Indisch in Beeld

20100725jeanty

Ik ben bezig met het uitzoeken van de stamboom van de familie Jeanty uit Soerakarta. Aangehecht is een foto uit 1900 van een gedeelte van de familie, nog in de rouw een jaar na het overlijden van moeder Johanna Catharina Jeanty-Landegent. Behalve naar informatie over de ouders van Louis Joseph Jeanty, eventuele broers en zussen van zowel hem als zijn vrouw, en informatie over de kinderen die verder gaat dan alleen geboortedatum/plaats en datum/plaats van overlijden, zoek ik ook fotos van de hele familie (ze hadden ten minste 11 kinderen). De aangehechte foto is de enige van de familie die in mijn bezit is. Tevens aangehecht is een foto die ik bij toeval in het archief van de TongTong (of was het toen al Moesson) van 1992 aantrof. De daar genoemde Louise Suzanne Gout-Lendegent heet in werkelijkheid Gout-Jeanty en was een van de dochters van Louis Joseph en Johanna Catharina. Mijn oma Adèle Jacqueline Hermine (overleden juni 1961) was een van haar zussen. Ik weet niet wie die foto in bezit heeft, aangezien de heer Armand Mendes da Costa (de schrijver van het artikel in de Moesson en waarschijnlijk ook de eigenaar van de foto) vorig jaar overleden is.

Mocht iemand meer informatie hebben of zelfs fotos, dan zou dat zeer op prijs gesteld worden. Het zou helemaal te gek zijn als er zich toch nog levende familieleden zouden aandienen, maar volgens mijn gegevens op dit moment lijkt dat onwaarschijnlijk.
Met vriendelijke groet, Jacqueline van der Spek

20100725goutlandegent

Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

38 reacties op Indisch in Beeld

 1. Boeroeng zegt:

  Heb je hier wat aan ?
  ——————————–
  Armand Louis Jeanty is geboren op 04-07-1882, zoon van Louis Joseph Jeanty en Johanna Catharina Landegent. Armand is overleden na 1927, minstens 45 jaar oud. Armand trouwde, 24 jaar oud, op 08-01-1907 in Klaten met Wilhelmina Alphonsina Jeanne Dezentj, 20 jaar oud. Wilhelmina is geboren op 12-03-1886 in Klaten, dochter van Henri August Dezentj en Sophia Louisa van der Heijde. Wilhelmina is overleden op 17-01-1970 in Den Haag, 83 jaar oud.
  Kinderen van Armand en Wilhelmina:
  *Henriette Sophie Jeanty is geboren op 29-11-1907 in Klaten.
  Henriette is overleden in 1995, 87 of 88 jaar oud. Henriette trouwde, 24 jaar oud, op 22-03-1932 in Den Haag met Rene Gaston Charles Dezentj, 23 jaar oud. Rene is geboren op 26-02-1909 in Soerakarta, zoon van Bernard Johan Dezentj en Charlotte Wilhelmine Dezentj. Rene is overleden in 1995, 85 of 86 jaar oud.
  Kind van Henriette en Rene:
  — Yvette Dezentj, geboren in 09-1932 in Semarang, trouwde, ongeveer 18 jaar oud, omstreeks 1950 met Jan Middelaer.
  *Joseph Henry Jeanty is geboren op 12-12-1908 in Klaten, trouwde, 44 jaar oud, op 27-02-1953 in Djakarta met Charlotte Yvonne Ernestine van der Linde, 40 jaar oud. Charlotte is geboren op 19-09-1912 in Djokjakarta, dochter van Franois Emile van der Linde en Johanna Wilhelmina Josephine Winsser.

  • HPC Otto zegt:

   Bij het googelen naar de genealogie van de Indische familie Winsser, kom ik de naam Johanna Wilhelmina Josephine Winsser tegen getr. met Francois Emile van der Linden.
   Johanna is een dochter van Alexander Arthur Winsser geb.17-5-1856 te Batavia, ovl. 15-6-1890 en gehuwd 16-3-1881 te Soerakarta met Julie Amalie Nolten. Zij is een zuster van mijn grootvader Francois Marie Winsser geb. 27-5-1879 te Soerakarta

   • danielle zegt:

    hallo, ik ben momenteel ook bezig met het uitzoeken van mijn stamboom. En mijn overgroot vader had de naam Alexander Arthur Winsser. Ik heb hem niet gekend, maar ik heb wel een foto van hem. nu ben ik opzoek naar zijn vader en ik heb inderdaad ook iets gevonden over een andere man die dezelfde naam draagt en getrouwd is geweest met J.A Nolten. Nu denk ik dat deze alexander de vader is van mijn overgrootvader omdat hij dezelfde naam draagt, en in dezelfde omgeving geboren is. Mijn Oma heette Grace Winsser (de dochter van Alexander Arthur Winsser)

    • Boeroeng zegt:

     Alexander Arthur Winsser, geboren 17-5-1856 overleden 15-6-1890 te Bojolali huwde 16-3-1881 te Soerakarta met Julia Amalie Nolten, geboren te Soerakarta op 2 sept. 1862, overleden 14-2-1890 te Bojolali.
     Zijn ouders waren Johannes Jacobus Winsser en Clara Johanna Frederika Dettingmeijer die huwden 18-5-1848 te Batavia.
     Zie deze gezinskaart toen het gezin in Breda was.

     Vermoedelijk was Clara’s vader Johan Frederik Dettingmeijer die overlijdt 11 febr 1833 in Batavia
     De weduwe Clara Johanna Frederica Jansz hertrouwde 16 nov 1834 in Batavia met Friedrich Resner

    • Huib zegt:

     @Danielle,
     Je overgrootvader is waarschijnlijk Alexander Arthur Vlademir Winsser, geboren 31-1-1907 te Soerabaja en overleden vermoedelijk in 1935 aan een longontsteking die hij op de motorfiets heeft opgelopen.
     Hij is getrouwd op 31-1-1911 met Lucy Caroline Worm
     Uit dit huwelijk zijn 3 kinderen geboren nl.
     1) Grace
     2) Martha, geb.1933?
     3) Francois Adolf Marie

     Jouw overgrootvader is een broer van mijn moeder Jenny Georgine Winsser. Dat betekent dus dat je oma mijn nicht is.

     Als gevolg van de oorlog en de bersiap tijd is onze familie uit elkaar gerukt, maar Grace, Martha en Dolf en hun moeder zijn in 1946/1947 nog een tijdje door mijn moeder bij ons in huis aan de Poetrilaan in Bandoeng opgevangen totdat ze naar Nederland vetrokken. Voor zover bekend woonden Grace en Martha toen in Amsterdam en Dolf in Vianen. Behalve Dolf heb ik ze in Nederland nooit meer gezien.
     Overigens zou ik het erg op prijs stellen als je de foto van je overgrootvader zou kunnen mailen. Mail:
     otto_huib@hotmali.com

     De ouders van je overgrootvader zijn inderdaad de personen die meneer Boeroeng vermeldt. Als je deze info kunt plaatsen en je meer zou willen weten, hoor ik het wel.

    • Huib zegt:

     @ Pak Boeroeng

     Graag wil reageren op uw waardevolle inbreng bij het genealogisch onderzoek naar mijn moeders familie Winsser.
     De namen die u gaf zijn de (bet)betovergrootouders van Danielle. (Wat vliegt de tijd), en dus die van mijn bet-en overgrootouders.
     Uit het huwelijk van Alexander Arthur Winsser en Julie Amalie Nolten
     op 16-3-1881 te Soerakarrta, werd o.m. geboren:

     1) Francois Marie Winsser geb. 27-5-1879 (erkend) te Soerakarta

     en trouwt op 16-12-1905 te Groot Atjeh/Kota Radja

     Christina Magdalena Laarhuis geb.30-11-1889 te Batavia

     uit dit huwelijk is o.m. geboren
     1) Alexander Arthur Vlademir Winsser

     U verwijst naar een gezinskaart van Breda. Helaas kon ik er niets op ontcijferen, maar inderdaad is Clara Frederika Johanna Frederika Winsser- Dettingmeyer op de Prot. Begraafplaats in een familiegraf waar meerder familieleden van de Winsser zijn bijgezet. De grafrechten werdento omstreeks 1970 door een familie Winsser uit Rotterdam betaald. Op een gegeven moment kwamen er betalingen uit Engeland.

     Het toeval wil dat haar kleindochter, mijn moeder, Jenny Georgine Otto-Winsser, na repatriatie ook met haar gezin in Breda terecht kwam en er ook is begraven op het RK gedeelte.
     In Zaandam ligt trouwens begraven een oom of neef ?van mijn moeder Alexander Arthur Winsser , geb. 26-7-1896 te Tapanoeli en ovl.9-5-1972 te Zaandam. Ik ben eind 50-er jaren daar wel eens met haar geweest. Het probleem was dat mijn moeder nooit over familie sprak en ze al in 1961 overleden is in Breda.
     Ik heb overigens in uw eerdere publikaties tav de familie Dezentjé en vd Linden als klein kind in Indie deze namen in onze familie horen noemen en ik weet dat mijn moeder nicht(en) had die de familienaam vd Linden hadden alhoewel ik geen nadere info daarover heb.

    • danielle zegt:

     @Boeroeng.

     Ook u heel erg bedankt! ik heb hier veel aan!!

    • Anoniem zegt:

     @Huib

     U vertelt me dat Alexander Arthur Vladimir winsser geboren is op 31-01-1907 en getrouwd is op 31-01-1911. dat betekent dat hij op 4jarige leeftijd zou zijn getrouwd. een foutje denk ik? 🙂 ik ga nu de foto scannen, u kunt deze binnen enkele minuten in uw mailbox ontvangen :). Overigens is mijn oma in Roosendaal gaan wonen, Tante Martha bleef in Amsterdam.

    • Kevin zegt:

     Mijn in 2011 overleden oma heet toevallig of niet, Francoise Josephine Emilie van der Linde…is zij dochter van Francois Emile van der Linden en Johanna Wilhelmina Josephine Winsser?? Ook uit Soerakarta, heb verhalen gehoord over de suikerplantages, over de jappenkampen. Zij is later getrouwd met mijn opa Henk Tax. Mijn oma heeft nooit verder veel verteld over het verleden, behalve dat de familie suikerplantages in hun bezit hadden toendertijd. Kan iemand dit bevestigen? Had ook begrepen dat een van de broers met een schoonzus er vandoor ging.

   • danielle zegt:

    @Huib

    Ja klopt! Zo heette hij, ik wist alleen zijn sterfdatum, maar verder niks. Heel erg bedankt!! Ik ben sinds kort bezig met het uitzoeken van mijn familiestamboom, maar de winsser kant gaat nogal lastig dus hier ben ik erg blij mee! De familiekant “van de worm” ben ik wel erg ver mee gekomen. Ik ga de foto voor je inscannen en stuur het naar je op. Overigens weet ik ook de geboorte en sterfdatum van tante Martha (zo noemde we haar altijd), Dus als je dit wil hebben, of andere informatie, laat het mij dan maar weten :). Weet u trouwens of mijn Oma Grace nog een jonger zusje had genaamd Lieske? Zij heeft hier nooit over gesproken, maar naar haar overlijden had mijn familie veel brieven gevonden van mijn oma, en daarin schreef zij over haar. Volgens de brieven was zij was overleden in het jappenkamp op erg vroege leeftijd.

    Groetjes, Danielle

    • Huib zegt:

     @Danielle
     Ja het is niet zo eenvoudig de Winsser familie stamboom ut te zoeken omdat het zich natuurlijk voor de oorlog in Ned. Indie afspeelde. Over de ellende in de kampen werd er bij ons in de familie nooit gesproken. Ik weet dus niet beter dat ze met zijn 3-en waren zoals ze met hun moeder na de oorlog door mijn moeder zijn opgevangen.
     Trouwens mijn moeder heeft ook 2 kinderen Rob en Ita van haar zus Clara Alexander -Winsser opgevangen en haar andere zuster Julia Zoet-Winsser, hertr. met Frederiksz. met haar 3 kinderen ook. Niet allemaal tegelijk hoor. Mijn moeder was de jongste maar ze was al in januari 1961 overleden.
     Ja, ik heb verder geen data over jullie tak, maar weet sinds kort via internet dat Grace en Martha overleden zijn.
     In Los Angeles leven nog 2 dochters en hun gezinnen van een andere broer nl. Rudolf Winsser geboren 8-9-1905.

    • Huib zegt:

     @Danielle
     31-1-1911 was de geboortedatum van Lucy Caroline Worm. Hun huwelijksdatum heb ik niet.

    • Huib zegt:

     @Boeroeng
     Bedankt voor de foto. Gek genoeg hem ik tijdens mijn rondreis in de 8o-er jaren ook de erebegraafplaats van Semarang bezocht omdat mijn ouders oorspronkelijk uit Semarang kwamen en mijn opa Francois Marie Winsser plv. commissaris van politie was.Dit graf wel gezien en geacht dat het een van mijn ooms was, omdat er alleen voorletters vermeld stonden. Maar die van mijn opa niet gevonden.
     Pas jaren later ben ik me eigenlijk gaan wijden aan het uitzoeken van de familie stamboom, zo goed en zo kwaad als dat ging indertijd zonder computer.Nu doet zich het wonderlijke feit voor dat deze persoon niet in mijn gegevens te vinden is. Ik sta voor een raadsel.
     Wat me trouwens ook bevreemdt is dat het gedenkteken voor de Bronbeek bersiap-slachtoffers w.o. mijn vader Johan Carl Otto, brigadier bij het KNIL op het Pandu kerkhof in Bandung ook
     niet op de site van de oorlogsgravenstichting te vinden is.
     Overigens schijnt er een oom John of Jack Winsser als commandant van de Hms Evertsen tijdens het bombardement van Rotterdam het gevecht aangegaan is met de Duitse bommenwerpers, maar helaas tot zinken is gebracht. Hij zou het overleefd hebben en later commandant van de Soemba geworden te zijn.
     Het grote probleem is dat de diverse generaties Winsser beschikten over een zeer groot aantal kinderen wat het er dus niet eenvoudiger op maakt e.e.a. als amateur uit te zoeken.
     Nogmaals terimah kasi.

    • Danielle Hoorn zegt:

     @Huib.
     silakan. Ik heb het zojuist ook aan mijn vader verteld en hij vindt het ook erg leuk om te horen. Hij stelde voor dat ik ook info kon vragen aan de zoon van Tante Martha, Wouter Lindenberg. Misschien wist hij ook wat meer dingen. Wij vroegen ons ook af of wij mogen weten wat uw leeftijd is en waar u nu woont. Ik zelf woon in Roosendaal en ik ben 20 jaar oud. Mijn vader woont in Oud-Gastel en hij is 57 jaar oud.
     Wat betreft dat de generatie Winsser beschikt over een groot aantal kinderen is niks in veranderd, ik zelf heb al 26 neefjes en nichtjes en die nu ook weer kinderen krijgen haha. Ik ga in elk geval alle informatie gebruiken die u mij zojuist heeft gegeven en naar aanleiding daarvan hoop ik weer nieuwe informatie te vinden. U heeft me in elk geval erg goed geholpen, en ik vindt het erg leuk om met u in contact te komen. Mocht u info vanaf mijn kant willen hebben, dan kunt u het altijd vragen.
     Overigens heeft Lucy Caroline v/d worm naast Tante Martha, Oma Grace en Oom Dolf nog 2 kinderen meer gehad. Deze 2 zoons leven allebei nog hier in Nederland. Hun namen zijn: Franklin Fonfils en Bernhard van de worm. Nog één laatste vraag, zou ik eventueel ook foto’s mogen hebben van uw moeder/ en eventueel onze grootouders, mocht u deze hebben.

     Salam, Daniëlle

  • Jopie Bumkens zegt:

   Ik ben op zoek naar mijn halfzus Ineke, dochter van Charlotte Yvonne Ernestine van der Linde en mijn vader JPCDL Bumkens. Mijn zus Ineke is lange tijd geleden met haar gezin naar Texas vertrokken, ik kan me herinneren dat Ineke een dochter heeft die Mylène heet en ook nog 2 zoons. Charlotte Yvonne Ernestine is later met Joseph Henry Jeanty getrouwd, zoals u hierboven schreef.
   Het zou fijn zijn als u enige informatie over Ineke heeft. Ik heb Joseph Henry Jeanty heel kort gekend in Jakarta, het echtpaar woonde in Djalan Djawa, Menteng, Jakarta voordat ze naar Nederland vertrokken.

 2. Jacqueline van der Spek zegt:

  Armand Louis is overleden op 20 september 1953 in Djakarta (volgens de gegevens van de persoonskaart van Wilhelmina). Hij had nog een tweelingbroer Louis Armand (overleden 21 juni 1926 in Soerakarta).
  Ik ben afgelopen week zelf ook achter Joseph Henry gekomen via de DVD met de Regerings Almanak. Maar wist niet dat hij ook getrouwd was geweest. Dat is weer een link, geweldig! Mag ik je vragen waar je die gegevens vandaan hebt kunnen halen?
  Dank je wel voor deze gegevens!
  Groetjes,
  Jacqueline

 3. Jacqueline van der Spek zegt:

  Armand Louis is overleden op 20 september 1953 in Djakarta (volgens de gegevens van de persoonskaart van Wilhelmina). Hij had nog een tweelingbroer Louis Armand (overleden 21 juni 1926 in Soerakarta).
  Ik ben afgelopen week zelf ook achter Joseph Henry gekomen via de DVD met de Regerings Almanak. Maar wist niet dat hij ook getrouwd was geweest. Dat is weer een link, geweldig! Mag ik je vragen waar je die gegevens vandaan hebt kunnen halen?
  Dank je wel voor deze gegevens!
  Groetjes,
  Jacqueline

 4. Boeroeng zegt:

  Beste Jacqueline,
  Ik ben bezig aan een genealogie Dezentj . Kan je me de gegevens van de gezinnen Armand Jeanty-Dezentj en Rene Gaston Dezentj-Jeanty sturen of hier wegzetten ? Veel dank !!
  Ik sprokkel mijn informatie uit verschillende bronnen her en der . Wbt Joseph Henry weet ik niet meer waar ik dat vond, maar gezien de details zal het wel waar zijn . Je kunt het checken door persoonskaarten aan te vragen
  ————————————————-
  Je heb al veel van deze info ?:
  Simon Daniel van der Spek, geb. Haarlemmermeer 1 sept. 1871, 1e luitenant inf. O.I.L.en later directeur van het dwangarbeiderskwartier te Mlaten huwt 18 dec. 1899 in Soerakarta met Anna Nicoline van der Linde, geb. Bojolali 19 april 1878, overl. ald. 31 okt. 1900. Anna was een dochter van Hermanus Schut van der Linde (naamstoev. G.B. 3 dec. 1894 nr.14 op persoonlijke titel !),geb. suikerf. Ngoepit (Klaten, Soerakarta)14 mei 1849, landhuurder, eigenaar suikerf. Tjokro Toeloeng te Soerakarta, overl. ald. 5 juni 1925 en Johanna Nikolina Nolten, geb. Soerakarta 20 juli 1854, overl. ald. 10 febr. 1923, dr. van Johan Hendrik Nolten en Johanna Wilhelmina Martin.
  Simon hertrouwde 03-07-1902 te Soerakarta met Adle Jacqueline Hermine Jeanty, geboren 19-01-1878 te Soerakarta.

 5. Jacqueline van der Spek zegt:

  Meer informatie over de families van Armand en Wilhelmina Jeanty-Dezentj, en Ren en Henritte Dezentj-Jeanty heb ik eigenlijk niet. Wel een paar passagierslijsten, scans van inschrijvingen bij de BS van Den Haag, en wat krantenadvertenties (overlijdensberichten, voetbalverslagen, paardenrennen). Ik heb de persoonskaart van Wilhelmina opgevraagd en daar stond alleen de overlijdensdatum/plaats van Armand extra op. Er werden geen kinderen vermeld.Helaas is Armand in Djakarta overleden, dus er is van hem geen persoonskaart.
  Ik kan nog proberen of er persoonskaarten van Joseph Henri of Henritte en hun echtgenoten zijn, maar dan moeten ze wel in Nederland overleden zijn.
  Volgens de passagierslijsten moet er nog een Jeanty zijn (kind van Armand en Wilhelmina?), een zoon met de voorletters H.J. Maar voor hetzelfde geld is dat een typefout.
  Simon Danil was mijn opa en de stamboom van de familie van der Spek is zo goed als compleet. Mocht je daar nog iets van nodig hebben, dan hoor ik dat wel van je. Dank tot zover in ieder geval!
  Groetjes,
  Jacqueline

 6. Dave Gout zegt:

  dag Jacqueline,
  van Armand MdC heb ik een aantal jaren geleden een door jou bedoeld familieportret gekregen. allemaal Jeanty’s compleet met flaporen. op het ogenblik kan ik niet beschikken over die foto, maar dat komt binnenkort wel.
  overigens ben ik spring-alive (of is dat een slechte vertaling?) en ik kan je melden dat je een heel groot aantal familieleden er bij hebt.
  Louis Armand Jeanty is overleden in 1926 ten gevolge van een beet door een aap.
  groetjes, Dave Gout

 7. Jacqueline van der Spek zegt:

  Beste Dave,
  Bij toeval kwam ik hier weer op het forum en las je bericht. Ik zou graag contact met je willen en jouw verhalen over de familie horen.
  Ik hoor graag van je.
  Groetjes,
  Jacqueline

 8. Boeroeng zegt:

  Huib,

  Ga naar het zoekscherm van het stadsarchief Breda en zoek op de naam Winsser
  http://www.stadsarchief.breda.nl/index.php?option=com_genealogie_zoeken&Itemid=7

  Bernard Alphons Rutger Dezentjé (1891-) huwde in 1939 voor een derde maal met Elize Eleonore van der Linde, geboren 30-12-1916 op suikererf Barongan. Hun scheiding was in 1949. Zij was een dochter van François Emile van der Linde en Johanna Wilhelmina Josephine Winsser Klik hier voor een genealogie van der Linde
  Zie ook de familiefoto uit 1920 en nog twee dochters Nolten worden genoemd. Er moet een nauwe familierelatie zijn met Julie Nolten ?

  —-
  Johan Frederik Dettingmeijer moet je misschien zoeken hier:
  http://www.genealogieonline.nl/en/stamboom-doevendans-bindervoet/I9077.php
  Dezelfde Johan ging het leger in
  https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/TH-1942-25185-54688-50
  image 10
  en was een tijd in West-Indië als militair tot 1826:
  https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/TH-1942-25185-18174-27

  • Jan A. Somers zegt:

   Ik blijf me verbazen over het uiteen rafelen, en weer aan elkaar plakken van zoveel losse mensen. Wat moet je daarvoor veel op je harde schijf hebben staan. (en in je achterhoofd).

   • Pierre de la Croix zegt:

    Ik smul hiervan Pak Somers. Gelukkig maar dat er mensen zijn die met zulke harde schijven zijn toegerust. Ik heb alleen maar losse floddertjes die alle kanten op schieten in mijn kepala.

    Pak Pierre

    • Huib zegt:

     @Pak Pierre
     Ik denk dat je jezelf tekort doet want ik heb in een paar dagen je grote kwaliteiten op ander gebied leren bewonderen en waarderen

     @PakJanA.Somers
     De Indische familie geschiedenissen zijn inderdaad nogal roewet maar met hulp van specialisten als Pak Boeroeng, proberen we de geschiedenis beetje bij beetje te ontrafelen. Zo heb ik er altijd van gedroomd mijn Indonesische Oma Kakinah uit Semarang of Pati, die door mijn opa (die ik trouwens nooit gekend heb) met jong werd geschopt in de Indonesische annalen terug te vinden.
     Hij werd door zijn ongehuwde zuster Henriette Otto, geboren in Amsterdam bij Pa vd Steur opgevoed. Zij heeft er ook voor gezorgd dat haar broer zijn buitenechtelijke zoon heeft erkend, die dus 40 jaar later door peloppors werd afgeslacht. Trouwens tenminste 1 zuster van opa overleefde het jappenkamp niet. Opa hertrouwde later met een telg uit de familie Young en keerde terug naar den Haag.

   • Boeroeng zegt:

    Jan, ik gebruik externe harde schijven !!
    Jaja…… techniek staat voor niks,

  • Huib zegt:

   @Boeroeng
   Ik sta er versteld van dat je me in no time deze kostbare vracht aan data hebt kunnen verschaffen en zie dus onomstotelijk dat wat ik als klein kind heb opgepikt inderdaad klopt dat wij een tante Els van der Linde hadden waar mijn moeder wel eens op bezoek ging in Bandoeng?. Ik herinner me een groot huis en dito erf met schommel en
   venijnige gansen die mijn zus op de schommel te pakken namen.
   Zoals eerder vermeld was Johanna Wilhelmina Josephine Winsser een zus van mijn opa Francois Marie Winsser en deze was dus weer een dochter van Julie Amalie Nolten en Alexander Arthur Winsser.
   Ik denk ook dat er een nauwe relatie moet zijn geweesttussen deze families omdat ook de naam Dezentje tijdens mijn jeugd meerdere malen viel. Pasang koeping mocht niet maar deed het toch.

   • Ab alexandre zegt:

    Hallo Huib en ook Danielle.
    Ik heb nu pas deze site met waardevolle informatie ontdekt.
    Ik was blij verrast, dat ik ineens familiegegevens van mijn voorouders zo ontrafeld zag worden. Het leek wel een detectivestory.Ik heb me er nog niet zo mee beziggehouden. Maar mijn interesse is nu aangewakkerd.
    Ik ben Ab Alexandre. Zoon van Clara Sophia Winsser. Clara was dus o.à. De zus van Jenny en Alexander.
    Het is leuk om bij de namen ook foto’s te hebben. Graag hou ik me aanbevolen voor de foto van Alexander en foto’s van de familie Winsser (Huib, je hebt er een op deze site geplaatst , kan ik die gemaild krijgen?). Zelf heb ik niet zoveel foto’s. Wel een portret van Francois Marie Winsser en Christina Magdalena Laarhuis. En een groepsfoto van hun kinderen. Als jullie die niet hebben wil ik die wel mailen.
    Opa Winsser uit Zaandam heb in mijn jeugd veel gezien. Een geweldige verhalenverteller met veel herinneringsverfraaiing. Prachtig.
    Zijn kleinzoon Gerard zie ik af en toe nog. Bij Gijs ( broer van Huib) heb ik nog regelmatig in zijn restaurant gegeten.
    Ik hoop dat we tot een foto uitwisseling kunnen komen.
    Ab

    • 104181h zegt:

     Hallo Ab, mijn exuses. Ik lees uw reactie nu pas, vele jaren later. Ik was de afgelopen jaren erg druk (met mijn studie en ik heb een jaar in Nieuw-Zeeland gewoond) dus mijn onderzoek naar mijn stamboom heb ik even stil gelegd. Ik ben pas geleden weer begonnen en nu zie ik uw reactie. Oom Huib heb ik een aantal jaar geleden ontmoet, een warm welkom met heerlijk eten. Erg leuk om ook van u te horen. Graag zou ik foto’s en informatie die u heeft betreft Francois Marie Winsser, Christina Magdalena Laarhuis en uw moeder, Clara Sophia Winsser willen ontvangen. Ik heb zelf veel foto’s, informatie en diverse documenten van de familie Winsser, zeker terug t/m het jaar 1640. Dit zijn directe voorouders van ons beide. Zij kwamen toen uit een Duits dorpje genaamd Gebesee, en in een kerk daar waren nog een aantal documenten te vinden van de familie Winsser. Mocht u dit willen hebben, of meer informatie willen, dan kunt u mij een email sturen op het email-adres: damhoorn@gmail.com

     Groetjes, Daniëlle

 9. I am the son of Armand Mendes da Costa and his mother (my Oma) was Daisy Gout. I only discovered this page from a link sent to me in Geni.com. This is fascinating information about my family. Unfortunately I do not know Dutch so have to read this page translated into English. I still have all of my father’s genealogical records but currently have very little spare time to make it available online. I do, however, appreciate hearing from any relatives, no matter how distantly we are related.
  Kind regards,
  Andre Mendes da Costa
  New Zealand

 10. Anoniem zegt:

  Beste Jacqueline Spek,
  Ik ben Jan van Gorp en ben getrouwd met Suze Gravenhorst, dochter van Evy Gout. Zij is inmiddels 7 jaar geleden overleden.
  Voor meer informatie kunt u bij mij terecht.
  Met vriendelijke groet,

  Jan van Gorp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.