Tong Tong Fair 3 september

Verslag en foto’s van Ellen:
Tong Tong Fair 2022, 3 september 2022

Zo rustig als het op de openingsdag was, zo druk was het deze zaterdag. En warm dat het was, tropische temperaturen.

Om 13.00 uur stond Sjors van de Panne op het Tong-Tong-Podium. Uiteraard opende hij met een lied van Leonard Cohen. Ook liederen van o.a. Frank Boeijen, Ramses Shaffy en Liesbeth List kwamen langs. En tegen het einde van zijn optreden, een ode aan Anneke Grönloh. Vele toeschouwers kwamen speciaal voor dit gedeelte.

Na het optreden van Van der Panne volgde een Indonesische travestiedans van Susu Segar. Wat hierbij opviel, was dat vooral Indonesische vrouwen hier helemaal gek op zijn.

Op hetzelfde tijdstip werd in Studio Tong Tong oud-KNILer Wil Overweel geïnterviewd door Vilan van de Loo.

Heel veel belangstelling was er voor Nicky Manuputty en Andre Hehanusa uit Jakarta. Niet alleen waren alle stoelen bezet, stond men achter en aan de zijkanten, ook de grond bood plaats aan vele (Indonesische) fans.

De eetwijk was, zoals Boeroeng formuleerde, een nationale ramp. Lange rijen stonden er voor de eetstands, en als je eindelijk aan de beurt was en je bestelling had doorgegeven, kon je aan een tafeltje weer eindeloos wachten. Dat had ik er niet voor over. Op het veld stonden een paar foodtrucks, de rijen waren stukken kleiner, maar helaas was daar geen schaduw. Ook de vliegertent van Ruben Agaatsz was daar geplaatst.

En dus ben ik maar naar huis gegaan, de hitte en benauwdheid ontvlucht en thuis een verkoelend biertje gedronken!

Meer foto’s van deze dag staan hier: https://photos.app.goo.gl/skxzD4hQCYftwFCA7
Tot een volgende dag op de TTF!

Dit bericht werd geplaatst in TTF 2022. Bookmark de permalink .

5 reacties op Tong Tong Fair 3 september

 1. Jasper zegt:

  De pasar van Tong Tong is elk jaar iets om naar uit te kijken. Hierbij nemen we nu onze kinderen mee van de 4e generatie. We lopen naar binnen en ik laat ze verwonderen. Ik geef geen oordeel of het druk is of ‘anders’ maar laat ze zelf ontdekken en ervaren. Ze hebben het super leuk gehad en vonden het allemaal heel interessant. Zelf bleef ik stil. Want de TTF is eigenlijk niet meer wat het ooit geweest is en moet zich waarschijnlijk aanpassen aan de tijd van nu. Zijn er nog zo weinig Indische standhouders over? Of is het gewoon niet (meer) rendabel?

  • Bernadette S. zegt:

   Toen ik er was in 2019 waren er al nauwelijks Indonesische (niet Indische) standhouders. Ze vertelden me dat het zodanig duur was, dat het eigenlijk niet rendabel was. De vlucht, het verblijf, de standkosten, dat tikt nogal aan natuurlijk.

   Ik neem aan dat er nu ook nauwelijks Indonesische studenten waren in de eetwijk? Het is niet zo gemakkelijk om nu in Europa te geraken, de vluchten zij zeer duur en de pandemie is hier nog niet afgelopen en het academische jaar van veel Nederlandse universiteiten overlapt in hun eerste week (in België beginnen ze veel later).

 2. Boeroeng zegt:


  Nick Manuputty 3 september 2022

 3. M. Lazar zegt:

  Zelf bleef ik stil. Want de TTF is eigenlijk niet meer wat het ooit geweest is !! Dat is de reden Jasper dat ik al jaren Niet ben geweest. Het Indisch gevoel en samenhorigheid is weg….Commercie rukt op en is verhollands …in vind het niks meer aan. Froegher de grote Pasar Besar dat mis ik enorm 🤗🌺

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.