Nieuwsbrief Indisch Herinneringscentrum ( nu nog te) Bronbeek


ihcblogo_kruisbronbeekLees de nieuwsbrief
Het Indisch Herinneringscentrum heeft besloten te verhuizen naar Den Haag. Het Indisch Herinneringscentrum geeft met dit voornemen invulling aan de gewenste groei en ontwikkeling tot een volwaardig Herinneringscentrum waar de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië en de nasleep daarvan een prominente plek krijgen.

Met het besluit om Landgoed Bronbeek te verlaten en te verhuizen naar Den Haag, kan het Indisch Herinneringscentrum de gewenste groei bereiken en zijn kerntaken optimaal vervullen, zoals verwoord in de oprichtingsbrief aan de Tweede Kamer uit 2007. De beslissing doet tevens recht aan de uitkomsten van de in het eerste kwartaal van 2016 gehouden landelijke enquête, waarbij de achterban de voorkeur voor Den Haag als vestigingsplaats uitsprak.

Het Indisch Herinneringscentrum wordt een volwaardig Herinneringscentrum voor een nationaal en internationaal publiek met aandacht voor het Indisch materieel en immaterieel erfgoed. We ontwikkelen onder andere een publiekspresentatie, een kenniscentrum, een ontmoetingscentrum met ruime aandacht voor educatie en inhoudelijke activiteiten. Ook actuele thema’s tegen de achtergrond van de Indische geschiedenis krijgen hier een plek. Het Indisch Herinneringscentrum zal zich, mede door de samenwerking met Stichting Herdenking 15 Augustus 1945, ontwikkelen tot een nationale en internationale pleisterplaats van de Indische gemeenschap. Den Haag is bij uitstek de Indische stad van Nederland en de internationale stad van Vrede en Recht.
De voorkeur gaat uit naar een locatie in de buurt van het Indisch monument

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Nieuwsbrief Indisch Herinneringscentrum ( nu nog te) Bronbeek

 1. Loekie zegt:

  Indië, tempo doeloe, het dagelijks leven van vóór de oorlog, hoe je het ook noemen wilt, dan kon en kun je dus vergeten in het centrum. Het gaat enkel om oorlog en de na-oorlogse jaren. So be it. Dat betekent, dat wanneer iemand (museaal) wil zien hoe het gewone Indische leven er uitzag, nog nergens terecht kan. Maar er is nog wat anders en dat zit ‘m in deze zin: ” Ook actuele thema’s tegen de achtergrond van de Indische geschiedenis krijgen hier een plek”. Vele vragen doemen op, zoals: en wat zijn die actuele thema’s dan wel? Welke achtergrond van de Indische geschiedenis? Wat precies wordt bedoeld met Indische geschiedenis? De geschiedenis van Indië? Van Indo’s? Van de oorlog? Van het koloniale systeem?
  Niet onmogelijk dat Indië wordt losgeweekt en wordt geplakt op onderwerpen als zwarte piet, slavernij, derde wereld, asielzoekers enz.
  Maar goed, men doet maar. Thuis kun je nog altijd een boordje rendang eten.

 2. Boeroeng zegt:

  De verhuizing van het Indisch Herinneringscentrum (IHC) van Arnhem naar Den Haag kwam vorige week als ‘een onaangename verrassing’ voor het Arnhemse college van burgemeester en wethouders. Dat zei waarnemend burgemeester Boele Staal maandagavond in de gemeenteraad.

  http://www.gelderlander.nl/arnhem/arnhem-betreurt-verhuizing-indisch-herinneringscentrum~a4d2a82e/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.