Indische Soos #2 Poekoel Teroes !!

………
Een link naar dit topic staat rechtsboven op de balk onder de header.
Dit is editie nr 2 .     Andere versies van Indische Soos. 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Indische Soos. Bookmark de permalink .

10 reacties op Indische Soos #2 Poekoel Teroes !!

 1. Humphry Goes zegt:

  Misschien zou het (voor mijzelf, in ieder geval) handiger zijn om de onderwerpen in aparte “vakjes” te plaatsen. Net zoals een dikke spekkoek?? Zoals bij het vroegere forum? Ik heb de rit van 200 topics niet kunnen afmaken. Moest al snel afhaken. Te veel bochten. En helaas…ik ben ook geen Dumoulin meer.

  • Boeroeng zegt:

   Aparte vakjes op de indexpagina gebeurt niet automatisch met de categorie-indeling
   Misschien dat er iets te maken valt met vaste linkjes op een frontpage.
   Ik heb het nooit uitgeprobeerd.
   En die linkjes gaan naar de categorieën.
   Maar in de rechterkolom kun je ook een categorie selecteren .

   • Ron Geenen zegt:

    @Aparte vakjes op de indexpagina gebeurt niet automatisch met de categorie-indeling
    Misschien dat er iets te maken valt met vaste linkjes op een frontpage. @

    Ik weet niet of dat mogelijk is met de site volgens WordPress.com. Je zou het aan hun kunnen vragen. Met WordPress.org kan het op de Menu Bar wel. Je maakt dan een Hoofd onderwerp en daaraan vast een sub-menu, waaruit men dan de onderwerpen kan kiezen. Op mijn web is het gewoon het pijltje van de computer muis naar het hoofdonderwerp te bewegen en de sub-menu gaat open en dan met de muis naar beneden scrollen en je keuze maken.

  • PLemon zegt:

   @de onderwerpen in aparte “vakjes” te plaatsen.

   Zou het handig zijn om de verschillende topics die als gado2 door elkaar gehusseld kunnen worden met een trefwoord/onderwerp te kenmerken.
   De poster die het ‘gesprek’ opent kan dit aan het eind vz verhaal toevoegen en de reageerders dito na hun slotzin.

   Met het hulptooltje (hier rechts op het front) ‘Zoeken op deze weblog’ moet het lukken het draadje op te pakken en als bijvangst ook andere topics over het onderwerp.
   Op de PC of laptop daarentegen via de zoekfunctie Ctrl -f (2 toetsen) de pagina doorscrollen op het onderwerp.

   • Indisch4ever zegt:

    Dat is de categorie-indeling.
    Die heb ik nooit secuur bijgehouden
    Wel met agenda, indonesia actueel, ttf, indisch in beeld
    Er is nu ook een categorie ‘indische soos’
    In de kolom rechts staat een zoekvakje voor categorie
    Nog meer categorie bijhouden is weer extra werk voor mij en zo gewenst bij de lezers is het niet

    • PLemon zegt:

     @categorie-indeling

     Dat heet in het vakjargon…een rubrieksindeling. Daarboven weer een systematische scheiding (vaak in getal/alfabetische codering). Gebruikt om vaste archief en andere hard-copy materialen in kasten/op planken te plaatsen en toegankelijk te maken. Enfin via trefwoorden (alfabetische lijst) kan de inhoud nog dieper worden ontsloten. Tegenwoordig is eea gedigitaliseerd (teksten) en via zoekwoorden of zinnen is de benodigde data terug te vinden.
     In de categorie of rubriek ‘Indische soos’ zullen ws veel verschillende onderwerpen worden aangesneden en becommentarieert en is die inhoud dan eventueel met een aangevuld ‘extra’ flag /kenmerk terug te vinden. Maar of de reageerder die wil/kan toekennen is de vraag.?

    • Ron Geenen zegt:

     @Dat heet in het vakjargon…een rubrieksindeling. @

     Uw denken doet mij aan een soort bibliotheek. Dat systeem gaat in een website niet helemaal op.
     Een website wordt door een persoon beheerd; de webmaster. De bezoekers kunnen het hem makkelijk of moeilijk maken. Nogmaals, bij het googelen komt men vaak ook artikelen tegen, die men helemaal niet wilt hebben. Dat komt omdat er mensen reageren en hun onderwerp dat totaal niets heeft te maken met het hoofdonderwerp. Men wijkt gewoon af!

    • Ron Geenen zegt:

     @Dat is de categorie-indeling. Die heb ik nooit secuur bijgehouden@

     Tijdens mijn opleiding web design werd mij het volgende duidelijk gemaakt. Een website heeft een hoofdpagina. Op die hoofd pagina kan men 1 of 2 balken aanleggen met hoofdonderwerpen. Die balken noemen wij hier “Menu”. Die hoofdonderwerpen worden gevormd door “Pages”. In iedere “Page” worden als sub-menu “Post” geplaatst. Een “Post” is dus een artikel. Om een “Post” bij de juiste “Page” in het “Menu” te plaatsen, zorgt men dat de “Page” als hoofd “Categorie” wordt aangemerkt. Bij het samenstellen van een artikel of onderwerp maakt de webmaster voor dat artikel een “Post” en stuurt dit naar de betreffende categorie “Page”. Nu zijn er ook vele mogelijkheden om een website samen te stellen. Een business web ziet er heel anders uit dan een Blog zoals I4E, waar “gepraat” wordt. De opzet van een “Blog” is vaak te ruimtelijk, waardoor de mensen die deel nemen aan de discussies, van alles en nog wat schrijven, zonder rekening te houden met het betreffende onderwerp.
     Waarom het verschil van een “Page” en een “Post”? Een ieder zoekt wel eens op het net of browse met bepaalde woorden naar een bepaald onderwerp. Dat zijn “Tags” in het Engels. Bij het samenstellen van een “Post” vult men dus “Tags” woorden in, waarvan men denkt dat daardoor de Post makkelijk gevonden kan worden. Dat is nu het grote verschil tussen een “Page” en een “Post”! Een “Page” heeft geen “Tags”. De “Page”, in de “Menu Bar” is de categorie van het onderwerp en brengt de bezoeker naar de desbetreffende “Post” artikel.
     Natuurlijk zijn er verschillende manieren op een web op te zetten, want ieder onderwerp is anders. Maar bij een blog is het vaak afhankelijk van de deelnemers. Ja, en als de deelnemers zich niet houden aan de internet regels! Hoop dat bovenstaande basics een beetje helpt. Een webmaster van een blog heeft in ieder geval zijn handen vol aan zijn klanten. Dus een beetje rekening houden, graag!

 2. Bij Stamboom forum zit Ben Wigmann, die onderzoekt Indische Familie, je kunt gratis inloggen en je vraag daar stellen, daar zijn buiten Indische documenten, de juiste mensen voor vraagsteller
  MVG Felix

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s