Mail

Mail 1
Hi I’m Romy from Indonesia
May you can help, i found book with title “Herineringen, schetsen en gedachten”. This book tell about trip to Poedjon (Malang), Bromo and Wendit (Malang), but I can find the author or when they printed. The content written about 1910 with some sticky illustration. I send some picture with this email. 
Thanks  Best regard Romy

Mail 2
Voor een studie ben ik op zoek naar informatie over het koloniaal werfdepot in Harderwijk. Wie heeft vanuit zijn voorgeschiedenis nog verhalen van familieleden die van hieruit ooit naar Indië zijn vertrokken? Het zou fantastisch zijn om hierover te beschikken. Heeft u nog informatie, brieven of familiegeschiedenissen en wilt u die delen?

Neem contact via pressbaker@hetnet.nl en laat u telefoonnummer of emailadres achter, dan neem ik contact met u op. Met vriendelijke groet, Theo Bakker

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Mail

 1. Anoniem zegt:

  Mail 1 Romy.. if you gave Facebook, plse post it on Indo’s op zoek naar hun roors, familie en vrienden in de hele wereld (2j. https://www.facebook.com/groups/329855318950440
  There is a lot of expertise in this group. I can nkt post it for hou due to the lack of yr information

 2. Mar Sarens zegt:

  Posted by Mar Sarens

 3. ellen zegt:

  Mail 2. In de 19e eeuw vertrok mijn Vlaamse stamvader naar Java. Hij was – als loteling – gedeserteerd uit het Vlaamse leger, omdat hij niet tegen zijn eigen volk wilde vechten. Het was in de tijd van de onafhankelijkheidsstrijd van Belgie tegen Nederland (koning Willem I) rond 1830, Mijn stamvader sloot zich in Nederland aan bij het bataljon de Jagers van Cleerens, te Kampen. Dit bataljon werd opgeleid voor het Oost-Indisch leger. Waarschijnlijk werden de soldaten vanuit Harderwijk naar Indie verscheept, zoals blijkt uit een fragment.
  Uit de Kamper Almanak 1936 over het Corps Jagers van Cleerens: “Al spoedig kwamen zich bij het depot jongemannen voor dienstneming aanmelden en allengs vermeerde dit aantal. In groote meerderheid waren het Belgische deserteurs, niet zelden volledig uitgerust, enkelen zelfs te paard, die zich voor dit doel bij de grenswacht aanmeldden en dan onder geleide werden doorgezonden naar Kampen. Per jaar waren het tusschen drie en vierhonderd, die hier gekeurd werden, gekleed en militair gedrild. Wanneer een groep voldoende was afgericht, dan werd ze naar Harderwijk gedirigeerd, vanwaar het vervoer naar Indië plaats had bij voorkomende scheepsgelegenheid.”
  Als u wilt, is het mogelijk, dat ik een en ander over mijn stamvader aan u doormail. Ik heb zijn geschiedenis een beetje uitgezocht, en in een verhaal verwerkt.

 4. ellen zegt:

  https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=9241

  Een hint is bovenstaand boek, uitgegeven in eigen beheer, en geschreven door de Vlaming Jaak Poortman over Belgen in het Oost-Indisch leger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.