Boeken

Massaexecuties op Sulawesi • Hoe Nederland wegkwam met moord in Indonesië, door Manon van den  Brekel
Nederlandse militairen richtten begin 1947 een gigantische ravage aan op het Indonesische eiland Sulawesi. Gedurende vier weken trokken toepen van het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger en de Koninklijke Landmacht over een deel van het eiland heen en executeerden daar ongeveer 1.500 Indonesische burgers.

Zwart water , Louise Doughty   Harper wordt geboren in een jappenkamp als Nicolaas den Herder, de oudste zoon van een Indonesisch- Nederlands echtpaar. Zijn leven begint zonder veilige thuishaven. Opnaar een nieuw leven belandt hij via de VS in Nederland, het land in de verhalen waarmee hij is opgegroeid. Daar ontfermt een mysterieuze organisatie (het Instituut) zich over hem. Ze strikken hem als huurling en spion, en zijn leven begint zich in de schaduw af te spelen. Vanwege zijn Indonesische uiterlijk sturen zij hem terug naar Indonesië, waar hij eerst tijdens de massaslachtingen van het communisme opereert. Telegraaf art. Zwart Water.

Mei Li Vos is enigste dochter tussen 4 broers.
Haar broer David pleegde zelfmoord in 2015 en broer Nathan schreef een boek nav deze tragedie.
Man o man. Je faalt niet. Je doet wat je kunt.
Dat is wat Nathan Vos, die in 2015 zijn lieve, verstandige en heel lang best gelukkige broer David verloor aan zelfdoding, aan mannen wil meegeven. Want, zegt hij, wij mannen moeten wat minder klooien, en meer een écht leven leiden.
Filmpje,  Lees dit artikel in Flair in 3 delen, 1 , 2, 3.   Radio-interview.

Katjang in Israël is het levensverhaal van een in het oude Ne­derlands-Indië opgegroeide, avontuurlijke en slimme zoon van een Nederlandse arts. Hij overleeft als jongen het Japanse mannenkamp Si Rengo Rengo, studeert na de oorlog medicijnen in Amsterdam, en komt pas in Nederland tot het besef wat het betekent Jood te zijn – na de Shoah. Als arts in het jonge Is­raël wordt hij tegen wil en dank bij de parachutisten van Arik Sharon ingelijfd,

Batavia van Peter Fitzsimons
Het waargebeurde, meeslepende en bloedstollende verhaal van de ondergang van het grootste koopvaardijschip van de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Bijna 400 jaar geleden voer de Batavia uit om nooit meer terug te keren.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s