Schilderijen

Ontvangen mail:

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

20 reacties op Schilderijen

 1. Renato Roos zegt:

  Heb wel interrese in de schilderijen . Kunt u een prijs opgave doen. In afwachting van uw berichten verblijf ik, met vriendelijke groet Renato

 2. Leo Grollé zegt:

  Ik had wel een mooie gezien maar mag niet van mijn vrouw.

 3. Wal Suparmo zegt:

  Kasiaaan.!Zeker onder de plak van een onozele vrouwlijke baasin..

 4. George zegt:

  Die van de karbouwen mag wel.

 5. Tolol. zegt:

  Dit zijn geen Indische schilderijen maar Indonesische kunststukken eigenlijk meer bedoeld voor de toeristen markt .Echte Indische schilderijen zijn van + 1750 tot 1940 ,de schilders hiervan zijn van verschillende etniciteit w.o Indo,s ,Belanda,s en ook inlanders ( rot woord) zoals Raden Saleh.Echte Indische schilderijen van voor 1940 kunnen best wel waarde hebben .

 6. Bert zegt:

  Hr Somers zegt “”Maar nu moet u het ook nog snappen “” Ja hr Somers u heeft altijd gelijk,u bent onfeilbaar ,U bent de beste ,U bent de grootste ,Wat u zegt is altijd waar ,u bent niet zo maar MR,Dr nee u bent boven alle mensen gesteld ,vooral Indo,s .U bent superieur en dat laat u ook merken .Maar nu moet u het ook nog snappen .

  • Jan A.Somers zegt:

   Nou, ik zou mezelf niet onfeilbaar kunnen noemen, gewoon sinjo Soerabaja. Maar ik heb geleerd (gelukkig) in een rechtstaat te leven. net als alle andere Indo’s, net als u. En op een zeker moment heb ik gezworen de wetten van dit land te onderhouden. Tja, die wetten worden door sommigen lastig gevonden. Mijn meisje is af en toe ook lastig hoor. Maar als je met wetten gewoon leert omgaan, blijkt veel al te zijn geregeld zodat je niet verder hoeft te zoeken. Maar vooral wetten als bescherming van de burgers tegen de overheid. Dan hoef je niet te beuken, dan hoef je een ambtenaar niet tussen de benen te schoppen. Die ambtenaar lijkt me overigens een vriendelijk mens te zijn geweest. Heeft waarschijnlijk geen aangifte gedaan vanwege mishandeling. Daardoor heeft de schopper geen misdrijf gepleegd, en kan nog steeds een VOG aanvragen. Jammer, want die schopper heeft kennelijk nog steeds niet geleerd normaal te doen. Gevoelens zijn er om te ontzien, wetten moeten worden nageleefd, maar kunnen ook nuttig worden gebruikt.
   Jammer dat die Indisch ambtenaren na de oorlog de wetten van het arbeidsrecht niet hebben gebruikt (ja, wetten kunt u ook gebruiken). Hadden ze nu niet moeilijk hoeven te doen met backpay e.d. Maar ja, Indo’s hebben niets met politiek! Die politiek wel met u hoor, die regelt het nu buiten u om. Hoe weet u overigens “zit wel niet in de politiek”? En de macht van de democratie hoef ik niet te bewonderen, alleen prettig vinden om daarmee in een rechtstaat te leven. Tot het me niet meer lukte heb ik elke keer zitting genomen in een stemlokaal. Was daar altijd in gezelschap van totoks, nooit een Indo.
   Overigens denk ik dat u die grote I voor de inlanders (door de Indo’s met kleine i geduid) niet hebt gesnapt. Voor het eerst verschil tussen bINnenlanders en anderen zoals Europeanen en Vreemde Oosterlingen. De Inlanders als de enige echte landskinderen.

 7. Ron Geenen zegt:

  @Maar nu moet u het ook nog snappen@

  Dat is nu het grote problem met o.a. de politiek en alle mensen die genieten en leven van wetten.
  Wetten en regels zijn namelijk totaal gevoelloos. Zij maken iets, een wet, waarbij de gevoelige mens wordt begrenst met totale gevoelloosheid. Op een gegeven moment denken ze niet meer aan de mens en zijn gevoelens, want hun wet staat er boven. Die totale gevoelloosheid van hun wet geeft hun controle en power. En daar genieten ze enorm van; zij zijn superieur. Heer Somers zit wel niet in de politiek, maar hij bewondert de macht van die “democratie” en ook hij geniet van die totaal gevoelloze wetten. Gelukkig is het nog niet zover, dat de mens alleen op elk bevel iets mag doen en denken. Dat hebben de communisten in het verleden geprobeerd. Ja, zij die de wetten aanbieden, zullen de gevoelens van de mens niet gauw snappen.

 8. e.m. zegt:

  Ach, ik kreeg onlangs m’n bedankje weer van Katherine Maher,
  Executive Director, Wikimedia Foundation voor mijn jaarlijkse donatie . . .

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Trias_politica
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Grondwet
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Democratie
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Rechtsfilosofie

  Selamat Minggu Putih semoea allemaal y’all !!!

   • e.m. zegt:

    “”Winston Churchill zei tegen critici van de democratie: Democracy is the worst form of government except for all those others that have been tried. (Democratie is de slechtste regeringsvorm, op alle andere methoden die al geprobeerd zijn na). Hij was zelf ook geen onverdeeld voorstander gelet op zijn – even bekende – uitspraak: The best argument against democracy is a five-minute conversation with the average voter. (Het beste argument tegen democratie is een gesprek van vijf minuten met de gemiddelde kiezer.)””

    • Jan A.Somers zegt:

     “met de gemiddelde kiezer.” Dat is nou het mooie van democratie, het zijn gewone mensen, en het gaat over gewone mensen. Die willen proberen samen te leven als normale mensen. Met ieder zoveel mogelijk het zijne. En accepteren dat je wensen lang niet voor 100% kunnen worden vervuld. Omdat er ook andere mensen zijn, met hun eigen wensen en meningen. Die net zo heilig zijn. Dat is toch hetzelfde als Gotong Rojong? Deze mening is overigens niet van onze heer Winston Churchill, maar van een zekere Jan A. Somers).

    • Loekie zegt:

     “Die net zo heilig zijn”.
     Nou, daar zit het ‘m nou in. Wat voor de een heilig is (zondagsrust bijvoorbeeld of naakt over straat lopen of je vol snuiven met coke) is dat voor een ander totaal niet. Sterker nog: De ander zal er alles aan doen om dat heilige huisje van anderen te slopen.
     Nu kun je zeggen: als dat slopen met een meerderheid van stemmen gebeurt, dan is dat democratisch en mooi. Maar of degenen van wie het huis is gesloopt dan nog zo gelukkig zijn…?

 9. bokeller zegt:

  Wel effe duidelijk aangeven.

  siBo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.