Indonesië viert onafhankelijkheid eerste keer in nieuwe hoofdstad 

Indonesië heeft woensdag voor het eerst de onafhankelijkheidsdag officieel gevierd in de toekomstige hoofdstad Nusantara op Borneo. De chef van Autoriteit Nusantara Hoofdstad hield voor het hijsen van de nationale tweekleur een toespraak tot werknemers die bezig zijn met de bouw Dagblad van het Noorden

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Indonesië viert onafhankelijkheid eerste keer in nieuwe hoofdstad 

 1. NIET GEPUBLISEERD. Wel zoals gewoonlijk in Jakarta voor het presedentiele paleis. Want de verhuizing is nog niet gebeurd.

 2. NIEUWS UIT INDONESIA.
  De Indonesische politie is nu inrep en roer en kan na 40 dagen de vraag niet oplossen van een 45 jarige Insp.Generaal die aan zijn ajudant opdracht gegeven had, om de ajudant van zijn vrouw dood teschieten om dat de 31 ajudant van zijn 41 vrouw in haar kamer aantrefde en zijn ondergeschten de plaatselijk criminele misdaad moet opruimen. Het is niet gemakkelijk om de Insp.Generaal die een Protestannt is voor het gerecht tebrengen omdat hij de 6 ajudanten van de Hoogste Mohammadaanse Leider, ooit liet dood schieten.Want dan gaat hij zingen en wordt het een criminele politieke problem.Voor het Hoofd van Politie di ook een Protetant is, en in Ambon geboren, zal het serieus worden.

  • Bert Siap zegt:

   ??? Sorry Pak Wal ik kan er geen touw aan vastknopen maar dat ligt misschien aan het touw ! 😎😁🤣

   • Ferdy Sambo 👨🏽‍✈️ zegt:

    🤷🏼‍♂️ Niet de eerste keer dat die man dingen schrijft die niets met het onderwerp te maken hebben. Waar het om gaat:

    Er is hier nu al een geruime tijd een hot item in het nieuws, de moord op een assistent van een politie generaal.

    Deze is vermoord door een andere assistent – die er uitziet als een preman uit de achterbuurt- maar het blijkt dat de generaal er veel meer mee te maken heeft en nu wordt zelfs zijn vrouw (mede)verdacht. Men denkt momenteel aan een (bisexuele) driehoeksverhouding die uit de hand is gelopen. Veel speculatie in de pers en door ‘experten’. Het is wel duidelijk dat deze generaal geen echt schone handen heeft en zeer machtig en rijk is.

    De generaal en zijn vrouw hebben nogal wat leugenachtige verklaringen afgelegd, zoals dat er sprake zou zijn van seksuele intimidatie door het slachtoffer. Het was ook nogal raar dat het slachtoffer -wiens salaris misschien een €300 bedroeg- er redelijk warmpjes bijzat. Tevens probeerde de generaal door omkoping de zaak in de doofpot te krijgen, CCTV opnamen waren ‘heel toevallig’ niet beschikbaar, geld verdween van de rekening van het slachtoffer, enz. enz.

    • bert Siap zegt:

     Ach zooooooooooo………….. Nu ikke begrijp ! Spannend verhaal trouwens ,zou leuk zijn als je ons op de hoogte zou willen houden van deze zaak Ferdy !

    • R.L. Mertens zegt:

     @FerdySambo: ‘ herdenking etc.’ – Heb ooit hari Merdeka in Jakarta meegemaakt; mooi en statig. Echter mijn vraag; worden de slachtoffers apart of gelijk op 17/8 herdacht? En de capitulatie van Japan op 15/8 .

    • F. S. 👨🏾‍✈️ zegt:

     De herdenkingen van het einde van de Tweede Wereldoorlog in Zuidoost-Azië waren heel beperkt. Op een aantal erevelden -zoals in Bandung- waren er wel ceremonies en zijn er op 15 augustus bloemen gelegd. Maar daar waren bijna geen officials te zien.

     Het krijgt ook maar weinig aandacht in de pers, de aandacht ging volledig naar Onafhankelijksdag (op de 17e). We ‘moesten’ de vlag uithangen, de Pak RT (een soort aangewezen liaison met de overheid) stuurde een circulaire uit en kwam zelfs controleren. Deze (de vlag) moet blijven hangen tot het einde van de maand. De straten hier zijn allemaal rood-wit versierd, het geeft een beetje de indruk als de oranjegekte in een Nederlandse stad bij een voetbaltoernooi.

     Het is qua sfeer wel wat te vergelijken met een combinatie van Koningsdag en Bevrijdingsdag in Nederland. Dus zijn er formele evenementen zoals aan het paleis maar ook dingen als zaklopen, paalklimmen en andere straatspelen. Ook organiseren veel buurten activiteiten zoals wandelingen en optredens. Iedereen wordt dan verwacht zich in het rood en wit te kleden.

    • R.L. Mertens zegt:

     @FS; ‘herdenkingen in Indonesië etc.’-En mijn vraag over de slachtoffers? Gelijk met 17 augustus?

    • Bernadette S. zegt:

     De politie generaal Ferdy Sambo, tegen wie levenslang werd geëist, heeft de doodstraf gekregen.

     Zijn vrouw kreeg nu net, om 19.30 uur lokale tijd, een gevangenisstraf van 20 jaar. Tegen haar was 8 jaar geëist.

     Natuurlijk kunnen ze in beroep gaan.

   • Als je niet in Indonesia woont.Kan je moeilijk de politike situatie van het land
    begrijpen..

    • Bert Siap zegt:

     Ben toch blij dat die Nederlandse cultuur hoogwaardige aandenken daar heeft achtergelaten in die voormalige kolonie ! Wat ik bedoel ? Nou Zaklopen ,Paalklimmen ,Speculaas aan een touwtje opeten en niet vergeten IJskasten over een kreekje gooien ,ik weet niet of Carbid schieten daar ook nog tot de culturele uitingen behoort .😎🤣😁

 3. Bert Siap zegt:

  Toch zit er ook een goede kant aan deze zaak ! Als je al van een goede kant kunt spreken bij een moordzaak ! Het punt was dat deze hooggeplaatste en zeer rijke Politie-generaal er nu niet mee wegkomt ,nadat hij de boel probeerde te saboteren en om te kopen ! De boel werd zelfs door de media in de schijnwerpers geworpen .Niks geen doofpot ,niks iets proberen te verdoezelen .Gaat Indonesia toch de goede kant op ? Djempol hoor ! 👌👌👌😎

 4. Frappant maar het is een feit, dat Ferdy Sambo,zijn vrouw en zijn advocaat, alhoewel meer dan 35 jaar geleden, met mj op de zelfde SMA in Makassar hebben gezeten.

 5. Bert Siap zegt:

  @Pak Wal ! :U bent nu ( sekarang ) 88 jaar ,35 jaar geleden was u 53 jaar en die Indonesische S.M.A is een Middelbare school ! Dus als scholier had u onmogelijk daar samen met Ferdy Sambo op kunnen zitten of was u daar een leraar ? Ja dan kan het natuurlijk wel ! Dan zou dhr Sambo ,zijn vrouw en zijn advocaat collega,s van u geweest moeten zijn .

  • Bernadette S. zegt:

   De middelbare school in Indonesië is een beetje te vergelijken met de Verenigde Staten met hun (junior) high school. Er zijn dus twee leeftijdsgroepen, in dit geval van drie jaar elk. Dit zijn SMP en SMA. De SMP is voor studenten van ongeveer 12 tot 15 jaar oud, de leeftijd van de SMA student is circa 15 tot 18 jaar.

   De ex-politie generaal Sambo zat op de SMA in Makassar van 1987 tot 1990.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.