Lintje

meekeijsmaEen lintje voor Mevrouw Meek-Eysma uit Rijsbergen

Sinds 1972 (waarnemend) voorzitter en mede-oprichter van de stichting Sociaal Cultureel Instituut Indonesi eNederland (SCI-INN). Organiseerde als voorzitter in haar huis culturele avonden en educatieve bijeenkomsten over Indonesie. Nam in 1978 het initiatief om, in samenwerking met de Indonesische Ambassade, opvoeringen van Indonesische legenden met middelbare scholieren te Voorburg te verzorgen. Deze werden tussen 1977 en 1982 met groot succes vele malen opgevoerd. Sinds 1995 door een ernstige rugkwaal permanent rolstoelgebonden. Lid van het Gehandicapten Platform te Zundert. In 2006 ondersteunde zij in Indonesie ter plekke verschillende sociaal educatieve projecten.
Mevrouw Meek-Eysma was in 1988 een van de oprichters van  de Centrale van samenwerkende Indische organisaties (CENSIO).
Zie dit oud artikel op het  Indonesie.actieforum .

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

5 reacties op Lintje

 1. Joty ter Kulve zegt:

  Gefeliciteerd Carla! Als iemand dat lintje verdient is het Carla van Meek.
  Op een diep laagte punt van de relatie Indonesi- Nederland werd Carla van Meek door de toenmalige Minister, Marga Klomp naar Jakarta, Indonesi gestuurd om te trachten de relatie te herstellen.
  Een ware bruggebouwster, dat heb ik ook gemerkt op seminars e.a. die Carla organiseerde in Zundert of ergens anders en waarbij dan de hele Indonesische Ambassade staf aanwezig was. Heel bijzonder. Proficiat Carla, Joty

 2. aan ibu Yoty zegt:

  Ibu Yoty, ik zag…ergens de naam van Eekelen staan tussen de decorandi, is dat misschien DE mw v. Eekelen?
  gr nelly

 3. Ciwi zegt:

  Mijn gelukwensen voor mevr. Carla Meek.
  Ik heb haar ontmoet tijdens een bijeenkomst van onze gehandicaptensoos “De Treffer” in Rijswijk. Mevr. Meek vertegenwoordigde SCI-INN en introduceerde met dames van de Indon. Ambassade de angklung bij ons.
  Ik herinner me haar vooral omdat ze, bij ontvangst van ons soosboekje, wilde weten wie het gedichtje dat erin stond, had geschreven. Het was van mijn hand en ik schreef als laatste strofe dat “vooral een goede gezondheid” iets is om dankbaar voor te zijn. En nu lees ik dat ze ook al rolstoelgebonden is.
  Ik wens haar veel sterkte toe.

 4. L.S.; Een ding was hier nog niet gemeld:zij is afstammelinge van Pangeran Suria(Soeria)Winata;regent van Martapura(het centrale deel vh vrml. sultanaat Banjarmasin in ZO Borneo)van 15-1-1865 tot aan zijn overlijden in 1884.Hij was getrouwd met een echte(blonde)Nederlandse vrouw.Hij werd door volk en Nederland erg geroemd om zijn goede bestuurskwaliteiten en wordt ook wel gezien als de laatste koninklijke heerser in het vrml. sultanaat Banjarmasin.Hij was de zoon vd 1 na laatste regerende sultan van Banjarmasin:Sultan Adam Alwatzikubillah(1825-1857).Zijn 2 fotos kunnen gezien worden in het archief v KITLV Pictura online. Haar neef Dick Eysma(zie via internet)was een aantal maanden geleden als vertegenwoordiger vd Nederlandse tak vd sultan’s dynastie v Banjarmasin in Banjarmasin toen Gusti/Pangeran Khairul Saleh tot raja muda/dyanstiek hoofd vh sultansgeslacht werd genstalleerd. Dank. Hoogachtend: DP Tick

 5. L.S.; Een ding was hier nog niet gemeld:zij is afstammelinge van Pangeran Suria(Soeria)Winata;regent van Martapura(het centrale deel vh vrml. sultanaat Banjarmasin in ZO Borneo)van 15-1-1865 tot aan zijn overlijden in 1884.Hij was getrouwd met een echte(blonde)Nederlandse vrouw.Hij werd door volk en Nederland erg geroemd om zijn goede bestuurskwaliteiten en wordt ook wel gezien als de laatste koninklijke heerser in het vrml. sultanaat Banjarmasin.Hij was de zoon vd 1 na laatste regerende sultan van Banjarmasin:Sultan Adam Alwatzikubillah(1825-1857).Zijn 2 fotos kunnen gezien worden in het archief v KITLV Pictura online. Haar neef Dick Eysma(zie via internet)was een aantal maanden geleden als vertegenwoordiger vd Nederlandse tak vd sultan’s dynastie v Banjarmasin in Banjarmasin toen Gusti/Pangeran Khairul Saleh tot raja muda/dyanstiek hoofd vh sultansgeslacht werd genstalleerd. Dank. Hoogachtend: DP Tick

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.