Boek over ‘De Pianoman’, Willem Naessens: Pianoklanken Klinken

..

Bestel en lees dit te Geheugen van Baarn.nl:
Willem Naessens, geboren 22 maart 1862 in Zaltbommel, toevallig op steenworpafstand van de huidige woning van de auteur van het boek, was musicus en handelaar in muziekinstrumenten. Als 24-jarige jongeman stapte Willem aan boord van het stoomschip Prinses Mari richting Batavia alwaar inmiddels al drie zussen van hem wonen. Hij gaat daar aan de slag als pianoleraar. Zo nu en dan werd ook een tweedehands piano verkocht hetgeen uiteindelijk resulteerde in een pianohandel met maar liefst zes vestigingen in het voormalige Nederlands-Indië. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en in november 1900 volgt de eerste zaak in Nederland op het adres Bankastraat 54 te ’s-Gravenhage. Van jaar tot jaar worden alle activiteiten in het voormalige Nederlandse Rijksdeel en de activiteiten in Nederland besproken en zien we de fusie van Naessens met Duwaer in Amsterdam tot stand komen. Op een der mooiste standen van Amsterdam, Stadhouderskade hoek Vondelstraat verrees een waar muziekpaleis. In later jaren bekend als het Persilhuis.  Muziekhandel W. Naessens & Co. in Batavia.
De laatste rustplaats van Naessens en zijn echtgenote op de oude algemene begraafplaats in Baarn

In Pianoklanken Klinken wordt u meegenomen langs Naessens’ hoogte- en dieptepunten in zijn carrière, u leest over zijn leven in Nederlands-Indië en Nederland, de samenwerkingen die hij aanging met andere pianofabrikanten en compagnons, tot aan zijn terugkeer naar Nederland en het auto-ongeval in Woerden dat een einde aan zijn bewogen leven maakte.

***
Zie eerder verhaal.

Dit bericht werd geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.