Expo: Indonesië en De Amsterdamse School

hetschip.nl
Van 1 december 2022 tot en met 27 augustus 2023 organiseert Museum Het Schip een tentoonstelling over de relatie tussen Nederlands-Indië, het tegenwoordige Indonesië, en de expressieve Amsterdamse School-beweging.
De Amsterdamse School is in belangrijke mate beïnvloed door Indonesië. Op de vernieuwers van de Nieuwe Kunst en de Amsterdamse School maakten culturen uit de Indonesische archipel een diepe indruk. Vooral de tempelcomplexen, de volksarchitectuur en de ambachten uit de kolonie werden door hen gretig bestudeerd. Zij vonden daarin een voor hen nieuwe vormentaal, die hen heeft geïnspireerd en beïnvloed.

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.