eta. Naar mijn weten is zij opgegroeid bij oom Molly (Alexander Eschweiler).
  Zover ik weet, hadden mijn overgrootouders Johannes Henricus Otgar Eschweiler en Maria Cecilia Coenraad geen zoon met de naam Henricus Charles.
  Groet, Brenda Arts-Lenoir

 74. Tjalie Eschweiler zegt:

  Dag Brenda,
  Bedankt voor uw reactie. Ik heb een brief van mijn vader die hij stuurt naar Duncan, Tilly en kinderen gedateerd op 13-06-1969. Hierin vermeld hij dat Tjalie of Charlie helaas is overleden, waarschijnlijk de oudste broer van uw moeder. Tevens vermeld hij dat oom Jacobus en oom Chris beiden in Holland zijn overleden. Ook schrijft hij Duncan dat er nog twee ooms in Holland zijn te weten oom Armand en oom Molly. Bij mijn weten is oom Molly bij ons in Dokkum (waar wij woonde) op visite geweest en was hij slechtziend. Spreken we hierover Alexander die Molly werd genoemd? Kunt u de namen plaatsen? Hoewel mij vader veel weet over uw familie, blijft het voor mij een raadsel waar ik hem moet plaatsen. Hoop voor mijzelf, broers en zussen dit ooit nog eens in beeld te krijgen.
  Grtv, Tjalie.

 75. Gina zegt:

  oeioeioei, dit blijft toch erg leuk! Brenda, ik zal je gegevens doorgeven aan jouw directe (Vodegel) familie in de Verenigde Staten! heb problemen met het opnieuw installeren van het archief, maar ga dit beetje bij beetje proberen te doen, dan. groetjes

 76. Brenda zegt:

  Hallo Tjalie,
  Ja, ik kan de namen plaatsen, alleen die van jouw vader nog steeds niet. Ben ook erg benieuwd wat de relatie is tussen ons twee. Wel weet ik dat oom Duncan inderdaad getrouwd is met Tilly. Jaarlijks stuur ik namelijk namens mijn ouders een kerstkaart naar tante Tilly (oom Duncan is inmiddels overleden). Alexander werd Molly genoemd. Molly en Victorine Hanssens hadden dochters Frieda, Agnes en Regina (Kien). Frans Eschweiler komt ook ergens hierin voor. Mijn moeder noemt hem haar stiefbroer. Hoe heten trouwens jouw broers en zussen?
  Groet, Brenda

 77. Tjalie Eschweiler zegt:

  Hoi Brenda,
  Blij te horen dat u de namen herkent (begin aan mezelf te twijfelen). Als u het hebt over Tante Tilly? Bedoelt u dan een Tante Tilly die in Hengelo woont?. Zegt de naam Njo u misschien iets, hiermee eindigt en groet mijn vader zijn brief aan Duncan. Wat betreft de familierelatie tussen ons ?????….spannend hoor.
  Ps. Mag ik u contacten via uw e-mail die ik reeds heb.
  Met vriendelijke groetjes,
  Jacobus, Roy, Rika, Tjalie, Johnny, Annette en Maria.

 78. Brenda zegt:

  Hallo Tjalie,
  Ik bedoel inderdaad tante Tilly uit Hengelo. De naam Njo zegt mij niets. Ik zal morgen aan mijn moeder vragen of zij deze naam kent. Ik zal ook eens vragen of jouw naam of de namen van je broers en zussen haar iets zegt.
  De lijst die Blauwvogeltje op 28 maart 2009 heeft vermeld: dat zijn allemaal ooms en tantes van mijn moeder. Je ziet in deze lijst Jacobus, Armand, Chris en Alexander (Molly) terug. Ik vind het steeds spannender worden. Natuurlijk mag je me contacten via mijn e-mail.
  Groet, Brenda

 79. Brenda zegt:

  Hoi Gina,
  Heb je al iets vernomen van mijn directe Vodegel familie. Ben heel erg benieuwd. Hebben Marcel Vodegel en Eta Eschweiler 2 kinderen? Op de Vodegelsite zie ik inderdaad Linda en Raymond. Ik heb altijd gedacht dat ze er 4 hadden.
  Groet, Brenda

 80. indo kesasar zegt:

  Als ik de naam van Marcel Vodegel, de bokser, lees, dan gaan mijn herinneringen terug naar de tijd dat ik een jongetje was van ongeveer 7/8 jaar en regelmatig naar de bokswedstrijden ging in het Decapark in Jakarta.Ik kan mij ook herinneren dat de moeder van Marcel een gelovig mens was die altijd bad voor het welzijn van Marcel als hij moest boksen.Namen die ik nog weet van zijn tegenstanders zijn o.a. Fighting Mack,Tan gwan tek en Bobby Nyo.
  Volgens mij heeft de jongere broer van Marcel,Benny, ook gebokst.
  grtz.van ook een Marcel Vodegel

 81. Gina zegt:

  Hoi Brenda, er zijn meer kinderen inderdaad, er is nog een Rodger en andere naam ben ik even vergeten. Met hun kinderen heb ik contact, o.a. via MySpace en Facebook. Ik heb ze net een bericht gestuurd en er zal wel snel contact gelegd worden. Leuk!

 82. Brenda zegt:

  Hoi Gina,
  Ik heb nu contact met Beverly en heb er een heleboel neven en nichten bij gekregen. Hartstikke bedankt!
  Groet, Brenda

 83. Conny zegt:

  Wie weet waar Jet en Joop Van Maaren zijn, ze woonden in Beek, Limburg dichtbij een vliegveld.
  Ik hoop iets van iemand te horen .

 84. otto de vente zegt:

  ik ben op zoek naar het email adres van Johnny Hanssens in Goes, heb jaren met hem in een band gespeeld. wie kan me hiermee verder helpen.

 85. Boeroeng zegt:

  Volgens de vader van Nadia is de dame links Fientje Kivits, of is het de dame rechts ?
  In het midden een foto van Josephine Agnes Kivits. Ze werd Fientje genoemd. Geboren in 1916 en overleden in 2015 volgens een website.
  Ze huwde in 1937 Johannes Albertus Theodorus Fransz. Haar broer (ook op deze foto) zou Willem Leopold Kivits moeten zijn.

  Lijkt de dame links op Fientje ( 50 jaar later) of is het de dame rechts?
  De derde dame, helemaal rechts op de originele foto, zou Clara Eleonore Huijser kunnen zijn, die in januari 1942 huwde met Eduard Roumimper ( helemaal links op de originele foto)

  • Nadia Leworthy-Hanssens zegt:

   B.,
   Goh, alweer zo lang geleden, op de originele foto, volgens mijn Pa dan, was de tweede jongedame van rechts (met racket op schoot), Josephine Agnes (Fien) Kivit, overigens zonder ‘s’!
   Gehuwd 07-04-1937 te Loemadjang met Johannes Albertus Theodorus (Albert) Fransz (1900-1960).
   Wist niet dat Tante Fien reeds overleden was, maar wel waarschijnlijk daar ze in 1916 geboren werd.
   Ik neem dan ook aan dat de derde persoon van rechts, de jongeman met linkerhand omhoog, met sigaretje tussen z’n vingers, inderdaad Willy Kivit is.
   Pa heeft met hun andere broer, Jean Marie (Jan) Kivit (1911-1945) in Chungkai kamp gezeten alwaar Jan overleden is.
   Maar helaas zou ik je niet kunnen zeggen wie de andere twee jongedames waren, we weten alleen dat de jongeman links Ed Roumimper heet.
   Groet,Nadia.

   • Boeroeng zegt:

    Als Fientje de racket op schoot heeft, dan kan Clara Huijser zitten naast Ed Roumimper, beiden links op de foto.
    Ik vond Fientje (met overlijdensjaar) op deze resultpagina van myheritage
    De oudere Fientje lijkt inderdaad het meest op de vrouw met racket, toch ?

    • Nadia Leworthy-Hanssens zegt:

     De oudere dame lijkt inderdaad het meest op de jonge meid met racket op haar schoot; wel heel erg lang geleden ben ik ooit met mijn ouders bij Tante Fien in Haarlem op bezoek geweest, helaas kan ik me haar gezicht niet meer zo herinneren. Maar wel het zalige eten dat ze gekookt had!!!
     Haar oude adres staat nog steeds in mijn Pa’s adressenboek.
     Groet.

    • Boeroeng zegt:

     ok makan herinneren… indische traditie.

 86. Sandy zegt:

  Hoi,

  Ik ken deze foto. E. Roumimper is mijn opa☺️

  Met vriendelijke groet,

  Sandy Molenaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.