Radboud Universiteit verleent eredoctoraat aan Adriaan van Dis

Adriaan van Dis ontvangt op 11 mei 2022 een eredoctoraat van de Radboud Universiteit in Nijmegen voor zijn verdiensten als ambassadeur voor het leren van talen en culturen.   In de afgelopen jaren pleitte Adriaan van Dis als schrijver, commentator en documentairemaker voor meer geletterdheid, en voor het lezen van (strip)verhalen en gedichten omdat het zowel verbeeldingskracht en kennis als empathie en tolerantie bevordert.  neerlandistiek.nl

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Radboud Universiteit verleent eredoctoraat aan Adriaan van Dis

  1. R.L. Mertens zegt:

    @ kennis en empathie ; terecht deze erkenning voor een gentleman met een Indisch hart! Nimmer vergeet ik zijn succesvolle bemoeienissen om de Indonesische schrijver Pramoedya Ananta Toer naar de Balie in Amsterdam te halen. En natuurlijk ook zijn tv. one man talk show; ‘Hier is Adriaan van Dis’! Hij deed in zijn eentje! Proficiat met deze benoeming.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.