Na restaurant nu ook toko Waroeng Soeboer failliet

Na het faillissement van Indonesisch restaurant Soeboer aan de Brouwersgracht in Den Haag eind oktober, is nu ook toko Waroeng Soeboer aan de Piet Heinstraat permanent gesloten. Donderdag werd de toko failliet verklaard, bevestigt advocatenkantoor DVDW. De sluiting van beide vestigingen volgt kort na het overlijden van eigenaar Ragner Flink eind september. Soeboer was meer dan zestig jaar een begrip in Den Haag en daaraan komt nu met de sluiting van de toko een einde Omroep West
Bron van de foto.  Zie  deze google streetview

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Na restaurant nu ook toko Waroeng Soeboer failliet

 1. Vele Indische restaurant zij failliet gegan door minder bezoekers omdat de generatie van mensen die ooit in Indie hebben gewoont ,zo zoetjs aan uitgestorven is.

  • Bernadette S. zegt:

   Dat is niet helemaal correct. De meeste Nederlanders hebben nooit in Japan gewoond en ook niet in Thailand of Vietnam. Toch wonnen deze ‘keukens’ veel aan populariteit de laatste jaren.

   Het probleem is een beetje dat de Indonesische keuken vaak geassocieerd wordt met een Chinees restaurant. Wat door jongeren als oubollig wordt gezien, zie bijvoorbeeld eens het interieur. Men denkt ook vaak dat babi pangang en nasi goreng o.i.d. Chinese gerechten zijn (wat natuurlijk ook wel zo is; je krijgt er nederlands-chinese versies) dus onbekend maakt ook onbemind.

   Nu is een Indonesisch restaurant wel (flink wat) duur(der) en zeldzamer dan de Chinees ‘om de hoek’, dus is men minder geneigd hier binnen te stappen. Ik ben naar een flink aantal Indonesische restaurants geweest tijdens reizen naar Nederland -mijn schoonfamilie denkt altijd mij daar een plezier mee te doen- en ik schrik altijd van de prijzen. Ongelofelijk duur en een rare ratjetoe van allerlei streekgerechten.

   • Bernadette S. zegt:

    Misschien zou ik beter uitleggen wat ik met dat laatste bedoel: Als wij naar een padang restaurant als Pagi Sore gaan, zullen we ‘padang’ dus West Sumatrees eten. Dan krijgen we geen varken want dat eten we bij NTT restaurants als se’i babi of in een Batak restaurant (als babi pangang) of bij een Chinees (als babi pangang of babi hong). We eten geen sayur kapau als we naar een Balinees restaurant gaan want dan wordt het ayam betutu of bebek renon of tepi sawah. Het is voor mij heel raar om een sayur lodeh met een rendang te combineren*, dat komt misschien een beetje hautain over, maar die smaken zijn niet op elkaar afgestemd.

    *Dat kreeg ik bijvoorbeeld in het restaurant Bali in Breda.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.