Boete voor Marguerite Hamer

AD: Bewoners uit de welgestelde Vogelwijk die nietsvermoedend een illegaal in Nederland verblijvend Indonesisch echtpaar in dienst hadden, hebben terecht een boete van duizenden euro’s gekregen. Dat heeft de Raad van State geoordeeld.
Alleen de gang naar het Europese hof staat nog open. Magda van Eijck, (links op de foto) een van de Vogelwijkers die een boete kreeg, overweegt nog bij deze instantie in beroep te gaan

margueritehamerMarguerite Hamer rechts. Foto en quote van deze pagina:
De Haagse werd in Nederlands-Indië geboren, zat daar in een Jappenkamp en zette zich na de oorlog in voor Nederlandse ‘troostmeisjes’, seksslavinnen van de Japanse bezetter.

Marguerite Hamer sprak op de nationale  indiëherdenking in 2007.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Boete voor Marguerite Hamer

 1. Abdul hakeem zegt:

  Schandalig uitbuiten van indonesish mede mens. De de boete had 10.000 euro moeten zijn. Dan had ze wat geleerd dat deze persoon aan het uitbuiten was. Schande in deze tijd jaar 2017.

  • bert zegt:

   Of het inderdaad uitbuiten was ,hangt af hoeveel die illegalen kregen was het onder de 10 euro begint het op uitbuiten te lijken daarboven de 10 euro is redelijk voor ongeschoold werk,er zijn heel veel illegale Indonesiers in Nederland ,die maar wat blij zijn met illegaal werk ,want wit werk kunnen ze wel vergeten maar ben het met u eens ,ze mogen NIET zwaar onderbetaald worden !

  • R. Bastiaans zegt:

   De vraag of dit echtpaar mogelijk uitgebuit werd zou u aan betreffende echtpaar zelf moeten vragen.

 2. Muhammad Abdul Hakeem zegt:

  Dat wist ik niet dat illegaal van indonesish afkomst zijn in Nederland!! Maar dan deze mensen uitbuiten vind ik niet correct. Door niemand. Ik zelf woon in indonesia en ik zie dan de armoede hier elke dag. Ik weet wat het is. Armoede in Indonesië. Salam uit indonesie

  • bert zegt:

   De Politie in Amsterdam valt Indonesische illegalen meestal niet lastig want ze vertonen geen crimineel gedrag maar werkgevers vooral restaurant-eigenaars moeten oppassen want illegalen in dienst nemen is strafbaar ,De baas ,werkgever loopt het meeste risico.

  • Cezar zegt:

   Tot nu toe weet niemand of ze uitgebuit werden, want er zijn geen nummers, getallen, enz genoemd. Misschien hebben ze het wel beter dan de vele Indo’s in Indonesie. Soms wordt er wel heel gauw geroepen.

   • Muhammad Abdul Hakeem zegt:

    Dat is zeker.

    • bert zegt:

     Heb net gelezen dat een rechter in Indonesia ong 400 euro verdiend per maand ,een beetje slimme illegaal kan dat per week verdienen in Amsterdam ! Want er is werk zat waar de Hollander zijn neus voor ophaalt maar verreken je niet want Nederland is erg duur vergeleken met Indonesia,trouwens in Indonesia is het ook verboden voor illegalen om te werken .Uitbuiten gebeurt meestal door landgenoten van landgenoten .b.v de Chinese restaurant houder die zijn landgenoten uitbuit ! Geloof niet dat Marquerite Hamer die Indonesiers uitbuitte ,wel was ze fout daar je geen illegalen in dienst mag hebben . Salam dari ibukota Amsterdam .

    • Muhammad Abdul Hakeem zegt:

     👍🏽👍🏽👍🏽

    • Ron zegt:

     Dat geeft mij een idee wat een neef van mij in Jakarta als advocaat verdient.

 3. wal suparmo zegt:

  Over de troostemeisjes zijn vele landen de verdediger voor hun schade en uitbetalingen. Maar niet van de 300 000 ROMUSHA( dwang arbeiders).Zelf het eigen land( Indonesia) heeft nooit schade vergoeding voor de 3 jaren niet betaalde lonen van de Japanse regering geeist.Alleen maar eenderde is teruggekeert. Werkelijk een tragedie die nooit bekend is gemaakt.

  • bokeller zegt:

   Pak Suparmo,
   Is het monument nog geplaatst in Bukit Tinggi
   siBo
   Namun demikian monumen Romusha yang akan dibangun diproyeksikan tidak untuk menggantikan monumen tentara Jepang yang sekarang masih berdiri”. Namun langkah pembangunan monumen Romusha adalah bagian dari usaha untuk mengoreksi sejarah. Menurutnya, Indonesia mempunyai utang sejarah yang belum dilunasi untuk mengakui dan menghargai pengorbanan dan penderitaan ratusan ribu Romusha bangsa sendiri

   http://kinciakincia.com/berita/960-monumen-romusha-perlu-dibangun-di-bukittinggi.html
   Monumen Romusha Perlu Dibangun di Bukittinggi …
   kinciakincia.com
   Monumen Romusha Perlu Dibangun di Bukittinggi. Padang, kinciakincia.com–Salah satu peninggalan sejarah pada zaman penjajahan Jepang yang kini menjadi tempat wisata …

 4. bert zegt:

  Tja die 400 euro is natuurlijk het salaris wat die rechters van de staat ontvangen ,wat ze onder de meja toegeschoven krijgen is een veelvoud hiervan ! Corruptie ? Ook advocaten doen hieraan mee ,dus die neef van je daar hoef je geen medelijden mee te hebben,voor wie het kasian is zijn die arme stumpers die een klein vergrijp hebben begaan maar geen rupiahs bezitten om de rechter en de advocaat te paaien .O.k Pak Slamet u heeft een pisang getjopet ,u bent de pisang ! 20 jaar gevangenisstraf .

  • Ron zegt:

   Waar heb ik geschreven dat ik medeleven heb met mijn neef?
   Waar heb ik geschreven over zijn betrekkingen tot corruptie?
   Heb alleen gemeld dat ik nu een idee heb wat iemand in zo’n functie betaald krijgt.

 5. Jan A. Somers zegt:

  Volgens mij was ‘uitbuiten’ totaal niet relevant. Het ging om het in dienst hebben van illegalen, niet alleen Indonesiërs.

 6. Arthur Olive zegt:

  Uitbuiten is zeer zeker relevant. Zonder uitbuiten is er geen illegalen probleem.
  Hier in Amerika komt de illegalen kwestie vaak op, vooral met de nieuwe administratie van Trump.
  Als Trump werkelijk alle illegalen weg wil hebben dan hoeft hij alleen de E-Verify wet te handhaven.
  Met E-Verify kan een werkgever meteen zien of een werknemer een illegaal is, er is geen excuus van niet weten.
  Het resultaat is dan dat de illegalen geen werk kunnen vinden en zichzelf deporteren.

 7. .De Indonesische Regering heeft practisch nooit wat gedaan voor de romusha’s terwille van de goede samenwerking( specaal de leningen) , in gevaar te brengen.Ook is de schadevergoeding aan de troostmeisjes is nooit peroonlijk aan hun overhandigd omdat de Minister van Sociale Zaken( ook zelf een vrouw) beloofd had om een OUDE VROUWEN TEHUIS voor hun tebouwen.Het is nooit verwezenlijk en het geld ISTER NIET MEER.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.