va 3 juni expo Hellships. Gevangen op zee

Museum Sophiahof: De Birma-Siamspoorweg, de Pakan Baroespoorweg, het vliegveld Changi in Singapore, de Japanse kolenmijnen. Dit zijn slechts een paar bekende én beruchte locaties van dwangarbeid tijdens de Japanse bezetting (1942-1945). Uit Nederlands-Indië worden hier zo’n 120 duizend krijgsgevangenen en burgergeïnterneerden en meer dan 300 duizend romusha’s –  Indonesische dwangarbeiders – naar toe getransporteerd op zogeheten hellships. Over deze hellships is vanaf 3 juni een nieuwe tijdelijke tentoonstelling te zien in Museum Sophiahof, samengesteld door de Stichting Herdenking Slachtoffers Japanse Zeetransporten en het Indisch Herinneringscentrum.

4 documentaires over Hell Ships bestemmingen.
Gemaakt door Kees Maaswinkel en ook Theo Kooijmans
Flores en MolukkenSumatra ,  Birma Thailand ,  Japan
Zie meer films.

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.