27 nov Indische Literaire Salon

Pelita Indische Literaire Salon ontvangt zondag 27 november tijdens Indische Literaire Salon de succesvolle schrijfster Dido Michielsen. De bijeenkomst in het Oud Burgeren Gasthuis in Nijmegen is van 13.00 tot 16.00 uur. Entree 7 euro (geen pinmogelijkheid).
Graag aanmelden via steunpuntnijmegen@pelita.nl.
Met haar nieuwe roman Engel en Kinnari wil Dido Michielsen haar inheemse en Indische voormoeders een stem geven die lezers van binnenuit vertelt over de koloniale samenleving in Nederlands-Indië. brugnijmegen.nl

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen, Boeken. Bookmark de permalink .

Een reactie op 27 nov Indische Literaire Salon

 1. Boeroeng zegt:

  Liefde en standsverschillen in Nederlands-Indië rond de vorige eeuwwisseling
  Recensie door Hans Vervoort
  Dido Michielsen had veel succes (na een aantal biografische werken) met haar eerste roman Lichter dan ik, het verhaal van een Indonesische oermoeder (de ‘njai’) die haar kinderen, die zij had met een Hollandse man, moest laten opvoeden door anderen. Onlangs verscheen het vervolg, Engel en Kinnari, dat zich overigens ook separaat laat lezen. Misschien is dat zelfs beter, want wie haar eerste roman las, weet het antwoord op de vraag die de hoofdpersoon in deze tweede roman bezighoudt.
  Die hoofdpersoon, Louisa, en haar zus Pauline, zijn Indische meisjes van wie de Hollandse vader naar Nederland is vertrokken en hen heeft achtergelaten als pleegkinderen bij een hem bekend echtpaar. Hun Javaanse moeder kennen ze niet. Ze zijn schoolgegaan bij strenge nonnen en op hun dertiende en vijftiende jaar uitgehuwelijkt.
  ————-
  Lees verder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.