Jaap Göbel is 103: ‘Elke dag een glas jus d’orange en een kwartier fietsen’

Elke dag een glas jus d’orange en een kwartier fietsen. Dat zijn volgens Jaap een paar voorbeelden van een lang en gezond leven. De 103-jarige voegt daaraan toe: ,,Ik leef met mate en ik rook niet.”
Jaap Göbel groeit op in Indonesië. In 1938 gaat hij in dienst bij het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL). Een tijd lang is hij krijgsgevangene. Over die tijd zegt hij: ,,Ik heb veel ellende meegemaakt tijdens de oorlog in Japan, maar ik ben er uitgekomen. Ik heb mezelf kunnen ontzien. Denken aan mijn familie hield me op de been. En in gedachte kregen ze me niet klein. Ik nam het zoals het kwam.” Dit is ook Jaaps levenshouding geworden.    destadgorinchem

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.