‘dan toch maar’

Indonesische adelborsten waren tijdens de NieuwGuinea-kwestie in opleiding in Nederland. Ze vertellen hun ervaringen in dit boek. Begin juni was het boek in Nederland al verschenen maar 14 augustus te Jakarta wordt de Indonesische editie (1ste foto) gepresenteerd

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

9 reacties op ‘dan toch maar’

 1. Joty ter Kulve zegt:

  ‘Dan toch maar ‘ is een aanrader voor de 2e en 3e genaratie Indo-Europpeanen.
  Vlak na de oorlog studeerden in den Helder heel veel Indische jongeren, die net de Japanse concentratie-kampen en de Bersiap achter de rug hadden. Ze worden dan geconfronteerd met Indoneisiërs, waarmee ze in een bloedig conflict gewikkeld waren.
  Ook interessant om in het boek te lezen,dat wij Indischen die kozen voor Indonesië, daar dezelfde moeilijkheden ondervonden als in Nederland. Racisme beperkt zich dus niet tot de blanken. Joty ter Kulve

 2. sigeblek zegt:

  Hier een foto van lichting 1950.
  10 Indonesische adelborsten .
  Geleend van indonesie.actieforum.com
  Dankiewel.
  Foto:en namen:
  Klik hier

 3. Rob Piera zegt:

  Ik kreeg dit boek te leen, ben er erg bij betrokken, want werkte in 2000 nauw samen met Kono Sukono in Jakarta. Waar is dit te koop ? Iedere info is welkom. Rob Piera. Bleulandweg 156. 2803 HH Gouda. Tel. 0182 53 09 33

 4. sigeblek zegt:

  @ Rob Piera .
  Even aanklikken op “Begin Juni was het boek”
  Eenmalige opgave van 350 exemplaren.
  Indonesische versie kan men waarschijnlijk bij Gramedia Jakarta bestellen .
  Mijn broer had 1 besteld voor mij omdat een oom op die foto staat.

  • Anoniem zegt:

   Ik ben voor mijn moeder op zoek naar een Rob Piera die samen met haar in het jappenkamp lampesarie heeft gezeten in 1945. Alvast bedankt voor uw reactie

 5. Het boek DAN TOCH MAAR of APA BOLEH BUAT is geschreven door SUKONO,E.TUMENKOL,R.SUNARDI HAMID ,O.AMIN SINGGIH en H.E.KAWULUSAN ex Indonesische Adelborsten 1949-2009. de belangrijkse Redakteur is een peroonlijke friend van mij,Laksama(Adrmiraal)Muda Eddy Broecke Tumengkol(zoon van een Minahassase Dominee in Tomohon).Die door Sukarno persoonlijk in zijn paleis was getrouwd met een dochter van een PNI vriend van Medan, met name SAIDA SAID.Een stewardes van de GARUDA INDONESIA. Na vele jaren met een paar kinderen getouwd te zijn, kwam ze pardoes met een hooddoekje( jilbab) thuis en zeide : Ik kan niet met een ongeloofige onder een dak wonen en ging terug naar Medan om haar echtscheiding te relen.Alles was goed gebeurd en helemaal zonder conflicten. Ze heeft haar studie voorgezet en kwam af en toe de kinderen bezoeken.EddyTumengkol was verleden jaar gestorven.Hoemor bij de KIM:VRAAG: Ben je een Indische jonge.n ANTWOORD: Nee.VRAAG: Maar waar heb je dan dat Maleis geleerd?ANTWOORD: Mijn moeder was een Indische jongen.

 6. Indonesische touristen moeten middels van bestaant aan de Marchauchee aantonen met hun ATM/travelcard etc. Velenging van toursten visa ’s worden geweigerd met de reden dat je geen belasting betaald.Om plaats te maken voor de Turken.Marocanan enz?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.