Mischa de Vreede overleden

twnews.nl:
Schijfster en dichteres Mischa de Vreede is overleden. Dat meldt haar zoon, Tobias Oudejans. Ze was 83 jaar en stierf dinsdag in Amsterdam. De Vreede was al langere tijd ziek.
Mischa de Vreede schreef (kinder)boeken, gedichten en artikelen voor verschillende tijdschriften, waaronder Vrij Nederland en, vorig jaar nog, De Groene. Verder maakte ze recensies over kinderboeken en televisie voor het toenmalige Handelsblad.

De auteur werd geboren in het vroegere Nederlands-Indië, als dochter van een dominee en een onderwijzeres. Haar Indische achtergrond speelde veelvuldig een rol in haar werk, bij voorbeeld in Waar ik mee leef (1995) en Kind in kamp (1961), over haar internering in een Japans kamp op Sumatra en de verwerking van de ervaringen daar.

Aanspraak 2013, pagina 14 : In april 1942 werden wij geïnterneerd door Japanse soldaten. Op een groot grasveld moesten we afscheid nemen van mijn vader. Hij moest links naar het mannenkamp. Alle vrouwen moesten naar rechts en begonnen met hun bagage al te lopen naar het Serdangkwartier, een stadswijk in Medan. Mijn moeder siste ons toe: “Allemaal zitten blijven en huilen!”

Of zie de video op haar website.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.