Ruud (84) kwam als kind naar Nederland, nu is zijn verhaal een museumstuk

omroep GLD:
Ruud Flohr kwam als kind in de jaren 50 vanuit voormalig Nederlands-Indië, wat nu Indonesië is, naar Nederland. Inmiddels woont de 84-jarige in Nijkerk, waar zijn verhaal onderdeel wordt van een nieuwe expositie van Museum Nijkerk. “Het is goed dat het niet verzwegen wordt.”
Ruud opent zaterdag, samen met zijn kleindochter, de nieuwe tentoonstelling die gaat over de band tussen Nijkerk en Nederlands-Indië.
—- Lees ook deze scan.—-

stadnijkerk.nl:
In Museum Nijkerk is zaterdagmorgen 30 juli de expositie geopend over de verbanden tussen Nijkerk en Nederlands-Indië. De opening werd verricht door Nijkerker Ruud Flohr en zijn kleindochter Mary-Jane Flohr. De 84-jarige Nijkerker is met twee anderen, Ingrid van Elderen en Nes Barkey, op film gezet om te vertellen over de voormalige Nederlandse kolonie.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Ruud (84) kwam als kind naar Nederland, nu is zijn verhaal een museumstuk

  1. Ik ken een zeker Toetie Flohr.Haar vader was praktijk ingineur en hoofd van en BOW in Ambon en Later in Kutaradja( Atjeh).Ze was getouwd met en zekere Vortman en hadden de Japananse kamp gezete nabij Medan waar haar baby gestorven was. Ze is tot haar dood op haar 92 jarige leeftijd in Indoneia gebleven.Haar 2 zoons zitten inAmerika.Ookheeft zij een jongere broer in Indoneia.Ze had een artikeltje geschreven in DE INDO, gettiteld “ ACHER DE PRIKKELDRAAD “.

  2. Boeroeng zegt:

    Louis Flohr, hoofdopzichter der irrigatie-werken; docent Wiskunde, geboren op 03-05-1892 te Soerakarta (gezindte: Prot), overleden 08-1966 te Djakarta. Gehuwd op 24-jarige leeftijd op 12-12-1916 te Solo met Adrienne (Jenny) Hamar de la Brethonière, 18 jaar oud, geboren op 22-11-1898 te Salatiga, dochter van Nicolas (Colas) Hamar de la Brethonière en Johanna Elisabeth Armstorff.

    Louis woonde in 1942 te Ambon
    Zijn dochter Maria Elisabeth (geboren 1921 Soerakarta) huwde Hayo Bernard Vortman
    De haar kind Phoebe Penelope Vortman, geboren maart 1944 overleed 2 sept 1945 te Rantau Prapat, Aek Pamienke. Er was een jappenkamp daar, een paar honderd kilometer noordelijk van Medan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.