MH 17 de vonnissen

NOS: De rechtbank Den Haag heeft drie van de vier verdachten in de MH17-strafzaak veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor hun rol bij het neerschieten van het toestel van Malaysia Airlines boven Oost-Oekraïne op 17 juli 2014. De vierde verdachte is door de rechtbank vrijgesproken.

NOS:    Gematigd tevreden reacties op vonnissen MH17-zaak: ‘Dit is niet het einde’
Betrokken landen en politici reageren tevreden op de veroordelingen in het MH17-strafproces. Maar zij benadrukken ook dat de zaak hiermee niet tot een einde is gekomen.      
archieftopics

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

6 reacties op MH 17 de vonnissen

 1. Als het niet in een Internationele Rechts Tribune en onder een Internationale Strafrecht , berecht was gehouden dan kan Holland niets doen met zijn Hollandse rchters en stafrecht .Behalve met een speciale verdrag tussen Holland en de betrokken staat die nog niet zeker accoord gaat.

 2. R.L. Mertens zegt:

  Toch vreemd dat niet gekeken wordt naar de vliegmaatschappij die deze route; een land in oorlog/revolutie, ondernam? Op wiens gezag werd deze route genomen?

 3. M. Lazar zegt:

  De Overheid wist ervan dat de waarschuwing is gegeven om NIET boven Oekraïne/ oorlogsgebied te vliegen….wordt domweg naast zich neergelegd !! En bijna álle vliegmaatschappijen vlogen vrolijk over het Oorlogsgebied….. tja !\

  En die drie veroordeelden wordt door Poetin het hand boven het hoofd gehouden….dus die blijven vrolijk genieten van hun leven in Rusland !! Ik hoop alleen dat ze ooit de fout maken om buiten Rusland op vakantie te gaan…..😠

  • R.L. Mertens zegt:

   @Mlazar;’niet boven Oekraïne te vliegen etc.’- Ik hoor/zie nog indertijd op tv. die separatist vloeken; ‘verdorie het is een passagiers vliegtuig etc’. Gerekend werd op een luchtaanval van de Oekraïense luchtmacht. Mi is dit een afschuwelijk drama, die op conto komt van Malaysian Airways,
   door opzettelijk over oorlogsgebied te vliegen. – Maar waarom gaat dan onze staat miljoenen aan de nabestaanden ‘als voorschot’ uitkeren? Of is die waarschuwing toch niet gegeven?

 4. M.Lazar zegt:

  R.L.Mertens….die waarschuwing is zéker gegeven…… Als je terug kan draaien/ luisteren toen op het moment dat de MH17 neer werd gehaald….toen werd ook vragen in de kamer gesteld en hoorde ik het nóg zeggen dat die betreffende minister al was voor gewaarschuwd om niet boven dát oorlogsgebied te vliegen. Ik néém aan dat álle vliegmaatschappijen ( eigen verantwoording ) het toen óók wisten en waarom vlogen ze dan tóch vrolijk over dat gebied heen ?? Dat noemen ze kostenbesparing ….herkent je zulke uitspraken ? Ik wel…. Dan moet je niet de overheid de schuld geven om dan vervolgens miljoenen uit te geven voor een “voorschot” !! Wat dacht je van die kosten om die 198 kisten per vliegtuigen terug te laten vliegen en vervolgens met honderden lijkauto’s naar het indentificatie- centrum te rijden en Wie betaalden die kosten van deze indentificatie artsen?? Hopelijk dat de begrafenisverzekering het betalen….de rest heeft de overheid/ regering betaald heb ik begrepen….dan is de rekening toch vereffend toch ?!

  • R.L. Mertens zegt:

   @M.Lazar; ‘eigen verantwoording etc.’- Klopt, maar dan ook opdraaien voor de gevolgen. En dat gebeurd bij deze rechtspraak niet. Men blijft Rusland aanwijzen voor dit drama. Dat er Russen betrokken waren klopt. Waar anders hadden de separatisten dan support moeten halen? Maar het was toch duidelijk dat het nimmer de intentie(!) geweest was om een (buitenlands) passagier vliegtuig neer te halen. Men verwachtte een Oekraïense gevechtsvliegtuig. Bij behandeling en uitspraak is Malaysia Airlines niet eens genoemd. Vreemd.
   (Voor de goede orde; ik ben geen fan van Puttin)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.