Boudewijn de Groot met nieuwe album

boudewijndegroot_achterglasVandaag verscheen, Achter Glas,  de nieuwe album van Boudewijn de Groot.
Hij schreefOp 17 april is het zover! Na acht jaar een nieuwe plaat. Zo lang heeft het ook geduurd tot ik eindelijk alle nummers had zoals ik ze wilde hebben. Soms schrijf je een liedje in een halfuur, maar het kan ook een paar jaar duren, zoals bij Anamorfose.
—-
Op veler verzoek, vooral van fans met een Indisch verleden, staan het titelnummer en het lied over mijn moeder, IK BEN EEN ZOON, ook op de plaat. Samen met METAMORFOSE en ANAMORFOSE vormen ze wat ik maar ‘het familiealbum’ zal noemen.

*** Het liedje Achter Glas zelf is al 7 jaar oud
*** Zie de video van RTL Late Night in gesprek met Boudewijn de Groot
*** Interview in AD:U zingt dat u nooit meer naar Indonesië terug wil. ,,Maar niet omdat ik bang ben dat er groot verdriet loskomt. Ik voel mijn Indische wortels nu op een vage, maar prettige manier. Dat gevoel wil ik niet aantasten met beelden van nu

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Boudewijn de Groot met nieuwe album

 1. hansvschaik zegt:

  Grappig om te weten dat Boudewijn maar 2,5 maand ouder is dan ik in maar een paar straten verderop dan de plek waar ik geboren werd: hij in het kamp Tjideng en ik er buiten (als buitenkamper).

  • Boeroeng zegt:

   Boudewijn werd geboren in het kramatkamp te Batavia
   http://www.boudewijndegroot.nl/index.php/biografie

   Boudewijn de Groot werd op 20 mei 1944 geboren in het Japanse interneringskamp Kramat in Batavië (thans Jakarta) in voormalig Nederlands-Indië. Een paar maanden later, september 1944, werd het gezin zonder de vader overgeplaatst naar het vrouwenkamp Tjideng, ook in Batavië, waar zijn moeder in juni 1945 overleed.

   Dit kamp lag aan de westzijde van Kramat, de hoofdweg van Batavia-Centrum naar Meester Cornelis, aan weers­zijden van de Raden Salehlaan.

 2. eppeson marawasin zegt:

  @ U zingt dat u nooit meer naar Indonesië terug wil.

  ,,Maar niet omdat ik bang ben dat er groot verdriet loskomt. Ik voel mijn Indische wortels nu op een vage, maar prettige manier. Dat gevoel wil ik niet aantasten met beelden van nu. De gedachte dat ik in een straat in Jakarta te horen krijg: hier was het kamp, hier ben je geboren. Die plek is nu waarschijnlijk en opeenhoping van auto’s en drukte. Ik wil het Indië in mijn hoofd niet kwijtraken.”@

  AENEAS NU***
  Er was geen eind en geen begin, toen Aeneas werd geboren
  En nu ik aan ’t zoeken ben, slaan de klokken in de toren
  Het verhaal, voor wie ’t wil horen, van een eindeloze reis

  Een man veegt scherven bij elkaar en metselt zerken in de grond
  Ik wandel door dit doodsgevaar, omdat ons huis hier vroeger stond
  Maar ik ben vreemd en ongezond op een eindeloze reis

  Ik kom misschien aan een station, door schele bedelaars verwacht
  De laatste trein ontmoet de zon, de avond valt angstwekkend zacht
  En ik ben vreemd en zonder kracht op een eindeloze reis

  En als ik vraag waar ik nu ben, staren mensen achter kragen
  Daar bestraat ver weg van hen, niemand antwoordt op mijn vragen
  Want ik ben vreemd en al vele dagen op een eindeloze reis

  En als iemand mij verwacht, kom ik terug en dan zal blijken
  Het was nooit zoals ik dacht en het zal er nooit op lijken
  Het is vreemd om neer te strijken na een eindeloze reis

  ***Nijgh/De Groot

  e.m.

 3. P.Lemon zegt:

  En een roddeltje over de artiest kan ook geen kwaad…

  ***Boudewijn de Groot zit een beetje op de mopperstoel de laatste tijd. Dat krijg je wel vaker met mensen van een zekere leeftijd, en eerlijk gezegd is Boudewijn nooit echt een fuifnummer geweest natuurlijk. Een aantal dagen geleden had de singer-songwriter avant la lettre al geen goed woord over voor The Passion van de EO, waarin zijn zoontje de hoofdrol speelde. Hij vergeleek het met ‘een soort Koninginnedagspektakel’, en was ook niet zo blij hoe zijn muziek werd ingezet in het hup Jezus spektakel. ‘Zoals ik mijn nummer Avond op die plek ook wat vreemd vond. Maria die dan zingt dat ze hoopt dat je licht het doet. Moet je uitgerekend tegen Jezus zeggen. Die man is het licht, toch?’
  http://glamora.ma/2015/04/joling_verziekt_leven_boudewij.html

  • hansvschaik zegt:

   Joling: …. en eerlijk gezegd is Boudewijn nooit echt een fuifnummer geweest natuurlijk.
   Duidelijk dat hij Boudewijn niet lang kent.
   In zijn jonge jaren (voordat hij beroemd werd) was Boudewijn zomers met veel vrienden en vrouwen en drank en gitaar op het strand van Bloemendaal te feesten de hele avond en nacht.
   Met kampvuurtje van aangespoeld hout.
   Ik ben net zo oud als Boudewijn en heb hem vaak op hetzelfde strand gezien (en gehoord, natuurlijk).

  • Jan A. Somers zegt:

   “geen goed woord over voor The Passion van de EO” Dat kan ik me heel erg goed voorstellen. De eerste Passion, in Gouda, was een beetje zoals het hoorde te zijn, een echt passieverhaal. Nu is het een musical zoals zovele anderen. Met een extra minpunt: reclame voor BNners en muzikanten die wat reclame voor zichzelf willen maken. Jammer voor zo’n verhaal. Hulde aan Boudewijn de Groot. Maar ja, misschien behoor ik ook wel tot “mensen van een zekere leeftijd” En een fuifnummer ben ik ook nooit geweest, kon ook niet met mijn verleden, en ik had er ook het geld niet voor. Ik ben op de HBS wel op dansles geweest, en was welkom op de fuifjes bij verpleegsteropleidingen. Dat sorteerde ik in het vakje ‘oefeningen sociale vaardigheden’. Maar ja, u heeft het gemerkt, het is bij oefeningen gebleven. Ga ik niet gebukt onder.

 4. masrob zegt:

  ‘Ik voel mijn Indische wortels nu op een vage, maar prettige manier. Dat gevoel wil ik niet aantasten met beelden van nu’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.