De politieke verkwanseling van de Indische Kwestie? 

Vandaag, 11 februari 2020, zou eindelijk over een belangrijke motie gestemd worden in de Tweede Kamer. Een motie ingediend door Henk van Gerven (SP) en John Kerstens (PvdA) op 3 dec. j.l.. Kern van de motie: stel een commissie van wijze personen in die een uitspraak kan doen over de Indische Kwestie.Vlak vóór de stemming werd een brief van de staatssecretaris naar de Kamer gestuurd met de boodschap dat hij de motie ontraadt en dat hij in overleg is met het Indisch Platform en een delegatie uitnodigt om met hem van gedachten te wisselen wat hij extra kan betekenen in het kader van 75 jaar vrijheid.
(…)
De motie werd aangehouden en de vertegenwoordigers van IP2.0 konden niet anders dan teleurgesteld naar huis vertrekken. Helemaal voor niets van heinde en ver naar de Kamer gekomen om opnieuw een politiek spelletje afgespeeld te zien worden.    Blog Peter Flohr

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

4 reacties op De politieke verkwanseling van de Indische Kwestie? 

 1. John Bruininga, Marinier Veteraan zegt:

  Paul Blokhuis is gewoon een Lafaard die schuilt achter zijn Politiek corectheid een goede Staatssecretaris kan een zaak jaren vasthouden en Paul Blokhuis zelf langer…

 2. Peter van den Broek zegt:

  Een dag uit het bewogen leven van Silfraire Delhaye

  De voorzitter van het indisch platform kan zich op de borst kloppen want ipv dat de staatssecretaris een commissie van Wijze Mannen aanwijst , nodigt hij de onwijs gave Silfraire Delhaye cs uit om van gedachten te wisselen. Het grootste probleem voor onze Sil is welk pak hij deze keer aan zal trekken: het jaknik- of inlikpak. Maakt eigenlijk niks uit, alleen de kleur is anders. Vol trots gaat onze ijdeltuit Silfraire naar de gedachtenwisseling, zijn geheime strategie is de stille diplomatie, die meer met stilzijn te maken heeft. De staatssecretaris begint: bla, blah blah en na 3 uur kijkt hij indringend onze Sil aan en beveelt: bent U zelfbenoemde vertegenwoordiger van de Indische gemeenschap het daa volmondig eens? Onze Sil doet zijn ogen open, kijkt langdurig zijn medebestuurders aan, de stille kracht werkt, schraapt zijn keel en knikt met gebogen hoofd en vol ontroering en respect JA. De lakei naast zijn stoel knikt ook. Delhaye slaat van vreugde met zijn vuist op tafel, mission completed

  Savonds staat in de krant. Na een diepgaande gedachtenwisseling waarbij de voorzitter van het Indisch platform zelfs met zijn vuisten op tafel sloeg, komt Onze Sylfraire zegevierend uit de strijd en deelt vol trots mee dat er een concreet en positief resultaat op tafel ligt

  De staatssecretaris fluistert onze Delhaye nog in het oor , amice voordat ik het vergeet, de Platformsubsidie voor 2020 is weer goedgekeurd en wellicht met Koningsdag staat een lintje te wachten.

  • R Geenen zegt:

   Meneer van den Broek: U bent vandaag in topvorm. U heeft 2 stukken achter elkaar geschreven waar ik van genoten heb. Zowel het politieke Haagse spelletje als het verschil tussen de Romusha en troostmeisje.

 3. Bung Tolol zegt:

  Meesterstukje van “” Onze”” Italiaanse Indo ,vooral van dat pak ! Het jaknik-of inlikpak .Als die van den Broek nou meer van dit soort stukjes gaat schrijven ! Mijn dag is weer goed begonnen .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.