Oude rotskunst in Sulawesi verdwijnend door klimaatverandering

7d58a-rotskunst-3Op Sulawesi (Indonesië) vinden we enkele van de oudste rotstekeningen. Ze zijn zeker 44.000 jaar oud en laten naast bovennatuurlijke wezens ook jachttaferelen zien. De rotstekeningen zijn van onschatbare waarde. Maar een team van Australische en Indonesische onderzoekers komt nu met alarmerend nieuws: de oude rotstekeningen verdwijnen razendsnel.  scientias.nl

Dit bericht werd geplaatst in Indonesia actueel. Bookmark de permalink .

4 reacties op Oude rotskunst in Sulawesi verdwijnend door klimaatverandering

  1. Robbedoes zegt:

    Een race tegen de klok? Welke race …….wat een raar verhaal. Woon nu 8 jaar hier in Indonesië en merk niets van een extreme temeperatuursverhogingen Het zoveelste broodje aap verhaal.

  2. Jan A. Somers zegt:

    ” merk niets van een extreme temeperatuursverhogingen” Het gaat zo langzaam dat u het normaal niet merkt. Maar als u het verloop ziet, gemeten door de meteorologische instituten, ziet u het wel, net als de afname van de ijskappen en de zeespiegelstijging. In Nederland (nu al voor de helft onder zeespiegelniveau), wordt er bij het normale onderhoud van de waterkeringen al rekening mee gehouden. Het gaat niet om wat u en ik merken, het gaat om onze kleinkinderen en verder. En al die eilandgebieden in de Pacific.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.