terug naar de basissmaak van oma Miet

Met het meer dan honderd jaar oude kookschrift van zijn overgrootmoeder als inspiratiebron, staat Marc Tierolf in de keuken. Op tradionele wijze bakt en marineert hij Indonesische gerechten, zo ook tijdens de aankomende zestigste editie van de Tong Tong Fair in Den Haag.
Aanstaande dinsdag staat Marc Tierolf op de Tong Tong Fair met een workshop over traditioneel koken     Omroep West

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen, TTF 2018. Bookmark de permalink .

4 reacties op terug naar de basissmaak van oma Miet

 1. Ron Geenen zegt:

  Ben wel nieuwsgierig over zijn kookkunst. De oma’s van vroeger schreven vaak wel op wat er allemaal nodig is voor een gerecht, maar de precieze hoeveelheden ontbreken vaak. Dat is namelijk naar de smaak van de persoon die het bereidt. En de balans vinden is een kunst.

  • Jendella@hotmail.com zegt:

   Dat klopt meneer Geenen. Ik heb ook recepten in een schrift van mijn wijlen moeder en daar de verhouding van de nimbus ontbreekt en moet naar smaak bereiden en dit zijn de bijzondere kookmeesteressen en/of meesters.

   • Ron Geenen zegt:

    Ja, die oude gerechten van onze oma’s. Mijn grootmoeder Chevalier had voor de oorlog een hotel/restaurant in Padang. Mijn jongste zus en ik hebben haar gerechten vaak nagekookt. Met toch flink wat verschillen. Reden, mijn zus is getrouwd met een blanda en die houd niet van de smaakmakende kruiden. Mijn vrouw en ik daarentegen wel.

  • Jendella@hotmail.com zegt:

   Dat klopt meneer Geenen. Ik heb ook recepten van mijn wijlen moeder en daar de verhouding van de bumbu ontbreekt en moet naar smaak bereiden en dit zijn de bijzondere kookmeesteressen e/of meesters.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.