Suze Zijlstra in Indonesië 

…..Fort Rotterdam, een 17e eeuws fort in Makassar op het eiland Sulawesi in Indonesië, als reisbestemming. Historicus Suze Zijlstra deed bij Fort Rotterdam onderzoek voor haar aankomende boek De voormoeders. Hierin gaat ze op zoek naar de vaak onzichtbare geschiedenis van haar vrouwelijke Indonesische voorouders, die ook op Fort Rotterdam hebben gewoond.

Luister NPO Radio 1

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Suze Zijlstra in Indonesië 

  1. Anoniem zegt:

    De reden die ze geeft dat er zo weinig Nederlandse echtgenotes in Nederlands Indië waren, zijn toch wat tegenstrijdig met andere informatie. Batavia bijvoorbeeld, was zodanig ongezond dat de levensverwachting ongelofelijk laag lag en het merendeel van de nieuwelingen stierf aan besmettelijke ziektes. Sommige bronnen vermelden zelfs “ze vielen als vliegen”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.