Overstroming Jakarta: Josh Pottger en gezin alles kwijt!.

Wil je helpen?
Zoals je begrijpt, heeft dit alles een enorm prijskaartje. En het salaris van mijn broer is hiervoor niet toereikend. Wil je mijn broer en zijn gezin helpen, dan zijn we je heel erg dankbaar! Ik zorg er persoonlijk voor dat het opgehaalde geld eerlijk bij mijn broer terecht komt en hij zal het gebruiken om een nieuw leven in te richten. Zodat we dit slechte begin van 2020 achter ons kunnen laten, zij het rustig kunnen gaan verwerken én ze verzekerd zijn van een veilige plek om een toekomst te kunnen opbouwen.
Kom in actie en doneer online • Geef.nl

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

20 reacties op Overstroming Jakarta: Josh Pottger en gezin alles kwijt!.

 1. Derevieren kunnen het water niet meer in zee”kwijt” door de intrusie.De eenigste oplossing is de Great sea Wall dat zo tezien niet door gaat omdat de hoofdstad toch naar Oost Borneo gaat verhuizen.

 2. Toch maar vroolijke gezichten tijdens de banjir.

 3. renato zegt:

  Ik stel voor hun huis wat kranen ter beschikking,, neem maar contact op met onderstaand e-mailadres. Dan heb je Grohe kranen en geen Chinese troep die binnen twee jaar stuk zijn.. sterkte

 4. rennierenato zegt:

  Waarom reageert u niet, liever geld dan materialen

  • Boeroeng zegt:

   Ik denk dat die zus die deze actie doet, niet weet dat er een topic is op deze site.

  • R Geenen zegt:

   En waarom blijft men in dat Jakarta moeras wonen? Het wordt alleen maar erger. Gebruik je verstand en vertrek, zou ik zeggen.

   • Anoniem zegt:

    De meeste mensen hebben geen geld om te verhuizen. 80% van de verzakking wordt veroorzaakt door illegale grondwater winning. Kleine fabrieken onttrekken veel grondwater en lozen het vervuilde water op het oppervlaktewater. De overheid had in de jaren 60 moeten in grijpen. Maar deed helaas niets. En nu raak je je huis niet meer kwijt. En de huizen waar het water tot 2 meter hoog heeft gestaan zijn onbewoonbaar en storten in. Vicieuze cirkel. Ik wens iedereen veel succes.

    • R Geenen zegt:

     Wat U schrijft was al zeker20 jaren bekend. Heb een 30 tal familieleden die in het hogere zuidelijke deel van Jakarta wonen. Allemaal uit Medan en Siantar vertrokken voor een baan in de hoofdstad.
     Ik spreek ze wel eens. Een paar hebben een universitaire graad. Ze zijn het eens met mijn visie. Hun woningen zijn echter vrij dicht bij het oude Buitenzorg. Zij die in het lagere midden en noordzijde vertoeven vragen om moeilijkheden en zullen gewoon verdrinken.

   • Jan A. Somers zegt:

    “en vertrek” Daar heb ik nou net geen zin in. Ik woon naar mijn zin. En kijk uit over Delflands boezem, 70 cm onder gemiddeld zeeniveau. Met de vele regenbuien van de laatste weken waren er leuke snelle niveauverschillen. Als de polders druk aan het malen zijn zie je het boezempeil stijgen. En weer zakken als de boezem loost/uitmaalt op de Nieuwe Waterweg.

    • R Geenen zegt:

     U woont toch ook niet in het moeras gebied called Jakarta?

    • Jan A. Somers zegt:

     Zonder het werk van de waterschappen was het nog veel erger dan in het huidige Jakarta. Je kunt weggaan, maar je kan er ook wat aan doen.

 5. Anoniem zegt:

  Wij hebben het niet over het Westland maar over Jakarta. Hier kan je nog lozen op de waterweg, maar het zeewater staat te hoog om al het water af te voeren. U kan dit niet vergelijken met Delfland.

  • Jan A. Somers zegt:

   Klopt helemaal. Waren die Jakartanen nou maar net zo verstandig geweest als die Delflanders. Even buiten Delfland, Schieland, zeven meter onder gemiddeld zeeniveau! Maar ja, dat kost dan ook geld. Als ik naar mijn rekening kijk, veel geld. Het was letterlijk en figuurlijk monnikkenwerk. En Schiphol twee meter onder!

   • R Geenen zegt:

    En Delftland is net een postzegel in vergelijking to het moeras gebied Jakarta met een bevolking groter dan dat van heel Ned.

    • Jan A. Somers zegt:

     Ik woon toevallig in Delfland, maar mijn opmerking over de waterschappen geldt voor heel Nederland. Een man-made country!

    • Anoniem zegt:

     U gaat alleen voor het geld. Jammer zo’n actie. Wil ik de familie wat schenken in de vorm van materialen word er niet op gereageerd. Dat is ook de reden dat ik projecten alleen maar steun met materialen. Geef je geld 80 % komt niet op de plaats van bestemming. Raar dat de organisatie indisch4ever ook niet met een reactie komt. Die keurt toch de reacties die hier achter worden gelaten. Heel vreemd allemaal. Succes groet Renato

 6. Bert Krontjong zegt:

  Jammer zo,n reactie van Renato maar wel begrijpelijk ,hij is van goede wil en dan wordt er niet gereageerd maar Indisch4ever heeft niks met die actie te maken ,publiceert het alleen ,ik zou het schenken van materialen in plaats van geld /uang ook toejuichen maar de webmaster van I4E schreef het al eerder ,die zus van Josh Pottger moet /mag reageren ,het is om kort te zijn ,niet zijn pakkie an .

  • Anoniem zegt:

   Bedankt Bert voor je reactie. Ik steun veel projecten in Indonesië waar ik attent word gemaakt door Nederlanders die daar op vakantie zijn geweest. Ik heb nog nooit eerder met indisch4ever wat gedaan. Maar ik heb het geprobeerd en her is mij niet gelukt om met deze familie in contact te komen. Vriendelijke groet Renato

 7. Bert Krontjong zegt:

  @Renato Pukul terus Renato ! Je bent een goed mens !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.