Herdenkingsnieuws

 Heerenveen: Op zondag 15 augustus is om 19.00 uur de jaarlijkse herdenking van de capitulatie van Japan en daarmee de bevrijding van Nederlands-Indië. De Indiëherdenking in Heerenveen vindt die dag plaats bij het Indiëmonument bij het plantsoen aan de Van Kleffenslaan (Gashouderspein). Uiteraard wordt dat gedaan volgens de coronamaatregelen die dan gelden.

15 Augustus 1945.nl  Maak zelf een Melati met de Melati doe-het-zelf- kit. Stuur die aan ons retour. De kransen worden door de Twentse kunstenaar Willemien Nijman samengesteld uit de gemaakte Melati’s. U kunt ook bijdragen door zelf een Melati te maken met de Melati doe-het-zelf-kit en aan ons op te sturen. Uw Melati zal dan worden gebruikt voor een van de kransen.

Omroep Flevoland:  Het thema van de derde Flevolandse Indiëherdenking op 15 augustus is ‘Songs of Survival’. Dit gaat over de zangkoren die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Jappenkampen is ontstaan. De gevangen vrouwen in voormalig Nederlands Indië schreven en zongen liederen die de helse omstandigheden beschreven.
De Flevolandse Indiëherdenking is zondag 15 augustus in het Bos der Onverzettelijken inAlmere. De ceremonie is vanaf 16:00 rechtstreeks te volgen op tv en online bij Omroep Flevoland. 

SIOH : 11.00 – 14.00 uur Op zondag 15 augustus organiseert SIOH de jaarlijkse Indië herdenking in het wooncomplex Lieflijk Indië. De formele herdenking vindt in Den Haag plaats…

Monument Sawah Belanda : verband met het coronavirus is er helaas ook dit jaar geen openbare herdenking op 15 augustus. Het bestuur zal in besloten kring bij het monument aanwezig zijn en een korte herdenking houden. Het verslag hiervan plaatsen we op facebook en de website.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.