22 nov uitslagen Emmy voor ze noemen me baboe

De documentaire Ze noemen me baboe van Sandra Beerends is genomineerd voor een International Emmy Award in de categorie beste documentaire. De prijzen voor beste tv-producties van buiten de Verenigde Staten worden op maandag 22 november bekend gemaakt tijdens een gala in New York.  Filmkrant

Zie de film.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op 22 nov uitslagen Emmy voor ze noemen me baboe

 1. R.L. Mertens zegt:

  @Ze noemen mij baboe; -een must seen film doc.! Met een bijzondere script/scenario. Vooral de bijbehorende beeld begeleiding/commentaar: in het maleis/behassa ! Unieke originele zwart/wit film beelden(!) uit het voor oorlogse, de Japanse bezetting,…. betsiap en merdeka! – Haar reis met de Hollandse familie naar Nederland. Hoe zij in een winkel in Holland voor eerst in haar leven met meprou/mevrouw werd aangesproken. Met de Nederlandse hulp in de huishouding Betsie bevriend raakte, van haar Nederlandse taal lessen kreeg en met verbazing onderricht kreeg wat het woord soevereiniteit(!) betekende. Terug in Indië; haar toean plots hoor uitroepen, dat Duitsland Nederland heeft bezet. En de djongos reageert met; ‘wij zijn hier al 300 jaar bezet..!’
  Kijken!!

 2. vandenbroek@libero.it zegt:

  Volledig eens met Heer Mertens.
  De documentari heeft een titel die voor zichzelf spreekt. De baboe heeft geen eigen naam of authentieke identiteit en Zij is door de totok gedepersonaliseerd, is een object geworden Neem als voorbeeld bamboesoep, ik kan mij niet herinneren dat zij bij haar eigen naam genoemd werd. Na gebruik werden deze baboes gewoon afgedankt, waarvan akte.

  Maar toch namen deze bijzondere vrouwen een aparte plaats in de totok-maatschappij in, want vooral zij besteedden aandacht aan de opvoeding van de HOLLANDSE kinderen. Zoals de documentaire ook laat zien, waren de Hollandse vrouwen met alles bezig behalve met hun kinderen. Dat heeft zijn sporen achter gelaten, maar dat Verindischen laat de documentaire NIET zien. Dat zou toch eens onderzocht moeten worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.