Indonesië actueel

*** RTL : Stadiondrama Indonesië vooral te wijten aan traangasgebruik politie
*** indonesienu: Man krijgt boete van 1700 euro voor invoeren 1,4 kilo rendang
***NOS: Niewe vogelsoorten ontdekt . Een van die nieuwe soorten, genaamd Wakatobi-honingzuiger, is herkenbaar aan zijn blauw-gele borst en relatief korte vleugels.
*** kamervragen beantwoord over het dumpen van Nederlands plasticafval in Indonesië.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Indonesië actueel

 1. Bernadette S. zegt:

  Op die Indonesienu website heeft men het ook over het Indonesia Second Home Visa.

  In dat artikel staan echter wel wat fouten. Een voorbeeld is het zogenaamde bewijs van fondsen. De aanvrager van het visa dient niet over 2 miljard rupiah te beschikken, dit bedrag moet op zijn/haar rekening bij een Indonesische overheidsbank (BNI, BRI, BTN, Mandiri) staan. En niet alleen bij aanvraag van het visum maar gedurende de gehele periode (5 of 10 jaar).

  Zoals het er nu uitziet, moeten de mensen die momenteel in Indonesië verblijven op een Retirement Visa (dat is een KITAS gesponsord door een erkend agent), dit binnen 3 maanden omzetten naar zo’n nieuw visum. Eigenlijk betekent dat voor veel pensionado’s een uitzetting omdat men de fondsen eenvoudigweg niet heeft. Tevens verliest men de reeds betaalde bijdrage aan de agent wat al veel geld was.

  Het enige alternatief voor deze personen blijft dan een 211 bezoekers visum (voorheen SosBud genoemd) dat maximaal 6 maanden geldig is. Het enige goede nieuws is dat zo’n visum momenteel verlengd kan worden zonder het land te verlaten. Maar hoe lang dat nog zo is….

  Tevens wordt het nieuw visum ten onrechte als een goede optie voor mensen gezien die voorheen de Indonesische nationaliteit hadden. Ex-WNI dus. Maar deze personen hadden al een mogelijkheid om door familieleden gesponsord te worden voor een korte (KITAS) of zelfs onbeperkte verblijfsvergunning (KITAP). En wat men ook vergeet te vertellen is dat ze met dit visum nog steeds geen land kunnen kopen en niet in Indonesië kunnen werken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.