Herdenking Den Haag

Herdenking capitulatie Japan gratis
De herdenking van de capitulatie van Japan op 15 augustus 1945 bij het Indisch Monument aan de Waterpartij is dit jaar voor het eerst gratis toegankelijk voor iedereen.
Tot nu toe konden alleen belangstellenden met een van tevoren bestelde en betaalde combinatiekaart voor een heel dagprogramma binnen de hekken de herdenking bijwonen.
Dat maakte heel heftige reacties los bij mensen die zon kaart niet hadden en achter hekken de herdenking moesten bijwonen, zegt een woordvoerster van de organiserende Stichting Herdenking 15 augustus 1945. Voor mensen die in een kamp hebben gezeten, betekent het achter hekken moeten staan hevige emoties.
De organisatie berekende tot nu toe administratiekosten voor de combinatiekaart. Dit jaar wordt er voor het eerst alleen betaald voor de bijeenkomst in het World Forum Convention Center, voorafgaand aan de plechtigheid bij het Indisch Monument: vier euro voor donateurs en zes euro voor niet-donateurs. We hebben nu extra stoelen om bij het Indisch Monument te zetten. Mensen met kaarten gaan wel voor bij het zitten.
Bron is het AD   Programma Herdenking te Den Haag

Augustus 2005 ontvingen we een mailtje van mensen die naar de herdenking bij het Indisch Monument te Den Haag gingen. Terecht was hun klacht dat er voor hen op hun leeftijd geen zitplaatsen waren. Ik heb Pelita, het Indisch Platform en de Stichting Herdenking 15 augustus 1945 gemaild hierover. Hun antwoorden waren zeer onbevredigend. In 2006 was er niks veranderd. Ook heb ik hierover geschreven op het forum van het Indisch Informatiepunt. Blijkbaar heeft dat klagen van meerdere mensen toch iets in beweging gezet. Terima kasih al die mensen op sleutelposities en die openstonden hiervoor.

Een puntje nog: prima dat mensen die betaald hebben voorgaan…maar maak dan wel een uitzondering op de regel voor ouderen en mensen die moeilijk ter been zijn en niet betaald hebben.    archieftopic   


15 augustus 2005 Indisch Monument te Den Haag

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Herdenking Den Haag

 1. waldo zegt:

  Terima kasih Burung Biru ….. eindelijk n
  jren gaan de ogen van die drie organisaties open,na jren buta te zijn geweest,n kan ik met een blij gevoel uit gronigen naar den haag gaan,wetende dat ik rustig op een “stoel” mag zitten en onze
  dierbaren kan herdenken
  Cium manis voor Burung Biru

 2. sip zegt:

  ..hulde voor JOUW! inspanning..een dikke pluim!!!!!…

 3. nora Dijkgraaf zegt:

  Niet te geloven! De laatste 3 jaar kom ik daar niet meer aangezien ik niet lang kan staan. En die hekken riepen ook irritatie op. Dan maar met mijn boeken naar het Congres Gebouw, waar ik twee stoelen heb, haha! EN nog koel en droog zit!
  Toch een goed resultaat van die klacht. Het was inderdaad te gek voor woorden.
  Hoop dat het zo blijft!
  Nora Dijkgraaf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.