Stichting Pelita: Carla Meek-Eysma overleden

meekeijsmaStichting Pelita:
Ons bereikte het droeve nieuws, dat in de nacht van 10 op 11 oktober 2016 Carla Meek-Eijsma in haar woning in Rijsbergen is overleden. De laatste jaren was zij aan haar bed gekluisterd. Ze werd in 1925 in Nederlands-Indië geboren. Na een door oorlog en bersiap veelbewogen leven vestigde zij zich in 1954 definitief in Nederland. In de loop der jaren ontwikkelde zij zich tot een waar boegbeeld binnen de Nederlands-Indische gemeenschap. Haar naam is voor altijd verbonden met het beroep dat zij lange tijd uitoefende, het maatschappelijk werk. In 1972 richtte zij de stichting Sociaal Cultureel Instituut – Indonesië Nederland (Sci-Inn) op, om migranten uit voormalig Nederlands-Indië op immaterieel vlak te helpen.
Archieftopic

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.