Indonesia actueel

** Zeldzame Borneose nevelpanter gespot in Maleisische bossen. Met filmpje.
** Een levensgroot beeld van Hitler is verwijderd bij een wassenbeeldenmuseum in de Indonesische stad Yogyakarta. AD
** Twee man in Bali opgepakt voor moord op Robert Gilhooad. panorama.nl
** An armed Papuan group has occupied two villages near the massive Grasberg copper-gold mine as tensions escalate in the restive Indonesian province.smh.com.au
** Indonesia delivers supplies to villages after Papua rebels’ threat to Freeport. Straitstimes
** West Java governor calls halt to bloody dog-boar fights  The Straits Times
** WhatsApp-gebruikers in Indonesië kunnen niet langer seksueel getinte gifjes versturen. NOS
** Douane Surabaya verijdelt smokkel slangen naar NL Indonesienu.nl

Dit bericht werd geplaatst in Indonesia actueel. Bookmark de permalink .

5 reacties op Indonesia actueel

 1. Boeroeng zegt:

  Het zou een grapje van mij kunnen zijn zo’n selfie te maken.
  Waarom niet?
  Het wordt wrang als echte fans dat doen.

  • PLemon zegt:

   (2) Zelfs destijds (2013) in Thailand werd deze verkeerde icoon misbruikt.

   *** Wie naar Thailand op vakantie gaat en lekkere chicken wings wil eten, loopt de kans een ouwe bekende tegen het lijf te lopen. Niemand minder dan Adolf Hitler is het symbool van een kipsnackbar in Bangkok. En dat heet dan Nazi chic.

   Hitler Fried Chicken is vorige maand geopend in de Thaise hoofdstad. Veel toeristen nemen een kijkje bij het restaurant om foto’s te maken van de dictator, compleet met vlinderdasje en keukenschort. Hitler is overigens zeer populair in Thailand. Ze hebben panda’s, Teletubbies en Ronald McDonald omgetoverd tot schattige alter ego’s van de Führer. En die lijkt een kinderlijke fascinatie uit te oefenen op een aantal jonge Thais. Met een beetje geluk kun je trendy jonge zielen zien ronddolen in T-shirts met cartooneske beelden van de nazi-dictator.
   Je kunt er boos om worden, wat veel toeristen ook doen. Woest zelfs. Maar de Thai bedoelen er geen kwaad mee. Ze hebben, door gebrek aan goede scholen en onderwijs, niet geleerd wie Hitler is. En wat ie gedaan heeft. Ze vinden de symbolen gewoon leuk.
   https://www.hieristhailand.nl/nazi-chic-hitler-fried-chicken/
   https://i0.wp.com/www.hieristhailand.nl/wp-content/uploads/2013/07/Hitler.jpg?ssl=1

 2. Wal Suparmo zegt:

  WEER VISSEN ACHTER HET NET?
  De gouverneur van Jakarta, Basuki T.P was na het bezoek van PM Rutter naar Holland gegaan om de REKLAMATIE en GREAT SEA WALL van JKT te bepreken.Maar zijn ambd was niet verlengt en zijn opvolgger heeft alles geannuleerd, Nu is op 10 Nov 2017 President MOON van Zuid Korea gekomen voor bussinis contracts., Op zijn agenda staat de GSW .Een GEDEELTE van de REKLAMASI is volgens VP JUSUF KALLA, toch door gezet MOETEN WORDEN Maar nu door de Koreananen( de GSW)?. Het het is een project van 300 Milloen USD.Een zeedijk 22 km lang, 5 meter breed en 10 meter hoog( 8 meter in de zee).Om het zinken van Jakarta te belelten.Semarang heeft het misschien wel urgenter nodig.Nu hebben de Hollanders alleen maar een klein projectje van dien aard i n Makasaar .Want ze wonen niet eens in een Hotel maar in omgebouwde CONTAINERS aan het strand. Miin vriend IWAN DUPUIS verzorgd hun electrischiciteit met en Kubota aggregaat.

 3. Boeroeng zegt:

  Dit is niet mijn humor. Zou ik nooit doen zo in een selfie.
  Anaks….. in hoeverre kun je het hen kwalijk nemen. Ze groeien niet op met die beladen geschiedenis die wij kennen.

 4. Peter van den Broek van een andere generatie zegt:

  Ik weet niet wie dat beeld met die foto in scene heeft gezet, maar die onbenul heeft niet veel van de Nazi-geschiedenis begrepen.

  1) De getoonde vlag is van het Duitse Rijk (Weimarrepubliek) (1919–1933). Maar na 1933 voerde Adolf Hitler, de man op de foto met toch veel Aziatische dwz niet-arische trekken de vlag van het Derde Rijk in, vanaf 1943 Groot-Duitse Rijk, i.c. een vlag met een hakenkruis op een rode achtergrond.
  2) Dat groene uniform heb ik niet op foto’s gezien, wel een bruine NSDAP partij-uniform met dezelfde koppelriem, daarbij had Hitler wel de partijdas aan. De zwartleren jas doet mij denken aan de Gestapo-jassen, maar dat kan de interpretatie van degene zijn, die alles nauwkeurig in scene heeft gezet

  3) En de Nazi-groet. Gelukkig zijn het maar kinderen, die weten niet beter. Natuurlijk een volledig gebrek aan Geschiedenisonderwijs in Indonesia over de verschrikkingen van de Holocaust en de vervolging van de Joden tijdens de oorlog i

  Na dat nazi-café met obers in SS-uniformen en Hitler-foto’s aan de muur zet Indonesië zich wel op de wereldkaart.

  Ik wil wel weten hoe het museum de Bersiapperiode heeft uitgebeeld. Terug naar de roots en Yogjakarta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.