Petitie 259 “Innocents have suffered, a countless toll, their names forgotten by time.”

Excellency,
The above mentioned quote from President Barack Obama’s speech at the Hiroshima Peace Memorial Friday 27 May 2016 is a clear acknowledgement how World War II ended.
Stichting Japanse Ereschulden

jes1_2

Dit bericht werd geplaatst in Stichting Japanse Ereschulden-Indisch Platform. Bookmark de permalink .

7 reacties op Petitie 259 “Innocents have suffered, a countless toll, their names forgotten by time.”

 1. Robert zegt:

  Of course innocents suffer a countless toll in any wars. My son was in the Battle of Basra in Iraq, and he told me the first to die in wars are women, children, the elderly, and animals. He just confirmed what I already knew.To hell with war!

 2. rob beckman lapre zegt:

  “……their names forgotten by time”.Their (american B-29 crews) were NOT forgotten, as we learned from the book “Genbaku; the secret history of american soldiers killed by the atomic bomb (Hiroshima)” and nine british and dutch pow’s killed in Nagasaki.Their names won’t be forgotten,as they are OUR unnamed heroes of WWII. In silent salute we WILL remember them.

 3. Ron Geenen zegt:

  De foto is een trieste verschijning van oude Indo’s dik ingepakt van de koude en onder paraplu’s in de midden van de regen. Dit herinnert mij aan de periode 74-64 jaren geleden. En wat hebben ze eigenlijk bereikt?

 4. Boeroeng zegt:

  Vrije vertaling

  Zijne Excellentie Shinzo ABE
  Eerste Minister van Japan
  Den Haag, 14 Juni 2016

  Petitie: 259
  Onderwerp: “Onschuldigen hebben geleden, een ontelbaar aantal, hun namen door de tijd vergeten.”

  Excellentie,
  Bovenvermeld citaat uit de rede van President Obama bij het Hiroshima Vredes-monument vrijdag 27 mei 2016 is een duidelijke bevestiging van de wijze waarop de Tweede Wereldoorlog eindigde. Een oorlog die Japan begon maar door de halsstarrigheid van het Keizerlijke Leger voor Japan uitliep op een grote nederlaag.

  De atoombommen op Hiroshima en Nagasaki dwongen de Keizer die koppigheid te overwinnen door de overgave op 15 augustus 1945. President Obama maakte duidelijk dat “Wij hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid om rechtstreeks in het oog van de geschiedenis te kijken en ons af te vragen hoe te handelen om wederom zulks lijden te beteugelen”. In de afronding van zijn toespraak maakte hij het overduidelijk en gaf in feite het bevel: “Hiroshima en Nagasaki zijn het begin van een morele bewustwording”.

  Eerste Minister,
  Het bevel van President Obama voor een morele bewustwording is opmerkelijk.

  Het schijnt dat een paar dagen later het Duitse parlement deze boodschap had overgenomen door de Armeense genocide 100 jaar geleden door het Turkse leger te erkennen. Het Duitse parlement negeerde krachtige protesten van Turkije, in het bijzonder van zijn President.

  De mensen van de door Japan bezette gebieden tijdens de Tweede Wereldoorlog houden Japan nog altijd verantwoordelijk voor de oorlogsmisdaden en gruwelijkheden begaan door het Keizerlijke Leger. Zij, inbegrepen de Nederlanders van Nederlands Oost Indië, blijven spreken van Japan’s gedrag tijdens de Tweede Wereldoorlog, de gruwelijkheden, de oorlogsmisdaden en het gebrek aan schaamte voor wat hun mensen werd aangedaan in naam van de Keizer.

  Zij waarschuwen om de daders van die oorlog niet te verheerlijken, maar wijzen ook naar de huidige regering van Japan die niet voor een duurzame verzoening naar voren komt.

  De Stichting Japanse Ereschulden verwelkomt President Obama’s oproep voor een morele bewustwording. U en uw regering zouden zich aan deze oproep dienen te houden. Wij staan klaar om naar een oplossing te zoeken.
  Japan kan zich moeilijk veroorloven om 100 jaar te wachten!

  Wij zien nog steeds uit naar uw ontvangstbevestiging van onze petities.
  Dat had al lang moeten plaatshebben.

  Namens de Stichting Japanse Ereschulden.
  J.F. van Wagtendonk, voorzitter

  • bokeller zegt:

   Pak Boeroeng,
   Een indrukwekkende brief aan Zijne Excellentie Shinzo ABE,
   En ik hoop,dat de Heer J.F. van Wagtendonk,deze brief ook aan de directie Museum Bronbeek doet toekomen. Zodat bezoekende belangstellenden over deze Japanse agressie te weten komt, van ’t Japan’s gedrag tijdens de Tweede Wereldoorlog, tevens dat na al die jaren nog steeds elke maand de stichting Japanse Ereschulden bij de Japanse Ambassade staat om het Japan’s gedrag tijdens de Tweede Wereldoorlog, de gruwelijkheden, de oorlogsmisdaden en het gebrek aan schaamte voor wat hun mensen werd aangedaan in naam van de Keizer.
   mss. Dat dan de beleidsmakers van het Museum Bronbeek een Rijksinstituuten nog steeds onder de noemer”Knil Museum”deze
   voor ons zeer traumatische geschiedenis onder de ogen
   van het Nederlandse publiek gaat brengen.
   siBo

  • Ron Geenen zegt:

   En hu maar afwachten of Jasppen inderdaad over de brug durven te komen. Ik vermoed een ijdele hoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.