Nasi Goreng: Zó maak je dit lekkere Indonesische recept

In menig huishouden staat nasi goreng wekelijks op het menu. Maar hoe maak je nou de lekkerste? Wat is essentieel en waar kun je zelf mee variëren?
Culinair auteur Vanja van der Leeden van het boek Indorock legt het uit.  LINDA.nl

Onderzoek: 82% Nederlanders kiest Nasi Goreng als meest populaire rijstgerecht van Nederland/
Het online onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Markeffect in opdracht van Lassie. Het onderzoek is uitgevoerd onder 210 Nederlandse mannen en vrouwen. Deelnemers werd onder andere gevraagd naar hun consumptie van rijst, welke gerechten zij het liefst bereiden en op welk vlak ze nog meer inspiratie zouden wensen. De respondenten zijn representatief geselecteerd naar geslacht, leeftijd, gezinssituatie, arbeidsparticipatie en opleiding.    PINDAH*

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Nasi Goreng: Zó maak je dit lekkere Indonesische recept

 1. Mister Bule zegt:

  Er is een Maleisische cabaretier die onder de naam ‘Uncle Roger’ ludieke beoordelings-videos maakt over bekende koks die Fried Rice (Nasi Goreng) bereiden.

  Vooral die van Jamie Oliver is viraal gegaan, de arme man werd flink afgemaakt.

  Die van Gordon Ramsey in Indonesië, was de grote uitzondering. Die man weet wel waar hij mee bezig is.

 2. Anise zegt:

  Hier is die andere van Nigel Ng, over Gordon Ramsey.

  Ja, zo maken ze het hier ook bij de K5 (Kaki Lima). Dus behalve de dagcrème kon hij weinig commentaar geven.

  • Anise zegt:

   Daarover gesproken, nasi goreng is géén ontbijtgerecht hier. Dat is een fabeltje. Het is vettig en zout en bevat MSG wat dorstig maakt. Daarvoor heeft men bubur en de gerechten met gestoomde rijst zoals pecel en uduk. Als u het niet zelf maakt maar koopt op straat, is het ook pas beschikbaar in de late namiddag tenzij men zich op toeristische locaties bevindt. Natuurlijk kan men het wel als lunch in een restaurant bestellen.

   • Jan A. Somers zegt:

    In mijn tijd was nasi goreng vaak de restjes van de vorige dag, bij het ontbijt. Als werkstudent bij de Mensa in Delft, werden die restjes meestal ‘s-zaterdags opgepept tot Irish Stew. Noemden wij binnenlands weekoverzicht.

 3. Bung Tolol zegt:

  Nou zeg .ik heb net een Indonesisch kookboek gekocht met de titel “” Hoe kook ik het beste Indonesisch eten ?”” .Was niet goedkoop dat boek 55 euro ! bukan main mahallah ! Ik maak alvast mijn hele dapur gereed voor het zware werk ! trek een sarong aan met echte batik motief ,zet een Bung Karno petje op ,steek een kretek sigaret aan ,neem nog een slok Bintang Bir .De dag van de waarheid ! Kan ik Indonesisch koken JA of NEE ! 😁 Enfin zal maar bij pagina 1 beginnen ,niet te moeilijk hoop ik ,sla het kookboek open en wat blijkt pagina 1 was ook meteen pagina laatst ! Op pagina1 na was het hele boek ongedrukt !! En wat staat op pagina 1 ? Zegge en schrijven 1 zin “” HUUR EEN GOEDE INDONESISCHE KOK IN !!”” 😜😜😜

 4. kembang merah zegt:

  Bung Tolol…..nu nog in het Petjok schrijven……ha.ha.haaa !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.