Rollator kapot? Dan was het even Jimmy bellen

raffyherdenkingbergerJim Berger, in donker pak naast de rolstoel , helpt bij een 15 augustus-herdenking te Raffy.

Jim Berger (62) was tien jaar lang simpelweg ‘senang’ – tevreden – in Raffy, het Bredase zorgcentrum voor Indische en Molukse ouderen. De Oosterhouter was er recreatie-organisator, maar fungeerde stiekem als manusje van alles, geliefd bij alle bewoners. Vandaag neemt hij afscheid. Hij gaat vakantiehuizen opknappen aan de Spaanse kust.

Berger vertrekt met een dubbel gevoel. Hij voelt zich nog altijd nauw verbonden met alle ‘ooms’ en ‘tantes’ van Raffy. “Ik ben Indo en dit is mijn familie, hier voel ik me thuis. Maar ik heb het gevoel dat ik de mensen niet meer goed genoeg kan bijstaan
BN De Stem
of lees hieronder

De bewoners van nu hebben zwaardere zorg nodig dan voorheen. Ze moeten geprikkeld worden, maar daarvoor mis ik als techneut de juiste kennis. Ik heb ontslag genomen, om plaats te maken voor iemand die hier wel voor geleerd heeft.”
Berger, van huis uit installateur, werd tien jaar geleden vrijwilliger bij Raffy.
Toen hij ter introductie een rondleiding kreeg, diende de eerste klus zich meteen aan.
“Een omaatje stond vertwijfeld op de gang, omdat haar tv niet werkte. Het zenderpakket bleek net omgegooid, dus ik heb die week meteen 88 tv’s opnieuw ingesteld. Zo maakte ik meteen persoonlijk kennis met alle bewoners.”
In 2008 kreeg hij een betaalde baan bij Raffy, waar hij al snel verantwoordelijk werd voor de recreatie-activiteiten. Voor de bewoners organiseerde hij muziekavonden, uitstapjes, kumpulans, herdenkingen en de jaarlijkse Pasar Raffy. Ze deelden lief en leed, want Berger werd ook vaak in de arm genomen om uitvaarten te begeleiden.
“Van de 105 bewoners van toen zijn er nog vijf over.” Eerst combineerde hij het werk bij Raffy met zijn eigen installatiebedrijfje. Voor vermogende lieden knapte Berger vakantiehuizen op. Dat was soms gekkenwerk: pendelen tussen Breda en Spanje,
zonder rustdagen. “Op een dag ging het licht uit. In de parkeergarage stond mijn auto op een pilaar geparkeerd en ik lag ernaast. Hartinfarct.” Zijn cardioloog dwong hem te kiezen. Berger stopte zijn ziel en zaligheid in Raffy. Maar de laatste paar jaar ging dat werk hem soms weer letterlijk aan het hart. “Er waren bewoners die tegen me zeiden dat het leven echt geen zin meer voor ze had. Dat voelde alsof ik zelf had gefaald…”
Berger moest weer kiezen. Hij pakt zijn oude bedrijf op: Techmade Home Improvement. Klussen aan de Spaanse kust, net als vroeger. “Ik doe het wel wat rustiger aan, vanwege mijn gezondheid. Ik zal zelf de zaak runnen en heb ondersteuning van collega’s.”
Ook stopt hij tijd in de Kansloods, een project dat creatieve jongeren weer aan de slag helpt in de techniek. Bij Raffy zien ze hem vast nog wel eens binnenwandelen.
“Negen van de tien bewoners hebben mijn nummer.” Was een lamp kapot, hing een spiegel scheef of haperde de rollator, dan belden ze ‘Jimmy’ om hulp.
“Dat zal wel zo blijven”, vermoedt hij.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Rollator kapot? Dan was het even Jimmy bellen

  1. Boeroeng zegt:

    Jimmy… bedankt !!!

  2. john verbaarschott zegt:

    Ook ik bedank Jimmy voor al zijn goede zorgen voor onze ooms en tantes, en natuurlijk wens ik hem een goede gezondheid en een lang leven toe. Vanuit het zonnige España, hasta luego, John de Saire.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.