De Weduwe van Indië: Albouts-van Andel

Johanna Diderika van Andel was geboren 2 juni 1898 te Meester Cornelis.  Haar ouders waren de Javaanse Sijah (1866-1926 Batavia) en Willem Anton van Andel (1860 Keboemen -1898 Meester Cornelis ), in dienst van het Binnenlands Bestuur.  Willem en Sijah werden met een zoon en kleindochter begraven op Tanah Abang. 
Grootouders en stamouders van Johanna waren Johanna Diederika Godefroy (1834 Batavia -1902 Padang) en Willem Frederik van Andel (1831 Den Haag-1878 Serang). Willem was resident van Bantam.  Kijk hier  naar de  vader en moeder van Johanna Godefroy.

Johanna Diderika huwde Leonard Julius Alexander Albouts (1887 Tegal- 1945 jappenkamp Tjimahi), employée pandhuizen en later bij de Koninklijke Paketvaart Maatschappij. Hij pensioneerde ca 1935.  Broer van Herman Ernst Paul.
Zoon van Petrus Jacobus Albouts (1840 Amsterdam -1927 Weltevreden) en Louise Caroline Doelitzsch.(1853 Semarang -1916 Batavia)
Petrus  ging als militair uit Amsterdam in 1859 naar Indië, afgegaan in 1866  en was in  1900 steenbakker te Batavia. Louise was de dochter van een Duitse  sergeant, die het leger verliet in 1839, en het indisch meisje Johanna Mischke.

Mensen die terugkeerden uit Indië en veel Indische mensen die in Nederland een nieuw bestaan zochten, kozen voor Den Haag en werden daar begraven. Bijv op  Nieuw Eykenduynen.

.

Dit bericht werd geplaatst in Weduwe. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.