Reisverslag van Tommy in Indonesia

Onze teman Tommy-aka 100%Gila van Indoweb zit alweer een maandje in Indonesia ,zijn reisverslagen kunt u de komende dagen/weken hier lezen.
—————–
Hallo allen, ik ben veilig aangekomen in indonesie. na jakarta heb ik meteen een binnenlandse vlucht genomen en twee uur en 40 euro later zat ik in Djokdja. in Jakarta heb ik meteen een indonesische sim-kaart gekocht. . sms-en naar het buitenland lukt helaas niet. ik heb nurdin gebeld en op vliegveld adi sucipto stond hij al te wachten met zijn motor. we gingen naar zijn studentenhuis, asrama latimojong; jalan cik ditiro 24/30 yogyakarta 55223. het is een leuk studentenhuis. de bewoners komen allemaal uit zuid-sulawesi, studenten worden in yogya per provincie van herkomst gehuisvest. het betekent dat ik niet alleen elke dag indonesisch spreek, maar de taal van zuid-sulawesi. het eten is erg goed. ik leer nu ook de gerechten van zuid-sulawesi kennen, erg lekker. mijn favorieten zijn coto makasar en pallu butung. ik heb nog geen laast gehad van ziekten. mijn klasgenoten wel, eentje heeft dengue en eentje een nader te definieren ziekte. ze liggen in twee verschillende ziekenhuizen, die overigens heel modern zijn. de dokters spreken goed engels. verder ben ik al op verschillende plaatsen in djokdja geweest. het is erg makkelijk om ergens heen te gaan, altijd zijn er wel mensen die je willen vergezellen. als dank trakteer ik ze dan op eten. een volledige maaltijd voor vier personen kost ongeveer 3 euro als je de juiste plaatsen weet. verder betaal ik geen kost en inwoning. de horrorverhalen die je altijd hoort over hygiene zijn zwaar overdreven. de mensen hebben zelfs een beetje smetvrees. het is hier in de mode om een gigantische watertank op je kamer te hebben waar bronwater uit komt. mijn colleges beginnen maandag. tot dan heb ik nog tijd om de toeristische plaatsen te bekijken. morgen trek ik er weer op uit. jammer dat mijn klasgenoten, degenen die niet ziek zijn tenminste, niet echt lijken te genieten en slecht van en naar school gaan. maar dat was al aan te voelen, iedereen had zijn of haar programma al klaar. ik moest helemaal in mn eentje met het vliegtuig, en als ik nurdin niet had moest ik ook helemaal zelf woonruimte zoeken. het is trouwens wel zo dat twee klasgenoten hun overnachtingadres moeten verlaten omdat de lokale overheid de boel plat gaat spuiten met insectenverdelgingsmiddelen. In ieder geval ben ik niet eenzaam, omdat er altijd mensen zijn met wie ik kan praten. in asrama latimojong zijn 11 vaste bewoners en 5 mensen die daar tijdelijk slapen, met mij inbegrepen 6.
Hier hou ik het voor deze keer bij, omdat het internet hier echt vreselijk langzaam is. veel plezier in het koude nederland, het is hier trouwens ook niet al te warm. vandaag heeft het veel geregend en je moet je ’s avonds dik kleden. tot mails en de groetjes, Tom

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.