Petitie koninklijke familie verdiende aan ‘troostmeisjes’


Zie de petitie :
Klaag aan dat de koninklijke familie miljoenen verdiende aan ‘troostmeisjes’
Naar aanleiding van het nieuws moet dit a-morele gedrag van de koninklijke familie in de Tweede Kamer aan de kaak worden gesteld.

Meer informatie :
follow the money : Tussen 1932 en 1945 rolde Japan een dwangbordeelsysteem uit in alle bezette gebieden in China, Zuidoost-Azië en de Stille Oceaan. Naar schatting 500 duizend jonge vrouwen werden weggevoerd uit interneringskampen, gekidnapt of onder valse voorwendselen gelokt en als ‘troostmeisje’ tewerkgesteld. Het geld dat bezoekers voor de jonge vrouwen betaalden, werd bij Japanse oorlogsbanken gestort om de oorlog te financieren. Zowel de Nederlandse staat als het Koninklijk Huis blijken van dit bordeelgeld te hebben geprofiteerd.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Petitie koninklijke familie verdiende aan ‘troostmeisjes’

 1. Leon Algra zegt:

  Schandalig! Ik neem het onverkort op in mijn boek “Vergeten verbinding. De Tweede Wereldoorlog in Zuid-Oost Azië”.

 2. Bert Siap zegt:

  Zou Bernard bij die Bordelen aan de deur hebben gestaan om kaartjes te verkopen ? Zou mij niets verbazen ,als Duitse prins had hij een streepje voor bij die Jappen en Bernard Von Lippe Biesterfeld was dol op vrouwen en uang ! 😎🤣😜

 3. Anoniem zegt:

  Ja zeker! het koninklijke Bordeelhuis!

 4. Bas Ribbens zegt:

  Ben ik helemaal mee eens.Beslag leggen op hun vermogens.Stelletje tuig.

 5. ellen zegt:

  Ik weet niet of dit waar is. Onderzoeksjournaliste Griselda Molemans heeft wel meer vreemde stellingen en ontdekkingen naar voren gebracht.

  • Bert Siap zegt:

   Ik ken dit verhaal trouwens al een tijdje .Follow The Money heeft dit onthuld .Follow The Money gaat niet over 1 dag ijs maar doet gedegen onderzoek ,ja ze willen zich ook geen buil vallen .Of Griselda Molemans deel uitmaakt van dat journalisten panel van Follow The Money ? Saya tidak tahu .Boosdoeners in dit niet zo frisse verhaal zijn de Nederlandse Staat en De Nederlandse -Handel Maatschappij .Grootaandeel houders zijn : De Nederlandse Staat en het Koninklijk Huis .Ziedaar de verbintenis : Geld gestort bij Japanse Banken in Indie ( Geld van die Troostmeisjes ) Na de oorlog bezit van die Banken in beslag genomen en overgedragen aan die Nederlandse -Handel Maatschappij en de Nederlandse Staat .Gevolg die 2 verdienen veel uang en geven flinke dividend .Wilhelmina sprong een gat in de lucht ! Terwijl omgekeerd die Troostmeisjes in een diep zwart gat donderden .

   • Bert Siap zegt:

    Ze zeggen weleens “”Arbeid Adelt “” Maar Adel Arbeidt niet !”” Dat Koninklijk Huis heeft miljoenen zo niet miljarden verdiend aan die voormalige kolonie Indie .Ook een van de redenen voor koningin Wilhelmina om tegen erkennen van die nieuwe Republiek te zijn .Ja je gaat de ayam met de gouden eieren toch niet slachten ?

 6. Het is niet nodig dat de Hollanders over de TROOSTMEISJES teveel gaat kletsen want volgens de hitoricus PIET HAGEN, waren de Hollanders eerder begonnen met 250 troostmeisjes op 7 November 1873 per boot naar Atjeh voor de oorlog gezonden.Zij moesten harder WERKEN dat de Japanse ,naar aantal dat ze moesten bedienen.EN OF ZE OOIT SCHADE HEBBEN GEKREGEN?Werkelijk boessoek!Die aleen maar fouten van anderen zoeken!

  • Bernadette S. zegt:

   Dit heet ‘whataboutism’. Een bepaalde gebeurtenis bagatelliseren door andere (vergelijkbare) zaken erbij te sleuren die moeten aantonen dat het niet zo erg was of dat het overal plaatsvond. Een ander mooi voorbeeld daarvan is het aanhalen van het bestaan van Britse concentratiekampen in Zuid Afrika.

   Hoe dan ook, eigenlijk zit er een volledig logische verklaring achter deze walgelijke praktijk; men ontdekte al lang geleden dat bij militaire interventies er veel soldaten werden getroffen door geslachtsziekten e.d. en er bestond nog geen penicilline. Tevens werd er gemoord en verkracht onder de burgerbevolking. Om dit tegen te gaan begon men met (later veelal gedwongen) georganiseerde prostitutie.

   Vergeet ook niet dat het instellen van militaire bordelen niet uitzonderlijk was, zie maar het Franse leger in Algerije tussen 1830 en 1870 met hun bordel militaire de campagne (afgekort als BMC).

   • Bert Siap zegt:

    @Dit heet whataboutism “” Dit woord ken ik niet ,dus even opzoeken ,het schijnt dat “””Whataboutism vaak vernederlands wordt tot “” Whataboutisme “” What about betekent eigenlijk “” Hoe zit het ?”” Zo zie je maar langzaam maar zeker dringt de Engelse taal de Nederlandse taal binnen ,is niet erg een taal leeft ! In het Bahasa wemelt het ook van Nederlandse woorden .In het Nederlands sluipen tegenwoordig ook veel Surinaamse woorden binnen ,zoals Doekoe ( geld ) Oso ( huis ) .Velen denken dat mijn pseudoniem Bert Siap wat te maken heeft met de Bersiap ! Maar gewoon vertaald betekent het Bert Klaar .En Klaar is een Nederlandse familienaam .Moet Trees Klaar natuurlijk niet trouwen met Jan Komen ,krijg je een potsierlijke achternaam .

    • Bert Siap zegt:

     Ja je schrijft een woord wel het zelfde maar let ook even goed op de uitspraak ,die is vaak heel verschillend ! Een vriend van mij ging naar Jakarta voor het eerst en had een adres bij zich Jalan Muis nomor zoveel ,Hij vroeg dus aan een politieagent naar de Jalan Muis maar dan op z,n Nederlands uitgesproken .Die agent Apa ? Hij snapte er de nasi ballen van .Voorbijgangers er bij gehaald ,Jalan Muis ? Toen haalde die vriend het papiertje te voor schijn .Oh Jalan Moeies ! Stomme Belanda dachten ze ( Maar zeiden ze niet ) 😜🤣😎

 7. VERDUIDELIJKING: ” Met schade moet natuurlijk bedoeld, schade VERGOEDING te zijn”.Bedankt!.

 8. P van Geldere zegt:

  Weer iets om geen fan.meer te zijn van het vorsten huis.
  De Koning is voor mij allang geen figuur meer om trots op zijn ,om zich te vertegenwoordigen in het buiten land als presentator van .Nederland..

  • Bert Siap zegt:

   @P van Geldere : Adoeh sayang wilde u net een lukisan ( schilderij ) Van Raja Willem toesturen om boven uw bed te hangen ! Hij hangt nu in mijn kamar kecil ( w.c. ) 😎🤣😁

   • A. Olive zegt:

    Er was en tijd dat zowel bij elke Indische familie een foto van Willemientje ergens aan de muur hing. Een koningin die niet haar kolonie wilde bezoeken omdat het te warm voor haar zou zijn en nu lezen we dit.

    • Bert Siap zegt:

     Die kleinkinderen van Koningin Juliana kregen van haar een enorme som geld als wijze van erfenis .Wat deed Prins Bernard junior hiermee ? Hij kocht toen ter tijd veel panden ,die hij goedkoop kon krijgen in de PIJP ( Wijk in Amsterdam ) Hij knapte ze een beetje op ,en verhuurde en verkocht ze voor astronomische bedragen ,dit noemen wij hier een HUISJES -MELKER ! Er zijn hier veel Recht Zaken met dit louche figuur aan de hand geweest .Bernard sr bestal zijn eigen vrouw ( Juliana ) om zijn onwettige kinderen te kunnen onderhouden . Het grootste bezit van Koningin Wilhelmina was haar aandelen bezit Koninklijke Olie ( o,a bronnen van Sumatra en Borneo ) Koffers vol met aandelen zeulde zij net voor de bezetting van Nederland ( Mei 1940 ) mee naar Engeland . Wilhelmina pleitte tijdens de oorlog nog bij President Roosevelt voor het behoud van Indie voor Nederland ! Zij hield niet van dat land Indie ( Te warm ) en ook niet van die mensen ( Te bruin ) Waar hield zij wel van ? Zij hield van het Zwarte Goud ( Olie ) die uit de bodem van Indie werd gehaald ! 😁🤣😎

 9. ellen zegt:

  Wat erregg! Mijn oma en nog vele dames in die tijd zijn vernoemd naar koningin Wilhelmina. De roepnaam van mijn oma was Mien.

  • Bert Siap zegt:

   Ik heb in 1962 op straat in Paramaribo meegemaakt dat mensen ,vooral Creolen spontaan begonnen te huilen ,toen zij hoorden dat Wilhelmina was overleden .A Konu dede ! A Konu dede ! De Koningin is dood ! De Koningin is dood ! En wat zei Winston Churchill over Wilhelmina en haar regering ? Wilhelmina ? De enige MAN bij die Nederlandse regering ! Die toenmalige min-president De Geer zat alsmaar te jammeren “” Nederland is verloren ! die Duitsers gaan nooit meer verliezen ! “” etc etc er zaten veel defaitisten in die Nederlandse regering .Koningin Wilhelmina was ook faliekant tegen erkenning van die nieuwe Staat Indonesia ,wel of geen Atlantisch Handvest ! Haar invloed pal na de oorlog moet men niet onderschatten ! Niet voor niets liet zij die overdracht ( 27 december 1949 ) aan haar dochter over ! Voor die dochter Koningin Juliana heb ik wel een zwak ,uiterst meelevende vrouw ,zij stelde ook woon ruimte beschikbaar voor die Indische repatrianten ,jammer dat zij zo,n echtgenoot als Prins Bernard getroffen heeft .Die Bernard beduvelde en bedonderde de boel waar zij bij stond ! Willem -Alexander gevraagd welke koningin voor hem een voorbeeld was ? Antwoordde meteen “” Koningin Juliana !”” Ben het niet vaak eens met Willempie maar dit keer wel !😎🤣😁

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.