Erepenning voor Indische Nederlanders: ‘Mooi moment’

Een bijzonder moment voor zo’n dertig Indische Nederlanders, die als kind de Japanse bezetting en de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog meemaakten. In Heerlen ontvingen ze een erepenning die symbool staat voor de erkenning van hun leed.
De penning werd uitgereikt door de Heerlense burgemeester Roel Wever. Het is voor het eerst dat er in Nederland op deze manier aandacht is voor de tweede generatie Indische Nederlanders.   1Limburg
Foto is van initiatiefnemer de stichting Waringin

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Erepenning voor Indische Nederlanders: ‘Mooi moment’

 1. Boeroeng zegt:

  Ik ben tweede generatie en ik heb niet het leed van een verloren geboortegrond, noch van een verloren ouder in 41-50. En ach ja… al opgroeiend in Nederland ‘anders’ benaderd worden vanwege een niet zo blanke uiterlijk… soit… kan ik niet al te veel over denken.

  Geef mij ‘eer’ door mijn vaders oorlogssalaris volledig uit te betalen, ook met alle normale erfrechten
  Das erkenning genoeg… en komt toch nooit.

  • Bung Tolol zegt:

   Ja vind ik O.K ! Gewoon een geste van een Gemeente naar zijn inwoners ,die als kind in een Jappenkamp hebben gezeten .Op initiatief van de Stichting Waringin .Dit gebaar moet je niet groter maken dan het is .Je moet er ook niks achter zoeken ! Het is geen gebaar van De Staat der Nederlanden ! Prima initiatief Stichting Waringin ! Goed gedaan Gemeente Heerlen ! Deze Indische Nederlanders zijn intussen al behoorlijk op leeftijd + 80 of ouder ,hoop dat ze een mooie dag hebben gehad zelfs met de burgemeester erbij en natuurlijk de nodige hapjes en drankjes .👍😁👍

 2. P van Geldere zegt:

  Het indicatief van De Stichting Waringin is heel mooi. Zou dit door gegeven kunnen worden aan het ministerie Welzijn voor navolging.? Zelf heb ik in Indië gezeten in en tijdens tijdens WOII met de Bersiao periode er achteraan. Vier Jappen kampen : Tjimahi ( Baros ) ; Bandung ( Tjihapit )
  Semarang ( Lamparsari ) Ambarawa als laatste. ..Bij het NIOD is mijn verhaal bekend..
  Zouden alle gewezen en in aanmerking kunnen komen voor zo”n herdenking speld. ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.