Namen op Monumenten

In Japan zijn donderdag de namen en foto’s van twee Nederlanders voorgedragen voor het Nagasaki-monument, waar de slachtoffers van de tweede Amerikaanse atoombom op 9 augustus 1945 worden herdacht. Christiaan Aalders en Johannes Beer waren destijds als krijgsgevangenen in Nagasaki. De Japanse historicus Shigeaki Mori wist familie in Nederland op te sporen en kwam zo aan de foto’s.  Reformatorisch Dagblad Archieftopic

Omgekomenen slag in de Javazee krijgen plaquettes Op het Karel Doormanmonument op het Nederlandse ereveld Kembang Kuning in Surabaya (Indonesi) komen bronzen plaquettes met de namen van de 916 marinemannen die zijn gesneuveld tijdens de Slag in de Javazee op 27 februari 1942. Om nabestaanden van de slachtoffers de gelegenheid te geven bij de onthulling op 27 februari 2006 aanwezig te zijn, wil de Oorlogsgravenstichting  in contact komen met weduwen, kinderen, broers of zusters van de omgekomen marinemensen. Die kunnen zich tot 1 september melden,  Refor Dagblad

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Namen op Monumenten

  1. Humphry GOES zegt:

    Kembang Koening was voor mij in mijn -jongensjaren- een plek waar ik regelmatig naar toe fietste. Ik woonde daar niet zover vandaan in de jaren 50.. Wat ik daar zocht wist ik toen nog niet. Ik herinner mij vooral de stilte, het ruizen van de tjemara-bomen, de Vliegenier, en de vele graven op het Ereveld. Toen wist ik niet dat daar ook een gedenkteken was voor de halfbrier van mijn partner. Het vreemde toeval maakte dat pas later – in de jaren 70 duidelijk. Mijn partner en ik zijn er samen een keer geweest. En in 2004 heb ik nogmaals een ebzoek gebracht.
    Ik denk nu dat mijn vele foetstochten van vroeger iets te maken hebben met mijn speurtocht naar mijn overleden vader. Toen – in de jaren 50 – wist ik helemaal niets over waar hij overleden was en begraven.
    Humphry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.